Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Sådan sammenligner du forbrugslån - helt enkelt


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Er du ude efter et godt forbrugslån? Så kan du eventuelt spare dig selv for en bunke penge, hvis blot du bruger en smule tid på at sammenligne forskellige forbrugslån. Men hvordan gør man dette? Det er faktisk meget enkelt, og man kan bruge flere forskellige metoder til at sammenligne forskellige lån. Én ting, som du kan gøre, hvis du vil sammenligne forskellige forbrugslån, er at finde en samlet oversigt. Der findes nemlig en lang række af hjemmeside på internettet, som har samlet en lang række af forskellige forbrugslån, hvilket giver dig muligheden for at danne dig et overblik over de mange forskellige lån. Når du gør dette, så kan du med fordel inddrage den viden, som du vil modtage i de næste par afsnit. Her vil du nemlig lære meget mere om disse ting: - ÅOP og andre indikatorer - Låneberegnere - Overvejelser inden du ansøger om et lån Så hvis du gerne vil have det bedste tilbud, så kan du få hjælp gennem dette indlæg, som vil prøve at hjælpe dig til netop dette.

Hvad skal man kigge særligt efter?

Når du kigger på en oversigt, som indeholder mange forskellige forbrugslån fra mange forskellige udbydere, så vil der være et hav af informationer og indikatorer, og det kan være meget svært at danne sig et overblik over, hvilket lån der er det bedste. Derfor vil denne artikel gerne vil dig gode råd til hvilke indikatorer, som er mest sigende, og som du derfor kan læne dig mest opad.

ÅOP

ÅOP er en forkortelse, som man ofte bruger, når man taler om diverse forskellige lån af alle typer. ÅOP står for ’årlige omkostninger i procent’. Dette er den klart den bedste indikator for om lånet er dyrt eller billigt. Grunden til dette er, at ÅOP inddrager alle mulige omkostninger ved lånet, således at du får et klart overblik. Det vil naturligvis også sige, at ÅOP inddrager de yderligere omkostninger som for eksempel gebyrer, der kan opstå, når du låner penge.

Renten

Det giver næsten sig selv, men renten er stadig en af de mest pålidelige indikatorer for, om lånet er godt. Det kan dog stadig være meget relevant at kigge på ÅOP, da et lån med en meget lav rente, stadig kan være ret dyrt på grund af andre omkostninger. Det vil sige, at hvis du blot holder øje med disse to indikatorer, så kan du ikke gå helt galt i byen, og du har allerede nu en stor chance for at finde et godt lån.

Anvend en låneberegner og få et overblik

Låneberegnere kan findes mange steder på internettet, så der skulle være rig mulighed for at kunne finde en låneberegner, der kan hjælpe dig med at tage den bedste beslutning. Den mest effektive måde, hvorpå man kan bruge en låneberegner, er ved at finde ud af, hvor meget man skal afdrage for at nå løbetiden, eller hvor lang tid det vil tage at afdrage ud fra den månedlige ydelse. I en låneberegner skal du for det meste indtaste disse oplysninger: - Type af lån - Hovedstolen (hovedstolen er det beløb, som du låner) - Den årlige rente - Løbetid ELLER månedlig ydelse - Skatteprocent (Skatteprocenten vil typisk være 33,20%) - Andre omkostninger ved lånet Når du har indtastet disse oplysninger, så vil du få et overblik over, hvor lang tid du skal betale X-antal kroner for at blive gældfri, eller hvor mange penge du skal betale i X-antal måneder for at nå at betale gælden af til tiden.

Har du fundet det bedste lån?

Hvis du nu har fundet det billigste og bedste lån, så kan du med fordel overveje disse ting, inden du låner pengene:

Kan du selv nå at spare bare en smule op?

Det er langt mere realistisk at blive godkendt til et lån, hvis man selv har sparet blot 10 eller 20% af beløbet op. Dette viser nemlig, at man har et økonomisk overskud, og dette vil gøre dig til en god lånekandidat. Det vil også gøre dit lån billigere, da du vil spare penge på renteudgifter, da løbetiden vil være kortere.

Er det overhovedet muligt for dig at låne penge?

De fleste kan låne penge. Det kræver dog ofte, at du bor i Danmark og er dansk statsborger. Herudover skal du naturligvis være over 18, og det er en stor fordel, hvis du ikke er registreret i RKI.

Har du virkeligt brug for at låne penge?

Kan du undvære pengene? Så er dette måske den bedste løsning for dig. Når du har gjort dig disse overvejelser, så bør du være klar til at låne penge. Husk dog på de gode råd, som du har fået i denne artikel, før du låner. Derved kan du nemlig spare en stor bunke penge, og hvem har ikke lyst til det? Der mangles nu bare at ønske dig en god lånejagt!

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)