Låneberegner vil blive placeret her
Et kviklån er et lån, der ofte skal betales tilbage inden for kort tid. Denne tid varierer typisk mellem 14 dage og tre måneder. Kviklån har en kort løbetid, da det ofte er et mindre beløb, der lånes, og de bruges ofte til mindre forbrugskøb. Kviklån er i løbet af de seneste år blevet utroligt populære. Dette har medført, at der er utroligt mange udbydere af kviklån, og mange af disse låneudbydere tilbyder hurtige lån til relativt få penge.
Den store konkurrence på markedet har endda medført, at nogle af disse låneudbydere tilbyder gratis lån. Kviklån er lette at optage, og du modtager pengene inden for kort tid. Derfor er de specielt egnede til situationer, hvor du skal bruge penge hurtigst muligt. Det kan dog være svært at sammenligne kviklån med andre låntyper, da et kviklån hverken har samme løbetid eller samme lånebeløb som andre låntyper. Dette gør, at kviklåns rente kan virke skræmmende høj, men dette er hovedsageligt et resultat af måden, renten beregnes på. Hvis du overvejer at tage et kviklån, så har vi lavet en komplet oversigt over denne type lån. Med denne guide skulle du gerne være i stand til at sammenligne kviklån og finde det kviklån, der passer bedst til dig og dine behov. Hvis du allerede kender lidt til kviklån, har vi desuden samlet en række gode råd og alternativer til kviklån, så du kan overveje alle dine muligheder, inden du tager et kviklån.
Ansøg altid flere steder
Når du ansøger om et kviklån, er det anbefalet, at du ansøger hos flere låneudbydere. Dette er anbefalet, da den oplyste rente er en standardrente. Låneudbyderen kan ikke oplyse renten, før de har taget stilling til din ansøgning. Låneudbyderne baserer nemlig renten på lånerens kreditværdighed, lånets løbetid, lånebeløbet (hovedstolen) og alder. Derfor kan renten være højere eller lavere alt efter din ansøgning. Herudover er de forskellige låneudbydere ofte ude efter en specifik målgruppe, og derfor kan lån, der på overfladen virker ens, have betydelige forskelle i renten, så snart du sender din ansøgning. Du skal ikke være bange for at sende flere ansøgninger, da lånet ikke er gældende, før du har accepteret det. Derfor bør du sende flere ansøgninger, hvorefter låneudbyderne vil komme med et tilbud, du enten kan acceptere eller fravælge. Det er derfor altid uforpligtende at ansøge om et kviklån.
Som udgangspunkt anbefaler vi, at du ansøger mindst tre forskellige steder, men hvis du har tid og mulighed, så skader det ikke at sende flere ansøgninger. Når du ansøger om lån, skal du huske, at det er lettere at få et overblik over prisforskellen, hvis du sammenligner identiske lån. Derfor bør du ansøge om samme beløb med samme løbetid. Derved kan du lettere sammenligne lånet ud fra dets ÅOP. Hvis du har svært ved at finde de forskellige låneudbydere, så kan du finde en række forskellige låneudbydere igennem os. Hvis du er usikker på lånets vilkår, så skal du kontakte låneudbyderen for at høre mere om deres lån, og tilbuddet de har fremsendt.
Mangler du flere valgmuligheder kan du tjekke kviklån oversigten på Tankpenge.dk
Billigste kviklån
Det kan være svært at vurdere, hvilke kviklån der er billigst alene på standardrenten. Men hovedreglen er, at lånets rente bliver lavere, desto større beløbet er. Men dette er dog ikke altid tilfældet, og derfor er det vigtigt at ansøge flere steder. Men som udgangspunkt skal du være beredt på, at renten kan virke ekstremt høj. Dette giver ganske god mening, da renten altid udregnes på årsbasis. Dette kan virke misvisende, da et kviklån er lavet til at blive afbetalt hurtigt. Dette kan bedst sammenlignes med hoteludlejning. Hvis du lejer et hotelværelse, oplyses prisen pr. dag, og for forbrugeren ville det være temmelig misvisende, hvis hoteludlejerne var påkrævet at oplyse prisen pr. år.
Kviklånsudbydere er ligesom en hoteludlejer, der skal oplyse prisen på årsbasis. Derfor er det mest relevante selve tilbagebetalingsbeløbet, og hvorvidt du er i stand til at tilbagebetale beløbet inden for lånets løbetid. Lad os antage, at du låner 3.000 kr. Hvis du tager et kviklån, der skal tilbagebetales efter en måned, vil renten være høj, da oprettelsesgebyret vejer tungt sammenlignet med beløbsstørrelsen. Derfor er det ikke unormalt, at renten her oplyses som 790 %. Hvis dette er tilfældet, så vil du ende med at tilbagebetale 3.599 kr. og du har altså derfor betalt omkring 600 kr. for lånet. Som du derfor kan se, er de høje gebyrer et resultat af måden, renten er beregnet på, og derfor er det relevante altså tilbagebetalingsbeløbet, da et kviklån ikke skal tilbagebetales over 12 måneder.
Sammenlign priser på kviklån
Når du sammenligner lån fra forskellige låneudbydere, så er renten dog ikke ligegyldig. Renten er et af de bedste redskaber til at sammenligne forskellige kviklån. Som tidligere nævnt skal du sammenligne identiske lån. Dette er temmelig vigtigt, da lånets ÅOP (årlige omkostninger i procent) bliver skævvredet, når du sammenligner lån med forskellige lånebeløb og løbetider. Lånets ÅOP er de samlede omkostninger, der alle er omregnet til en årlig rente. Hvis du sammenligner et lille lån, der har kort løbetid med et stort lån, der har lang løbetid, så får du vidt forskellig ÅOP. Dette er på grund af, at lånets oprettelsesomkostninger vejer tungere i små lån med kort løbetid.
Et eksempel på en dårlig sammenligning ud fra ÅOP kan for eksempel være følgende: Lad os antage, at du gerne vil låne 6.000 kr. Du vælger derfor to udbydere. Den ene låneudbyder tilbyder et lån på tre måneders løbetid, og det andet lån har én måneds løbetid. Den førstnævnte udbyder har en ÅOP på 224 %, og den sidstnævnte udbyder tilbyder en ÅOP på 300 %. Her lyder det umiddelbart som om, at den første udbyder er billigst, men dette er ikke tilfældet. Ved det første lån vil du ende med at betale lidt over 8.000 kr. tilbage, og ved den sidste udbyder betaler du lidt over 7.000 kr. tilbage. Her er lånenes ÅOP altså skævvredet på grund af, at de forskellige lån har forskellig løbetid.
Ofte vil ovenstående låneudbydere bare skrive henholdsvis 2000 kr. i oprettelsesgebyr og 1000 kr. i oprettelsesgebyr og derefter oplyse deres ÅOP. Derfor skulle det gerne være tydeligt ud fra oprettelsesomkostningerne, at det sidste lån er billigst. Men det er stadig lettere at sammenligne lån, der er identiske. Hvis du er i tvivl om, hvor du kan finde forskellige låneudbyder, så har vi heldigvis samlet en række låneudbydere, som du kan sammenligne.
Gratis kviklån
Hvis du ikke føler, at du har lyst til at betale for at låne et mindre beløb, så er det faktisk muligt at låne penge gratis. Hvis du tænker, at dette er for godt til at være sandt, så skal det oplyses, at det oftest kun gælder for førstegangslånere. Der er ikke noget skjult snyderi indblandet, det er bare en god måde for låneudbyderne at introducere kunderne til kviklån. De gratis kviklån har ofte et lavt lånebeløb, som svinger fra 3.000-6.000 kr., og løbetiden varierer fra 14 til 30 dage.
så du nemt og hurtigt kan finde et gratis kviklån, hvis du skal låne penge.
Fordele ved kviklån
Kviklån har en række fordele, der har medført, at de er blevet meget populære. En af de største fordele ved kviklån er, at du kan få pengene udbetalt meget hurtigt. Hos nogle udbydere af kviklån får du endda et øjeblikkeligt svar. I andre tilfælde kan der gå fra en til et par timer, før du får svar. Kviklånsudbyderne bruger denne tid til at vurdere din ansøgning og finde en passende pris. Selvom nogle kviklånsudbydere tager et par timer om at godkende lånet, så er det stadig hurtigere end det traditionelle banklån, hvor du skal have en samtale med din bankrådgiver først. Når du har godkendt et kviklån, er pengene der oftest i løbet af et par timer, men i nogle tilfælde kan der dog gå op til to dage.
Et kviklån er dog ikke kun hurtigt at tage, det er også meget nemt at tage. Det hele kan gøres online eller via sms. I mange tilfælde kræver låneudbyderen ikke andet end dit navn, adresse, telefonnummer, CPR-nummer og mailadresse. Dette er rart, da du slipper for mødet med bankrådgiveren, der skal gennemgå alle dine kontobevægelser fra de sidste to år. Ud over dette giver lån uden sikkerhed en frihed, du ikke kan opnå igennem øremærkede banklån, da låneudbyderne ikke tager stilling til pengenes formål. Derfor kan du bruge pengene på lige det, du har lyst til. Dette er et stort plus, da traditionelle banker ofte har en tendens til at være meget kritiske over for forbrugslån. Derfor er det sjældent, at du kan overtale din bankrådgiver til at udlåne penge til drømmeferien eller den nye sofa. Dette gør sig specielt gældende i forbindelse med tilbud.
Hvis du støder på et tilbud, der kun gælder i en begrænset periode, så kan det nogle gange godt svare sig at tage et gratis kviklån. Hvis forskellen mellem normalprisen og tilbudsprisen er større end låneomkostningerne, så har du jo rent faktisk sparet penge. En anden stor fordel er selvfølgelig også, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet. Siden du ikke skal det, risikerer du ikke at miste din bil, hvis du ikke kan tilbagebetale lånet. Sidst men ikke mindst skal det også nævnes, at der er masser af kviklånsudbydere. Fordelen ved dette er, at du kan finde lige præcis det kviklån, der passer til din nuværende situation og dine personlige præferencer. Vil du have et fleksibelt lån med lidt højere rente, eller er du mere til et billigt lån, der skal tilbagebetales om en måned? Med antallet af udbydere er du næsten stensikker på at finde en låneplan, der passer til dig.
Ulemper ved kviklån
Selvom kviklån har fordele, så har de også nogle ulemper sammenlignet med andre lån. Når der er så mange udbydere, kan det være svært at finde rundt i alle de forskellige låneplaner, og man kan let sammenligne to lån forkert. Derfor skal du som udgangspunkt være opmærksom på låneplanen, så du ikke begår en fejl i sammenligningen. Desuden er det så let at tage et kviklån, at du hurtigt kan komme til at tage et lån, du ikke har brug for, eller du vælger en låneplan, der ikke er hensigtsmæssig.
Overvej derfor grundigt, hvad pengene skal gå til, og hvilken låneplan der er realistisk, da kviklån kan blive meget dyre, hvis du ikke kan følge låneplanen. Da du ikke skal stille sikkerhed for lånet, så er det altså dig, der har ansvaret for at tilbagebetale lånet til tiden, og hvis du er ude af stand til dette, risikerer du altså at komme af med mange penge i gebyrer, og i værste tilfælde kan du komme i RKI. Men hvis du laver en grundig overvejelse af dine behov og din betalingsevne, så skulle der ikke være problemer med at tilbagebetale lånet.
Hvad skal du være opmærksom på
Som nævnt i det ovenstående så skal du altid vælge den låneplan, der er mest hensigtsmæssig for dig. Det er bedre at have en længere løbetid, så du altid kan betale lånet til tiden. Hvis du foretrækker at have en større betalingssikkerhed, så skal du måske overveje at finde et kviklån, der er fleksibelt, da det kan blive en dyr fornøjelse at være bagud med sine betalinger. Du skal også overveje lånebeløbet. Hvis du låner flere penge, end du skal bruge, så skal du ofte betale unødvendige renter.
Derimod kan du risikere at skulle tage et ekstra lån, hvis lånebeløbet er for lavt, hvilket er dyrere end at tage lånet igennem én udbyder på grund af oprettelsesomkostningerne. Det er desuden altid en god idé at lægge et budget, inden man tager et lån. Dette gælder også med kviklån, da det giver dig overblik over din egen betalingsevne, og derved kan du lettere finde den plan, der passer bedst til dig. Det kan heller ikke anbefales at tage et kviklån for at tilbagebetale et andet lån. I sådanne situationer kan det bedre svare sig at finde et lån med en lavere rente og en længere løbetid, så du ikke kommer bagud med betalingerne igen.
Hvilke alternativer er der til kviklån?
Der er selvfølgelig andre muligheder for at låne penge end et kviklån. Hvis du skal låne for et større beløb, skal du overveje et forbrugslån med en længere løbetid. Forbrugslån har ofte en lavere rente og en længere løbetid, end kviklån har. Derfor egner forbrugslån sig til mellemstore køb - for eksempel i forbindelse med køkkenrenovering. Det er selvfølgelig også muligt at åbne en kassekredit i banken, så du slipper for at lave en ny låneansøgning, hver gang du vil lån penge. Det er dog ikke altid billigere at åbne en kassekredit.
Med en kassekredit skal du - ligesom med et kviklån - stadig betale renter og gebyrer, så sæt dig ind i kassekreditaftalen, inden du vælger den. Hvis du har en høj kreditværdighed, kan du sandsynligvis få et kreditkort med en god rente. Ofte kan personer med god kreditværdighed få et kreditkort med lav rente, men du skal være i stand til at betale dine lån ud hurtigt. Hvis du har en meget god kreditværdighed, er det i nogle tilfælde muligt at få et kreditkort, der har en introduktionsperiode med 0 % i rente. Dette er ikke så udbredt i Danmark, men du kan være heldig at støde på et. Der er selvfølgelig også det traditionelle banklån. Selvom det kan være besværligt at ansøge om et lån igennem banken, så kan det være en god idé, hvis du ikke skal bruge pengene nu og her. Banken kan ofte give dig et lån med en temmelig lav rente, men det kræver, at du har kreditværdigheden i orden, og at du kan retfærdiggøre lånet over for banken.