Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Ansøg flere steder og vælg det bedste lån


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Der er rigtig mange ting, man skal holde styr på, hvis man ønsker at optage markedets bedste og billigste kviklån. Man kan ikke komme udenom at skulle finde sin lommeregner frem, da man skal være sikker på, at lånets renter og afdrag kan betales ud fra ens normale indkomst. På denne måde kan man sikre sig, at man ikke skal ud og låne efterfølgende, blot for at kunne tilbagebetale ens kviklån. Det bedste kviklån man kan finde, vil altid være det billigste kviklån . Med dette menes, at man skal kigge nøje på faktorer som ÅOP, månedlig ydelse og rentesats, i lyset af den lånebeløb og afdragsperiode man ønsker. Et godt råd er, at man finder en hjemmeside, der giver muligheden for at sammenligne forskellige lån på én gang. På denne måde sparer man både tid og papir, da man ikke skal sidde og huske eller skrive ned fra forskellige låneudbydere.

Hold øje med ÅOP inden du godkender en kviklånsansøgning

ÅOP er en forkortelse, der betyder ’årlige omkostninger i procent’. Denne faktor er vigtig at holde øje med når man skal ansøge om et kviklån. En høj ÅOP betyder at man skal betale meget tilbage – i nogle tilfælde, kan rentesatsen og de årlige omkostninger ved lånet endda ende op i et beløb tilsvarende dét man har fået udbetalt. Man kan som udgangspunkt starte med at lede efter låneudbydere, der har en lav ÅOP – blot ved dette kan man spare sig selv for mange udgifter i fremtiden. ÅOP styres naturligvis af afbetalingsperioden, så hvis man optager et lille kviklån med få afbetalinger, måske 3 måneder, så vil omkostningerne også falde. Derfor er det også vigtigt at holde øje med det endelige afbetalingsbeløb. Låner man f.eks. 6.000 kroner kan man hos nogle låneudbydere slippe afsted med at tilbagebetale ca. 8.000 kroner grundet renter og ÅOP.

Det smarte kviklån – sådan slipper du for de stygge rentesatser

Hvis man skal optage et kviklån, er det naturligvis vigtigt, at man sørger for at holde omkostninger på lånet nede, således at man ikke taber mere end højest nødvendigt, når lånet tilbagebetales. Flere og flere låneudbydere er begyndt at tilbyde services omkring tilbagebetaling og renter. Denne service lyder på, at man kan spare renterne væk, hvis lånes tilbagebetales efter 30 dage. På denne måde betaler man kun et beskedent beløb for låneudbyderens administrative arbejde og kan derved spare på sin egen indkomst. Dette kan dog kun lade sig gøre, hvis man låner et beløb, der er tilsvarende eller lavere end ens månedlige rådighedsbeløb. Rådighedsbeløbet dækker over de penge, der er tilbage når alle regninger er betalt og der er lagt til side til mad, transport og øvrig husholdning. Et godt råd angående disse kviklån er dog, at man ikke låner kontinuerligt, men blot bruger denne løsning, hvis der kommer en stor uforudset regning. Man kan hurtigt ende i en ond cirkel med denne type lån, hvor man hver måned må tilbagebetale et gammelt lån, blot for at optage et nyt således at man har lidt stående på kontoen.

Det nye koncept – lad bankerne komme til dig

I det seneste år er der kommet et nyt koncept på markedet om at lade bankerne komme til dig med tilbud. Denne måde at optage et kviklån på, er smart, da man selv slipper for at skulle regne og undersøge et hav af muligheder før man vælger det billigste lån. Hvis man ansøger om flere forskellige kviklån har man bedre mulighed for at sammenligne disse med de endelige omkostninger, tilbagebetalingsbeløb, renter, afdrag og ÅOP. En ansøgning skal godkendes af både udbyderen og en selv før det endeligt træder i kraft, derfor kan man med fordel søge hos flere forskellige. Man skal blot være opmærksom på, at nogle udbydere er søsterselskaber. Derfor vil man nogle gange støde på, at en låneansøgning ikke kan accepteres, hvis man allerede har søgt i et søsterselskab. Dog kan man altid undersøge dette på forhånd ved at kontakte selskabet telefonisk, pr. mail eller søge information på deres hjemmeside.

Gode råd inden du optager kviklån

Man kan optage kviklån til alt dét, man står og mangler i sin hverdag, eller hvis man har en uforudset regning, der skal betales her og nu. Det er naturligvis vigtigt, at man sørger for at have styr på sit budget og foretage regnestykker inden man godkender sin låneansøgning. På denne måde sparer man sig selv for hovedpinen ved at skulle finde penge når fristen for tilbagebetaling melder sig. Har man plads i budgettet og økonomi til at kunne tilbagebetale store rater, anbefales dette, da man hurtigere kan slippe af med kviklånet og derved spare på renterne. Dog kan man sagtens betale tilbage over op til 48 måneder hos de fleste udbydere, hvis pengene er små. I dette tilfælde skal man dog huske, at tilbagebetalingsbeløbet vil være større grundet renter og ÅOP.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)