Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Sådan vælger du det bedste forbrugslån i Danmark


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Når du skal vælge det bedste forbrugslån, så er det med at holde tungen lige i munden. Der er nemlig rigtigt mange penge at spare, hvis du vælger det billigste lån frem for det dyreste. Hvordan du finder det bedste og billigste forbrugslån bliver beskrevet her i artiklen, så tag en kop kaffe og læs med her i 5 minutter, der kan være mange penge at spare. Det er nemlig ikke altid lige nemt at gennemskue prisen på lån, da man skal huske at indregne alle omkostninger i forbindelse med lånet, så man ikke kun ser på renten.

Kend din økonomi

Inden du begynder at kontakte diverse firmaer og udbydere af forbrugslån, så skal du sætte dig ned og gennemgå din økonomi. Når du kender din økonomi til punkt og prikke, så kan du langt nemmere argumentere for gode tilbud over for firmaerne. Ligeledes er det meget forskelligt hvilken form for sikkerhed firmaerne kræver, før de vil låne dig penge. Har du et godt overblik over din økonomi, så kan du koncentrere dig om de firmaer, som det er realistisk at låne penge fra. At du har kendskab til din egen økonomi signalerer ligeledes økonomisk indsigt og ansvarlighed, hvilket er gode egenskaber, når der skal lånes penge billigst muligt.

Långiverne vil have sikkerhed

Jo mere sikkerhed du kan give långiverne, jo billigere lån kan du få. Derfor skal du overbevise långiverne om din økonomiske ansvarlighed og fordelene ved din økonomi. Det kan være du har et fast job i en god branche med lav arbejdsløshed, eller det kan være du aldrig før har været registreret som dårlig betaler. Det kan også være, at du har en sund og realistisk plan for tilbagebetaling af lånet og et realistisk budget over din økonomi. Alt dette er med til at give långiverne sikkerhed, hvorfor de kan tillade sig at låne dig penge billigere. De lån helt uden sikkerhed er derfor ofte dyrest, da långiverne taber flest penge på denne type lån. Vælg derfor kun et af disse lån, hvis du ikke har andre muligheder.

Indhent flere tilbud på forbrugslån

Der er et kæmpe marked for forbrugslån i Danmark, og der er kommet flere og flere udbydere på markedet de seneste år. Det har ligeledes betydet, at konkurrencen mellem långiverne er blevet hårdere, hvorfor det er muligt at optage forbrugslån til helt rimelige priser. Med den store konkurrence og de mange udbydere bør du indhente flere tilbud på forbrugslån, så du ikke bare tager dig til takke med det første tilbud. Det er hurtigt og nemt at indhente uforpligtende tilbud, det kan både gøres elektronisk via diverse portaler på nettet, men man kan også ringe til de forskellige firmaer og bede om et uforpligtende tilbud. Klikker man ind på en af de oversigtsider om forbrugslån på nettet, så får man desuden hurtigt et overblik over de forskellige firmaer og deres produkter. Derfor er dette et godt sted at starte, og så kan man herefter kontakte de långivere, hvis produkter passer bedst til en.

Du kan forhandle om prisen

Når du har indhentet nogle forskellige tilbud på forbrugslån, så bør du stadig ikke bare tage i mod det bedste tilbud. Der kan nemlig være endnu flere penge at spare, hvis du forhandler om prisen. Og her skal du igen bruge dine argumenter om din sunde økonomi og vise långiverne din ansvarlighed. Den hårde konkurrence og de mange udbydere gør, at der ofte kan forhandles om prisen på f.eks. oprettelsen af lånet, renten eller andre diverse gebyrer. Det er helt almindeligt at forhandle om prisen på finansielle produkter som f.eks. lån, og du skal derfor ikke have det dårligt med dette. Vær altid realistisk og positiv når du forhandler, på denne måde opnår du det bedste resultat. Og hvis det første firma ikke vil forhandle med dig, så kan du altid prøve et af de mange andre firmaer, som tilbyder forbrugslån.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)