Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Lån til renovering

Her finder du de bedste lånemuligheder til renovering af hus

  1. Hjem
  2. Lån til renovering
Opdateret 23. juli 2024
Lånebeløb 10.000 - 500.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 12 år
Rente/år 3.6-20.95%
Oprettelsesgebyr 1.000 kr.
Alder 20 år
ÅOP 4,40 - 22,06 %
BEMÆRK: Høj udbetaling Ansøg på 2 min. Hurtigt svar og udbetaling
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 50.000 kr.Løbetid: 84 måneder Etabl.omk.1500 kr. Variabel debitorrente: 3,60 - 20,95 % ÅOP: 4,40 - 22,06 % Månedlig ydelse: 773 kr. Samlede kredit omk.: 9.178 - 50.000 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 59.178 - 100.000 kr.
Lånebeløb 10.000 - 500.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 12 år
Rente/år 2.95-22.52%
Oprettelsesgebyr 1.000 kr.
Alder 18 år
ÅOP 7,68 %
Én ansøgning - tilbud fra 17 banker Nemt og gratis
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 100.000 kr.Løbetid: 60 måneder Etabl.omk.1000 kr. Variabel debitorrente: 7,68 % ÅOP: 7,68 % Max ÅOP: 22,52 % Månedlig ydelse: 2.000 kr. Samlede kredit omk.: 20.000 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 120.000 kr.
Lånebeløb 10.000 - 500.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 15 år
Rente/år 3.6-20.95%
Oprettelsesgebyr 0 kr.
Alder 20 år
ÅOP 4,11 - 21,77 %
Få tilbud fra 7 banker Få svar med det samme
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 100.000 kr.Løbetid: 120 måneder Etabl.omk.1250 kr. Variabel debitorrente: 7 % ÅOP: 4,11 - 21,77 % Månedlig ydelse: 11,61 kr. Samlede kredit omk.: 51.830 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 151.830 kr.
Lånebeløb 10.000 - 500.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 12 år
Rente/år 3.49-18.2%
Oprettelsesgebyr 2.125 kr.
Alder 23 år
ÅOP 4.28-24.34 %
Ansøg gratis Spar penge hver måned Én ansøgning - Flere lånetilbud
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 125.000 kr.Løbetid: 120 måneder Etabl.omk.2125 - 7488 kr. Variabel debitorrente: 3.55-19.80 % ÅOP: 4.28-24.34 % Månedlig ydelse: 1.300-2.552 kr. Samlede kredit omk.: 31.008-181.252 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 156.008-306.252 kr.


Indholdsfortegnelse

Låneberegner vil blive placeret her

Lån til renovering

Vil du gerne realisere dine renoveringsdrømme, men har svært ved at finansiere projektet? Så frygt ej, for der er heldigvis masser af måder at låne penge til netop dette formål. For mange kan det virke som et uoverskueligt projekt at sætte sig ind i de mange muligheder for at låne penge, og det kan vi godt forstå. Nu til dags er der nemlig tonsvis af forskellige spillere på banen, og det er dermed ikke længere blot bankerne, du skal forholde dig til. Det gør det sværere at finde rundt i, men til gengæld giver det også en masse nye muligheder.

Med mange forskellige långivere på markedet presses priserne på lån nemlig ned, og desuden betyder det, at der er større chance for, at du finder et lån, som passer dig helt perfekt. For at gøre processen nemmere for dig har vi her på siden lavet sammenligninger af en masse forskellige lån, så du hurtigt og nemt kan danne dig et overblik over, hvor du mon skal låne dine penge. Så behøver du ikke at sidde og rive dig selv i håret, fordi du ikke kan finde rundt i de forskellige renter og de forskellige lånefirmaers tilbud, for vi har nemlig gjort alt benarbejdet for dig. Vi ser gerne, at du får opfyldt dine drømme, og derfor har vi gjort det nemt for dig at finde et godt lån, så du hurtigt kan komme i gang med at renovere og forvandle dit drømmehus.

Hvad er et lån til renovering?

Lån til renoveringDet giver vist lidt sig selv: Et lån til renovering er, når du låner penge til at renovere dit hus. Det vil sige, at pengene i nogle tilfælde er øremærket netop dette projekt. Det gør sig gældende, når du optager et decideret renoveringslån, i hvilket tilfælde du skal kunne bevise, at du bruger pengene til at renovere for. Det er det samme, som hvis du optager et billån, hvor du naturligvis også skal bruge pengene til at købe en bil for. Der er mange forskellige lånefirmaer, som tilbyder lån til netop renovering, og ønsker du at lave huset om, kan du derfor med fordel tage et nærmere kig på netop disse.

Der er imidlertid også andre måder at gøre det på. Du kan nemlig også vælge at optage et forbrugslån eller et kviklån, hvorved pengene ikke skal gå til noget bestemt. At du så vælger at bruge dem til renovering, er din egen sag, og du behøver altså ikke at redegøre for dette til lånefirmaet. Om det er en fordel eller ej, må i høj grad komme an på prisen på lånet. Hvis du alligevel har tænkt dig at bruge pengene til at renovere for, kan du lige så godt vælge et konkret renoveringslån, hvis det er den billigste mulighed, men hvis du kan få et billigere forbrugslån, kan det være lige så fornuftigt. Det smarte ved sidste mulighed er desuden, at det er nemt at ansøge om, og at du derudover hurtigt modtager pengene, hvis din ansøgning bliver godkendt.

Hvorfor optage et renoveringslån?

Det koster mange penge at renovere et hus, og det er de færreste, der har den slags midler til rådighed uden nogen form for lån. Derfor kan det ofte blive nødvendigt at optage et renoveringslån, hvis du vil lave din bolig om og ikke ønsker at vente, indtil du selv har sparet alle pengene op til projektet.

Det smarte ved at låne penge til renovering er, at din bolig dermed stiger i værdi, og det skal dermed ses som en investering. Selvom du måske ikke er meget for at skulle ud og låne penge, kan det nemlig sagtens komme til at være den bedste mulighed for dig i det lange løb, da du derved senere hen vil kunne sælge din bolig til en endnu bedre pris. Prøver du at sælge, men har du svært ved at komme af med dit hus, kan det således også være en nødvendighed simpelthen at renovere på det. Dermed vil det nemlig blive mere attraktivt for potentielle købere, og de penge, du investerer i huset, vil det til gengæld oftest stige i værdi. Det er naturligvis en noget møjsommelig proces for at sælge et hus, men hvis ikke du kan komme af med det på anden vis, kan det være en måde at gøre det på. 

Der er altså lidt forskellige grunde til at optage et renoveringslån, men fællesnævneren er naturligvis, at man af den ene eller anden grund har et ønske om at renovere sit hus og har brug for penge til at komme i gang.

Lån til renovering med forbrugslån

Som vi allerede har været inde på, er der lån, der specifikt er øremærket renovering. Her skal du altså bruge pengene til at lave din bolig om, og du skal således kunne bevise over for lånefirmaet, at det er netop dette, pengene går til. Låner du penge til renovering hos banken, går de typisk ind og kigger på din boligs værdi, og ud fra dette finder I frem til en løsning på lånet, så du kan komme i gang med renoveringen.

Du kan imidlertid også vælge at optage et forbrugslån, hvorved der ikke er nogen krav til, hvad pengene bruges på. De kan i princippet bruges på alt lige fra en ny garderobe til en racerbil, så der er frit valg på alle hylder. Det betyder naturligvis også, at du sagtens kan bruge pengene til at renovere for, når det nu er netop dét, der er på programmet. Det smarte ved denne mulighed er, at det er hurtigt at ansøge om lånet, og at du derefter hurtigt får pengene, hvis din ansøgning godkendes. Desuden ansøger du om lånet online, hvilket sparer dig for en masse tid og papirarbejde, så du i stedet kan fokusere på at planlægge din forestående renovering. Du skal med denne mulighed imidlertid være meget opmærksom på at få fundet et lån, som kan betale sig for dig i det lange løb. På nogle forbrugslån er der nemlig mange skjulte omkostninger, som du naturligvis helst vil være foruden.

Hvor meget kan jeg låne til renovering?

Det er umuligt helt og holdent at svare på, hvor meget du kan låne til renovering. Det kommer nemlig fuldkommen an på, hvor du vælger at låne dine penge. Hos nogle lånefirmaer kan du blot låne et par tusinde kroner, hvorimod du hos andre kan låne meget store summer. Der er altså ikke noget konkret svar på, hvor meget du kan låne, uanset om det er til renovering, bilkøb eller noget helt tredje.

Hvis du vælger at låne pengene i banken til renovering, kommer det også an på, hvor meget boligen i forvejen er værd. Derudover vil banken lave et skøn på, hvor meget boligen kommer til at stige i værdi, og ud fra dette vurderer de så, hvor meget du kan få lov til at låne. Der er altså flere forskellige faktorer, der spiller ind, og især hvis du skal låne penge i banken, er det en lidt længere proces, som godt kan tage noget tid.

Vælger du et lånefirma og optager et forbrugslån, handler det blot om at finde et firma, som vil låne dig den sum penge, du har brug for. Er det det helt store renoveringsprojekt, du er ude i, skal der naturligvis en del til, og så tager det måske lidt tid at finde det rette lån, hvorimod du nemt kan låne en lidt mindre sum penge til en fornuftig pris og dermed hurtigt få din bolig til at stige i værdi.

Rækker friværdien ikke til renovering?

Har du boet i din bolig i nogle år, har du sandsynligvis optjent noget friværdi i den, og dette kan være med til at finansiere renoveringen. Friværdien stiger i takt med, at du afdrager på dit realkredit- og boliglån, og du vil kunne bruge dette beløb til at bygge om for. Der er imidlertid ikke nogen garanti for, hvor meget din friværdi stiger, i og med at boligpriserne konstant går op og ned, og du skal derfor relativt tæt på renoveringsprojektet, før du kan vide dig sikker på, hvor meget friværdi du har.

Har du en nogenlunde friværdi, kan du imidlertid tage et lån i denne, hvilket kan bruges til renovering. Så bruger du din bolig som sikkerhed for tilbagebetaling af lånet, og du vil lave et såkaldt ”tillægslån” til det lån, du i forvejen har taget for at købe din bolig. At låne i sin friværdi er en billig måde at låne penge på, og derfor er der mange, der vælge denne mulighed. Har du først lige købt din bolig, har du dog ingen friværdi, og så kan du naturligvis ikke låne i den. Ligeledes kan din bolig være faldet i værdi, hvilket også vil betyde en mindre friværdi, og så vil der altså også være brug for at gå andre veje. Har du mulighed for det, er det dog en rigtig fornuftig løsning at bruge din friværdi til at renovere dit hus, da det typisk er billigt at låne med sit hus som sikkerhed.

Lån til bolig og renovering med et byggelån

En anden måde at finansiere sine boligdrømme på er ved at optage et byggelån. Dette bruges ofte, hvis man skal bygge nyt og derfor har brug for at låne mange penge, men det kan også lade sig gøre at benytte sig af denne mulighed ved renovering af en eksisterende bolig. Det er således et alternativ til tillægslånet, som du kan tage i din friværdi, hvis du har optjent en sådan.

Hvis du vælger at tage et byggelån, vil banken kræve, at du stiller en sikkerhed. Det vil de gøre gennem et ejerpantebrev, som skal sikre dem, at du betaler pengene tilbage. Byggelånet optages, når du går i gang med dit renoveringsprojekt, og det vil typisk fungere ligesom en kassekredit. Dermed betaler du kun renter på den del af lånet, som du bruger, men denne er til gengæld variabel. Når du er færdig med dit byggeprojekt, vil kassekreditten så blive opgjort af realkreditinstituttet. Det smarte ved denne løsning er, at der er meget fleksibilitet undervejs i projektet, og det giver dig en stor frihed til at realisere dine byggedrømme. Det mindre smarte er, at du ikke kender den endelige pris på lånet, før ombygningen er færdiggjort. Det gør du ikke, fordi renten netop er variabel, og fordi prisen på din bolig også spiller en rolle i de endelige beregninger. Denne kan dog have ændret sig siden påbegyndelsen af projektet, og hvis du er uheldig, er din bolig rent faktisk faldet i værdi, fordi boligpriserne generelt er gået nedad.

Andre lånemuligheder til renovering

Vi har efterhånden været godt omkring de fleste gængse muligheder for lån til renovering. Der er renoveringslånet, hvorved pengene er øremærket netop ombygning af din bolig. Derudover er der forbrugslånet, som kan gå til hvad som helst, og som derfor også sagtens kan bruges til renovering. Sidst men ikke mindst er der mulighed for at optage lån i friværdien eller optage et byggelån, som også kan være med til at finansiere dine byggedrømme.

Ud over disse muligheder kan du imidlertid også optage et godt gammeldags banklån. Det kan du gøre, hvis du eksempelvis ikke har nok friværdi til at låne i denne. Det gode ved banklånet er, at du kan sætte dig ned og diskutere lånet med din bankrådgiver, inden du beslutter dig for noget. Er du ikke selv en haj til økonomi, kan det være rart at have en anden ind over beslutningen, og derfor kan dette i visse tilfælde være en fordel. Det er imidlertid en noget mere langsommelig proces, end hvis du vælger at låne hos et lånefirma, som på få dage kan behandle din ansøgning. Desuden er der mange banker, som i virkeligheden ikke kan tilbyde lige så gode lån, som de mange lånefirmaer kan, og det er derfor værd at undersøge sine muligheder godt og grundigt, inden man fastlægger sig på noget. Netop derfor har vi gjort det nemt og overskueligt for dig at danne dig et overblik, før du bestemmer dig for et lån.

Gode råd, inden du låner til renovering

Vi kan sagtens forstå, at du gerne vil gøre dine boligdrømme til virkelighed, og derfor er det naturligvis fristende at tage et lån, så du hurtigt kan komme i gang. Der er dog nogle ting, der er gode at være opmærksom på, inden du låner penge til renovering.

For det første skal du altid kigge på ÅOP i stedet for på renten, når du vurderer et lån. Det er nemlig dette tal, der viser, hvor meget lånet i virkeligheden kommer til at koste dig, og du skal derfor ikke lade dig lokke af en lav rente, før du har tjekket, om lånets ÅOP stemmer overens med det tilsyneladende gode tilbud. Desuden skal du naturligvis gøre op med dig selv, hvor meget du skal bruge for at komme i gang med renoveringen. Det er sjældent fordelagtigt at låne penge, hvis man kan komme udenom det, og derfor vil det altid bedre kunne betale sig for dig at spare så meget som muligt op, inden du går i gang. Derudover skal du naturligvis være skarp på, hvor meget renoveringen kommer til at koste dig. Byggeprojekter har det med at sprænge budgettet, og derfor skal du sørge for, at der er rigeligt med penge sat af til det, inden du går i gang.

Det nytter nemlig ikke noget, at du kommer halvvejs med dit nye køkken og så må stoppe, fordi pengene er sluppet op, og du ikke kan få lov til at låne flere et andet sted.

Læs mere om lånnotifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)