Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Hvordan søger man forbrugslån?


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 19. januar, 2022 | Læsetid 3 minutter

Efter noget tids overvejelser er du måske endelig nået frem til, at det er på tide for dig at tage et forbrugslån. Måske har du længe kæmpet med at få økonomien til at hænge sammen og behøver et tiltrængt tilskud. Måske er du stødt på en pludselig og uventet udgift, som du ikke ved, hvordan du skal betale. Hvad end din beslutningsproces har været, så har du helt sikkert helt styr på hvornår og hvorfor. Men du har måske knapt så godt styr på hvordan. For hvordan søger man egentlig et forbrugslån, sådan i praksis?

Du er på egen hånd med forbrugslån

Det, som for mange kan virke stressende, når det kommer til forbrugslån, er, at der ikke er nogen professionel instans som rådgiver og vejleder på samme måde, som når du for eksempel skal låne penge til et hus i banken. Tværtimod er man her ofte helt alene med computerskærmen, hvor man kan aflæse nogle informationer. Men hvad betyder det hele egentlig? For det første, så kan du på internettet finde en masse forskellige låneudbydere, både banker og private firmaer. Der er fordele og ulemper ved dem alle, og det er en god idé at sætte dig grundigt ind i vilkår og betingelser, før du overhovedet starter processen med at søge. Du kan finde masser af information og brugeranmeldelser på internettet.

Selve processen

Når du så har valgt en låneudbyder, ja, så skal du faktisk i gang. Og der er ingen grund til at gå i panik, for det er faktisk ganske nemt. Grunden til at rigtig mange mennesker vælger forbrugslån frem for et større banklån er nemlig netop, at forbrugslånet er hurtigere og mindre kompliceret at tage end det sidste. Selvom forbrugslån er forskellige, så er processen ofte nogenlunde den samme. Her er nogle af de typiske trin, som du kommer igennem: - Du finder din udbyders hjemmeside - Du klikker ind på den type af lån (defineret af spændeviden på beløb, som du kan låne, og renten) som du ønsker at tage - Du justerer lånet så det tilpasses dine behov – for eksempel indstiller du på, hvor højt beløbet skal være, og over hvor lang en periode, du ønsker at betale det tilbage - Du ansøger via NemID eller CPR - Pengene løber ind på din konto, og du begynder tilbagebetalingsprocessen

Andre former for forbrugslån

Sådan er det med de fleste former for forbrugslån. Men vilkårene kan som sagt variere. Nogle forbrugslån, som du tager i banken, involverer en rigtig samtale om økonomien først. Og omvendt er der andre typer af lån, som kræver endnu mindre formalia end dem, som du tager på nettet. Disse lån er kvik- og sms-lån. Dette er den absolut hurtigste og nemmeste form for forbrugslån, men typisk kan man heller ikke låne helt så mange penge på denne måde. Låner du her, så gør du det med din telefon. Her kan du enten sende en sms eller foretage et opkald, og du sætter låneprocessen i gang.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)