Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Opstart af virksomhed - Sådan gør du


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Mark Andersen

Sidst ændret af:Mark Andersen

Opdateret: 09. juli, 2024

Når man ønsker at starte en virksomhed, så er der mange nye ting man skal lære. Selvom du godt kan kaste dig ud i det, så er det en god idé at følge forskellige guides, som blandt andet denne.

Det bliver ikke en super dybdegående guide, men du kan hurtigt finde ud af hvad du skal have styr på, og søge information om dette andre steder.

Lånebeløb 10.000 - 500.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 12 år
Rente/år 2.95-22.52%
Oprettelsesgebyr 1.000 kr.
Alder 18 år
ÅOP 7,68 %
Én ansøgning - tilbud fra 17 banker Nemt og gratis
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 100.000 kr.Løbetid: 60 måneder Etabl.omk.1000 kr. Variabel debitorrente: 7,68 % ÅOP: 7,68 % Max ÅOP: 22,52 % Månedlig ydelse: 2.000 kr. Samlede kredit omk.: 20.000 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 120.000 kr.

Start en virksomhed

Jeg antager at du selv har ideen på plads når du er kommet til denne guide, derfor er det første skridt at åbne en personlig virksomhed el. stifte et selskab, og allerede der er det første dilemma.

Skal du starte en personlig virksomhed eller stifte et selskab?
Den primære forskel på disse to ting er hæftelsen og den krævede startkapital.

Ved en personlig virksomhed hæfter du personligt, til gengæld skal du ikke stille med nogen startkapital. En personlig virksomhed kan være en enkeltmandsvirksomhed (1 person) el. et I/S (flere personer). Det er nemt og billigt at komme i gang med en enkeltmandsvirksomhed.

Et selskab kræver minimum 40.000 i startkapital (ApS), men til gengæld hæfter du ikke personligt for virksomhedens økonomi, da den agerer som en selvstændig juridisk person. Et selskab kan være et anpartsselskab (ApS) eller et aktieselskab (A/S). Der er flere omkostninger forbundet med at komme i gang, men til gengæld får du en adskilt økonomi, samt flere muligheder for håndtering af økonomien i dit selskab.

Hvad skal der til for at starte en virksomhed?

Alle kan starte en virksomhed, og det eneste der reelt set skal til, er penge. Du kan umuligt drive din virksomhed i nogen retning, uden at der er nogle penge der kan investeres i foretagendet, det er hvad end du vil starte en webshop, en service virksomhed el. et rådgivningsfirma. Det behøver ikke være millioner, det kan blot være 1000 kr. til at købe hosting og domæne, så du kan lave en hjemmeside, men nogle penge skal der til.

Herefter skal der en masse viden til, men det er viden, du kan tilegne dig undervejs. Du skal lære at håndtere det administrative omkring en virksomhed, så skal du kunne markedsføre dit produkt eller din service, så folk finder frem til det, og sidst men ikke mindst skal du sælge det til dine kunder.

Det er nok de vigtigste aspekter i det at have en virksomhed, men det er bestemt ikke de eneste ting der skal til. Når man har sin egen virksomhed, er man typisk en blæksprutte, der skal have fat i alt vedrørende virksomheden, og det er lige meget om det er forudset eller kommer helt uventet.

Økonomisk hjælp til opstart af virksomhed

I princippet kan du komme i gang med en virksomhed for nærmest ingen penge, men min pointe med at du ikke kan starte en virksomhed uden penge, er at det kræver penge at tjene penge. Du skal bruge penge på indkøb af produkter, markedsføring, uddannelse, systemer osv.

Står du i en situation hvor du ikke har de penge du skal bruge for at starte en virksomhed, så kan du få økonomisk hjælp fra familie og venner eller via et virksomhedslån. Der findes forskellige måder at låne penge på til opstart af en virksomhed:

 • Anfordringslån (familielån)
 • Lån i huset
 • Pantsætning af værdigenstande
 • Kassekredit i banken
 • Erhvervslån
 • Crowdlending
 • Crowdfunding

Du skal ikke altid lade dig holde tilbage, bare fordi du ikke har pengene. En virksomhed kan sagtens startes uden penge, men hvor du løbende investerer lidt af din fast løn i den eller du kan låne dig til penge, selvfølgelig efter du har tænkt dig godt om.

Konklusion - tjekliste til start af virksomhed

Når du skal starte en virksomhed, kan du med fordel følge denne tjekliste, så er du i hvert fald godt i gang:

 1. Validering af din idé - Er der et marked for din idé? Vil målgruppen betale penge for det?
 2. Valg af virksomhedsform - Hvad er dit mål med virksomheden? Personlig virksomhed el. selskab?
 3. Økonomien - Hvad koster det at starte din virksomhed? Hvad skal du bruge penge på fra dag et af, og hvad kan købes løbende?
 4. Administrativt arbejde - Få overblik over administrative opgaver: bogføring, skat, moms, erhvervskonto, systemer der kan hjælpe dig.
 5. Salg og markedsføring - Hvordan skal du sælge dit produkt? Hvilke markedsføringskanaler rammer du din målgruppe på?

Det er nogle meget essentielle punkter, som du skal kende til når du driver en virksomhed. De tre første er vigtige at have styr på inden du starter virksomheden, og de to sidste skal du løbende lære mere om når du er i gang med din virksomhed.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)