Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Forbrugslån

Du kan nemt tage et forbrugslån til dit eget, personlige forbrug

  1. Hjem
  2. Forbrugslån
Opdateret 23. juli 2024
Lånebeløb 10.000 - 500.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 12 år
Rente/år 3.6-20.95%
Oprettelsesgebyr 1.000 kr.
Alder 20 år
ÅOP 4,40 - 22,06 %
BEMÆRK: Høj udbetaling Ansøg på 2 min. Hurtigt svar og udbetaling
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 50.000 kr.Løbetid: 84 måneder Etabl.omk.1500 kr. Variabel debitorrente: 3,60 - 20,95 % ÅOP: 4,40 - 22,06 % Månedlig ydelse: 773 kr. Samlede kredit omk.: 9.178 - 50.000 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 59.178 - 100.000 kr.
Lånebeløb 10.000 - 500.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 12 år
Rente/år 2.95-22.52%
Oprettelsesgebyr 1.000 kr.
Alder 18 år
ÅOP 7,68 %
Én ansøgning - tilbud fra 17 banker Nemt og gratis
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 100.000 kr.Løbetid: 60 måneder Etabl.omk.1000 kr. Variabel debitorrente: 7,68 % ÅOP: 7,68 % Max ÅOP: 22,52 % Månedlig ydelse: 2.000 kr. Samlede kredit omk.: 20.000 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 120.000 kr.
Lånebeløb 10.000 - 500.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 12 år
Rente/år 3.49-18.2%
Oprettelsesgebyr 2.125 kr.
Alder 23 år
ÅOP 4.28-24.34 %
Ansøg gratis Spar penge hver måned Én ansøgning - Flere lånetilbud
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 125.000 kr.Løbetid: 120 måneder Etabl.omk.2125 - 7488 kr. Variabel debitorrente: 3.55-19.80 % ÅOP: 4.28-24.34 % Månedlig ydelse: 1.300-2.552 kr. Samlede kredit omk.: 31.008-181.252 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 156.008-306.252 kr.
Lånebeløb 10.000 - 500.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 15 år
Rente/år 3.6-20.95%
Oprettelsesgebyr 0 kr.
Alder 20 år
ÅOP 4,11 - 21,77 %
Få tilbud fra 7 banker Få svar med det samme
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 100.000 kr.Løbetid: 120 måneder Etabl.omk.1250 kr. Variabel debitorrente: 7 % ÅOP: 4,11 - 21,77 % Månedlig ydelse: 11,61 kr. Samlede kredit omk.: 51.830 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 151.830 kr.


Indholdsfortegnelse

Låneberegner vil blive placeret her

Forbrugslån er blevet vældig populære i løbet af de seneste år. Denne popularitet skyldes især, at de er nemme at tage, at de ingen sikkerhed kræver, og at du modtager pengene hurtigt. Derfor er forbrugslån en perfekt løsning til en række situationer. Men forbrugslån adskiller sig fra traditionelle lån på en række områder, og det er derfor en god idé at kende de mindre detaljer, inden du tager et forbrugslån. Ved at gøre dette kan du tage en informeret beslutning, hvilket kan være svært, da forbrugslånets voksende popularitet har medført, at det er blevet en jungle at finde rundt i markedet. Derfor har vi lavet en oversigt over forbrugslån, og hvad du skal være opmærksom på, når du vælger sådan et lån. Med denne guide i hånden skulle du gerne være udrustet til at navigere rundt i forbrugslåns-junglen uden problemer.

Hvad er et forbrugslån

forbrugslånEt forbrugslån er et lån, der ikke er øremærket. Dette vil altså sige, at lånet ikke er afsat til et specifikt formål fra udlånerens side. Dette giver dig en større frihed som forbruger, og du kan bruge pengene på lige det, du har lyst til. Med et forbrugslån er lånebeløbet ofte lavere end ved et realkreditlån, men samtidig højere end et kviklån. Et typisk forbrugslån starter som regel på 10.000 kr. og kan i nogle tilfælde være over 100.000 kr., mens et realkreditlån sagtens kan være på flere millioner kroner. Derimod er lån under 10.000 kr. ofte et kviklån.

En af de store forskelle mellem et kviklån, forbrugslån og et realkreditlån er (ud over lånebeløbet) låneperioden. Et realkreditlån kan ofte være et mangeårigt lån, du betaler af gennem hele dit liv, og et kviklån tager ofte nogle uger at afbetale, mens et forbrugslån tager mellem et par måneder og et par år at afbetale. Renten for et forbrugslån er ofte højere end ved et realkreditlån, da der ikke stilles nogen sikkerhed for lånet, men den er stadig lavere end et kviklån, da lånetiden er længere, og beløbet er højere. Forbrugslån er igennem de seneste år blevet utroligt populære, da de er lette samt hurtige at tage, og du har oftest pengene allerede inden for et par timer. Forbrugslån er derfor en ideel løsning, hvis du skal bruge nogle penge hurtigst muligt - for eksempel til reparation af bilen eller et tandlægebesøg.

Sammenlign priser på et forbrugslån

Når du skal tage et forbrugslån, kan det godt svare sig at lave en grundig undersøgelse af de forskellige låneudbydere, da der kan være en del penge at spare. Heldigvis har vi gjort det meste af benarbejdet og samlet en række forskellige låneudbydere, hvorefter du selv kan vurdere, hvilket lån der passer bedst til din nuværende situation. Som udgangspunkt skal du huske at sammenligne identiske lån. Det giver ingen mening at sammenligne et forbrugslån til 100.000 kr., der har en afdragsperiode på 6 år med et kviklån på 9.000 kr., der har en afdragsperiode på 3 måneder, da renten er vidt forskellig, og disse lån er lavet til to vidt forskellige situationer.

Du skal også huske på, at omkostningerne i forbindelse med et lån er mere end blot renterne. Derfor skal du også medregne oprettelsesomkostningerne, og på den måde kan du kun vurdere, hvilket lån der er billigst ved at undersøge ÅOP (årlige omkostninger i procent). Dette tal er lånets årlige renteprocent, hvor alle oprettelses- og administrationsomkostninger er medregnet, så du har lettere ved at sammenligne den samlede pris for lånet.

Som hovedregel skal du undersøge to identiske lån, det vil sige lånebeløbet og afdragsperioden skal være den samme. Når du sammenligner lån, skal du sammenligne de forskellige låns ÅOP for at få det bedste overblik over, hvilket lån der er billigst. Lånets ÅOP er heldigvis altid oplyst, og hvis det ikke er muligt at finde lånets ÅOP, er det måske bedre at finde en anden låneudbyder.

Et eksempel på gode og dårlige sammenligninger af lån

Lad os antage, at du skal låne penge, men du er i tvivl om, hvor længe du vil afdrage på lånet. Du finder et lån på 40.000 kr. og begynder at ændre lidt i afdragsperioden for at undersøge renteomkostningerne. Hvis du gør dette, vil du opdage, at lånets ÅOP bliver lavere, desto længere du afdrager på lånet. Dette betyder ikke, at dit lån bliver billigere, desto længere tid du bruger på at afdrage på lånet. Lad os antage, at renten er 22 %, og du herefter vælger at afdrage på lånet i 36 måneder.

Ved at gøre dette bliver lånets ÅOP måske 30 %, da alle omkostninger medregnes i ÅOP. Hvis du derimod vælger at afdrage på samme lån, men sætter din afdragsperiode til at være 72 måneder, så vil du opdage, at lånets ÅOP er faldet til 27 %. Dette er desværre ikke et skjult trick, du har opdaget, der gør dig i stand til at spare en masse penge. Tværtimod er det en fejl i sammenligningen. ÅOP er alle samtlige omkostninger omdannet til renter. Af de ovenstående lån vil du ende med at betale omkring 60.000 tilbage for det første og over 70.000 tilbage for det sidste. Lånets rente er den samme, men oprettelsesomkostningerne vejer tungere i den korte afdragsperiode, og derfor ser det ud som om, at renterne er højere, når ÅOP medregnes.

En god sammenligning vil derimod være, hvis du finder to lån, hvor lånebeløbet er på 60.000 kr., og afdragsperioden er på 48 måneder, men det er to forskellige udbydere. Her er lånene identiske, og derfor kan du uden bekymringer sammenligne disse lån, da deres ÅOP ikke bliver skævvredet på grund af forskellige afdragsperioder. Hvis den ene udbyder her tager 13 % i renter, men 5.000 kroner i stiftelsesgebyrer, mens den anden tager 15 % i renter og 2.000 i gebyrer, hvem er så billigst? Du behøver ikke finde lommeregneren frem, da du bare kan kigge på lånenes ÅOP. I dette tilfælde vil sidstnævnte lån have en ÅOP på omkring 18 %, mens det førstnævnte lån vil have en ÅOP på omkring 19 % procent. Derfor er lånet med den højeste rente billigst, da du får mest for pengene.

Lån til forbrug

Når du skal tage et forbrugslån, er det vigtigt at overveje, hvad lånet skal gå til. De fleste større forbrugslån bliver brugt på renovering af hjemmet, og de mindre forbrugslån bruges ofte til at dække et kortsigtet behov, såsom elektronik eller ferier. Til disse formål er et forbrugslån den ideelle løsning, da du ikke skal opstille sikkerhed, og du slipper for, at banken skal have kontrol over, hvad pengene går til.

Et forbrugslån er også en god løsning til uforudsete udgifter, hvilket for eksempel kan være en bilreparation. I dette tilfælde vil et forbrugslån være en optimal løsning, da du har pengene inden for kort tid, og du kan afdrage på lånet, hvilket ofte ikke kan lade sig gøre med bilreparationen. Hvis du virkelig er heldig, så kan du rent faktisk spare penge ved at tage et forbrugslån. Dette er dog kun i meget specifikke situationer.

Hvis der er et ekstremt godt tilbud på for eksempel en rejse i en begrænset periode, så kan du tage et forbrugslån. Hvis låneomkostningerne er lavere end forskellen mellem tilbudsprisen og den normale pris, så har du sparet penge, men det skal understreges, at det kun er i meget få situationer, at du kan spare penge. Det kan dog ikke altid kan svare sig at tage et forbrugslån. Øremærkede lån til for eksempel hus og bil har oftest en lavere rente, og selvom du skal stille sikkerhed for disse lån, så er det for det meste mere hensigtsmæssigt at tage et øremærket lån til disse formål.

Hvad er en god rente på et forbrugslån?

Rente på forbrugslånDet kan være svært at vide, hvilken rente der er passende. Der er masser af låneudbydere, og renterne kan variere ekstremt meget. Derfor skal du ikke bare tage det første lån, du ser, da der er mange penge at spare ved at vælge det rigtige lån. Renterne varierer alt efter låneudbyder og din kreditværdighed. Som udgangspunkt er renterne lavere, hvis du bliver vurderet til at være god betaler, da låneudbyderens risiko er mindre. I sådanne tilfælde kan du finde forbrugslån til 10 % for større beløb, og i nogle tilfælde er der rent faktisk lånere, der får en rente på under 5 %.

Der er dog meget få låneudbydere, der tilbyder dette, og disse lån er specifikt henvendt til mennesker med en meget god økonomi, der låner penge for et større beløb. For dårlige betalere er renten oftest en del højere, og hvis kreditværdigheden er meget lav, er det ikke unormalt, at renten ligger på omkring 25 %. Selvom 25 % er en høj rente, så er det alligevel bedre end andre typer lån, der kan komme op på meget mere. Der er virksomheder, der henvender sig specifikt til personer med lav kreditværdighed. Hvis du hører til denne gruppe, så skal du grundigt overveje alle dine muligheder, inden du tager et forbrugslån.

For almindelige mennesker, der har kreditværdigheden i orden, starter renten typisk på 10 %, og hvis du kontakter nogle forskellige låneudbydere, kan du ofte få et godt tilbud. Du skal dog huske, at det er lånets ÅOP, der er den afgørende faktorer, når du sammenligner lån.

Fordele og ulemper ved forbrugslån

Der er en række fordele ved et forbrugslån. Du skal ikke stille sikkerhed, så du risikerer ikke at miste hus og hjem, hvis du er en dårlig betaler. Det er også meget lettere at tage et forbrugslån, da det kan gøres online, så du slipper for en lang samtale med din bankrådgiver. Dette giver større frihed, og du kan bruge pengene på lige det, du har lyst til. Du modtager pengene hurtigt (oftest inden for et par timer), så du kan betale uforudsete udgifter, og du kan slå til, mens et tilbud stadig er gældende.

Herudover er der stor konkurrence på markedet, hvilket presser priserne ned, og du kan ofte få en god pris, hvis du kontakter nogle forskellige låneudbydere. Dog skal du huske på, at renterne på et forbrugslån er større end ved øremærkede lån. Derfor er det ikke altid hensigtsmæssigt at tage et forbrugslån. Desuden er der så mange forskellige låneudbydere, at det kan være en jungle at finde rundt i for at få det billigste lån, og låneudbydernes renter er meget varierende. Afslutningsvis skal det nævnes, at der stadig er konsekvenser forbundet med ikke at betale lånet til tiden, selvom du ikke stiller sikkerhed. Hvis du er heldig, tillægges der blot et lille gebyr, men hvis du er knap så heldig, tillægges der et stort gebyr, og hvis du er meget uheldig, kan du blive registreret i RKI.

Gode råd inden man optager lån til forbrug

Som tidligere nævnt er låneomkostningerne meget varierende, så du skal altid sammenligne låneudbydernes tilbud med hinanden. Når du sammenligner lån fra forskellige udbydere, skal du være sikker på, at lånene er identiske med hensyn til lånebeløbet (kaldes også hovedstolen) og afdragsperioden (kaldes også løbetiden). Dette skal du gøre, da du skal sammenligne lånene ud fra deres ÅOP.

Hvis du kun sammenligner lånene ud fra debitorrenten, så får du ikke medregnet alle omkostninger. Hvis du føler, at det er et stort arbejde at finde den rigtige låneudbyder, så har vi heldigvis samlet en række låneudbydere, som du kan sammenligne, og derved sparer du både tid og penge.

Når du har fundet nogle forskellige udbydere, der tilbyder billige lån, så skader det ikke at kontakte låneudbyderne eller anmode om et uforpligtende tilbud. Ved at gøre dette kan du ofte få et lån til en god rente. Hvis du ikke har et budget, så bør du kraftigt overveje at lægge et, inden du tager et forbrugslån. Ved at lægge et budget får du større overblik over din egen økonomi, og du får lettere ved at finde et lån, der passer til din nuværende situation.

Et godt råd for lånere med lav kreditværdighed

Hvis du har lav kreditværdighed, så er det faktisk muligt at få et lån med en lav rente. Mange låneudbydere giver ansøgeren mulighed for at have en medansøger/medkautionist. Hvis din medansøger har god kreditværdighed, så får du ofte en lavere rente. Ydermere er det en god idé at betale allerede udestående gæld, som du har mulighed for at betale, da dette kan være med til at sænke din rente.

Læs mere om lånnotifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)