Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Tips til at forøge husets værdi


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 09. februar, 2022

For de fleste af os er vores bolig den største økonomiske investering, som vi nogensinde kommer til at gøre. Derfor er det også vigtigt at tænke sig godt om, inden man taget et lån til renovering af boligen. Der er nemlig meget forskel på, hvor meget den enkelte renovering forbedrer husets værdi.

Her i artiklen kommer en masse gode råd om at forbedre husets værdi, så du får flere penge mellem hænderne på den lange bane. Det handler nemlig altid om at tænke langsigtet, når det kommer til boliger og økonomi.

 

Vedligehold din bolig i tide

Har du ikke allerede en plan til vedligehold af din bolig, så bør du få lavet en sådan hurtigst muligt. Er du selv ret kyndig ud i håndværk, kan du muligvis klare det selv. Ellers bør du få hjælp af en ingeniør eller håndværker, som har speciale i at vedligeholde huse.

Denne rådgivning koster ikke mange penge og er hurtigt overstået, men den kan potentielt spare dig for rigtigt mange penge på den lange bane. Meget vedligehold på huset er nemlig billigere, når det bliver lavet i tide. Derfor skal du vide alt om, hvornår du skal have et lån til renovering af taget, og hvornår du skal i gang med renovering af murværket.

Din plan skal derfor sikre, at du får lavet det vigtigste først, så du ikke skal bruge ekstra penge på renovering af ting, som kunne være lavet billigere i tide. Du kan dermed også bedre planlægge dine lån til renovering, når du har en sådan plan.

 

Energiforbedringer betaler sig

Udover din store plan til vedligeholdelse af boligen, kan du også prioritere energiforbedringerne højt. Det er nemlig energiforbedringer, der helt generelt øger boligens værdi mest.

Kan du få dit hus en eller flere energiklasser op, vil det betyde en kraftig stigning i husets værdi. Mange købere kigger nemlig på energimærket, når de skal vælge bolig.

En godt energimærke betyder nemlig, at de løbende udgifter til forbrug er langt lavere, hvorfor husets er billigere at sidde i på den lange bane. Derfor bliver husets værdi øget kraftigt, når du forbedrer husets varmeøkonomi.

 

Skattefradrag for energiforbedringer

Der er også en anden væsentligt ting ved energiforbedringer, som gør dem endnu mere attraktive, når du skal øge husets værdi. Politikerne har nemlig vedtaget, at der er skattefradrag for disse energiforbedringer, hvilket er en del af det såkaldte håndværkerfradrag.

Håndværkerfradraget er blevet ændret flere gange i løbet af årerne, men de grønne energiforbedringer virker til at være blevet en permanent del af dette fradrag. Politikerne er nemlig forpligtet til at mindste vores udledning af CO2, da vi har tilsluttet os de internationale klimaaftaler.

Du kan derfor øge husets værdi markant ved energiforbedringer og samtidig få et stort skattefradrag for disse forbedringer.  Du kan ca. få 15.000 om året i fradrag pr. voksne i husstanden, men planlægger du din renovering over 2 kalenderår, kan du pludselig få dobbelt op. Det giver et fradrag på ca. 60.000, hvis i er 2 voksne i husstanden.

 

Kig på dit lån i huset

Et andet godt tip til at forbedre værdien af dit hus er at kigge på dit lån. Et hus med et godt og billigt lån, er nemlig mere værd end huse med dårlige lån. Det kan nemlig være attraktivt for de nye købere at overtage et godt realkreditslån, da de kan spare mange penge i renter på denne måde.

Et realkreditlån følger nemlig huset, og det kan overtages af nye ejere. Du kan f.eks. omlægge dit lån til et 30 årigt fast lån med 2 % rente, hvis du kan få fingrene i et sådan lån. Skal du sælge dit hus igen om måske 10-20 år, så kan det sagtens ske, at man langt fra kan tegne lige så billige lån til denne tid.

Kan de nye købere få lov til at overtage dit lån, vil det altså betyde meget for værdien af dit hus. Og samtidig har du selv sparet mange penge i perioden indtil salget, hvis du kan lægge dit lån om til et billigere lån.

 

Lån til renovering

Skal du bruge et lån til renovering af dit hus, kan du med fordel kigge på mulighederne for at låne i boligens friværdi. Få vurderet din bolig igen, og hvis den bliver vurderet højere, kan du altså låne op via dit realkreditlån.

Det er ofte den klart billigste måde at få et lån til renovering, og samtidig er et godt realkreditlån jo med til at øge husets værdi. Tænk derfor altid over denne mulighed, inden du tager et lån til renovering. Kan du time det rigtigt, er der yderligere penge at spare.

Er renten lav og viser din vedligeholdelsesplan, at du inden for få år skal foretage store renovering at din bolig, kan du med fordel gå i gang lidt tidligere mens renten stadig er lav. Din vedligeholdelsesplan kommer derfor igen til din fordel.

 

Dette skal du gøre

  • Få lavet en vedligeholdelsesplan til din bolig

  • Planlæg de store renoveringer på tidspunkter med lav rente og lån i boligens friværdi

  • Vedligehold altid boligen i tide og undgå tingene bliver dyrere

  • Prioriter især energiforbedringer da de øger boligens værdi mest

  • Planlæg din renovering over 2 kalenderår og få dobbelt skattefradrag

  • Få løbende vurderet din bolig og læg eventuelt lånet om til et billigere lån

  • Sørg for at holde et sundt indeklima i boligen, da det øger holdbarheden og mindsker risikoen for skimmel. Energiforbedringer hjælper også på dette område.

Følger du disse råd, er du på vej til en sund boligøkonomi. Og da boligens er vores største og vigtigste investering, er det også her, at der kan hentes flest penge. Kan du øge din boligs værdi med 10-20 % via disse råd, vil det altså betyde rigtigt mange ekstra penge mellem hænderne.

 

Og det er bestemt ikke umuligt at øge boligens værdi, det handler bare om lidt sund fornuft og rettighed omhu. Boligmarkedets udvikling kan du selvfølgelig ikke påvirke, men du kan få det bedste ud af omstændigheder ved at følge rådene her.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)