Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Hver fjerde ung har et forbrugslån


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Flere og flere danskere tager hurtige lån, og nu har ca. hver fjerde unge et forbrugslån. Det handler i høj grad om, at det er blevet langt nemmere at tage disse hurtige lån, og at de bliver markedsført betydeligt mere end tidligere.

Derfor står de unge ofte med muligheden for at optage et hurtigt lån, når de skal købe en ny telefon, en bærbar eller mangler penge til huslejen. Flere eksperter peger på, at dette kan være en uheldig udvikling, da de unge kan ende op med en gæld, som de har svært ved at betale tilbage.

Derfor bør man tænke sig godt om, inden man bare tager det ene hurtige lån efter det andet, renter og gebyrer løber nemlig hurtigt op. Og samtidig skal de unge lære at tilpasse privatforbruget efter deres økonomi og lave et realistisk budget, så de ikke ender op med for mange lån.

Mange hurtige lån på markedet

De unge støder på mange forskelige hurtige lån, når de skal betale for varer eller har brug for flere penge. Og på denne måde kan det nemt blive den lette løsning, så de ikke behøver tænke mere over deres økonomi.

Der findes både forbrugslån, køb på afbetaling, kassekredit, kredit på kreditkortet, finansieringsselskaber, kviklån mv. Der er altså mange muligheder for at optage lån, og de bliver som sagt markedsført mere end nogensinde.

Det gode ved de mange udbydere af hurtige lån er dog, at den store konkurrence mellem firmaerne har fået priserne på lånene til at falde, da kunderne ellers bare kan vælge en anden og billigere udbyder. Det er derfor muligt at få et hurtigt lån billigere end tidligere, og det er bestemt muligt at forhandle om disse lån.

 

Lån kan være nødvendigt

Når man er ung og studerende har man ofte ikke det store rådighedsbeløb, og det kan derfor bliver nødvendigt med et hurtigt lån, hvis der pludseligt kommer flere uventede udgifter oven i hinanden.

Og i sådanne tilfælde kan det være nødvendigt og helt i orden, at man optager et lån. Bare man er bevidst om det, og at det ikke bliver en vane. De uventede udgifter har det nemlig med at komme på samme tid, og det kan altså vælte en ellers fornuftig økonomi hos de unge.

Der var det bliver farligt er, når de unge skruer deres privatforbrug i vejret ved hjælp af forbrugslån. Dette kan hurtigt blive en dårlig og dyr vane, og udgifterne til renter og gebyrer løber hurtigt op i takt med flere lån.

Forældrene har et ansvar

Når man er ung, skal man lære at lave et godt og realistisk budget over ens økonomi. Jo før man for det lært, jo bedre er man stillet økonomisk. Det lærer både de unge om økonomisk ansvarlighed, og det modvirker at de ender i håbløs gæld.

Forældrene har også en vigtig opgave med at tale med børnene om økonomisk ansvarlighed og budgetter, så børnene får de lært inden de flytter hjemmefra. Faktisk er det godt at starte allerede, når de unge er børn. Her kan man lære dem nogle gode vaner, og hvordan de skal spare op til legetøj, inden de bare kan købe det.

Denne læring er nødvendig for at de unge for et sundt forhold til penge, og det vil hjælpe dem meget senere i livet. Med en sådan økonomisk ansvarlighed ved børnene selv tænke over, at de hurtige lån kun er til ganske særlige tilfælde og ikke til at øge privatforbruget for lånte penge.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)