Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Fordele ved et lån uden sikkerhed


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Der kan over tid opstå mange forskellige situationer, hvor det kan give mening at låne penge. Det kan for eksempel skyldes, at der af den ene eller den anden grund opstår uventede udgifter eller regninger, som der ikke umiddelbart er økonomisk råderum til. Der kan også blot være tale om tilfælde, hvor du står ønsker dig noget, som pengene på det givne tidspunkt ikke rækker til. Uanset hvilken begrundelse du måtte have for at ønske at låne penge, er der mange forskellige låneudbydere, som du har mulighed for at optage et lån hos. De forskellige udbydere har hver især deres særlige tilbud og fordele, som de kan tilbyde dig som kunde. Et tilbud som går igen blandt mange af lånetilbuddene er muligheden for at låne uden sikkerhed. For dem, der ønsker at optage et lån, kan der være mange fordele ved at benytte sig at et sådan tilbud, som vi gennemgår herunder.

Hvad vil det sige at låne uden sikkerhed?

Når man optager et lån, kan det af og til være et krav, at man kan dokumentere dels, hvad man agter at benytte det lånte beløb til og dels, at man har et finansielt råderum til at tilbagebetale lånet til den givne lånudbyder. I disse tilfælde kan der altså være tale om at skulle kunne dokumentere et tilstrækkeligt økonomisk råderum ved at fremvise lønsedler fra en given tidsperiode, ligesom at man, når man optager et banklån skal kunne stille en sikkerhed for lånet i form af eksempelvis ejendele med en økonomisk værdi. Der er dog i den seneste tid kommet mange lånetilbud til, som ikke kræver dokumentation. Når man optager et sådant lån, siger man, at man låner uden sikkerhed. Lån uden sikkerhed vil i praksis typisk være forskellige former for onlinebaserede lån. I mange tilfælde vil der være tale om såkaldte kviklån eller kassekredit – det vil sige lån hvis centrale fordel og henblik er, at de lånte penge så hurtigt som muligt vil være tilgængelige på din konto. At låne uden sikkerhed er altså typisk særligt relevant, når der er tale om mindre beløb og relativt kortsigtede lån. Er der tale om langsigtede lån og derved ofte også større beløber, kan det til tider give bedre mening at henvende sig til sin bank for at optage lånet her.

Hvilke fordele er der ved at låne penge uden sikkerhed?

Når du låner uden sikkerhed, skal du ikke kunne fremvise en lang række dokumenter, som det er tilfældet med lån, der kræver sikkerhed. Det vil oftest være tilfældet, hvis du optager et banklån, hvor dokumentation er påkrævet for at kunne optage et lån. Når du låner uden sikkerhed , er det eneste, du skal bruge dit NemID samt en bankkonto, som det lånte beløb skal indbetales på. Du behøver med andre ord ikke at besvære dig med at skaffe de påkrævede dokumenter og scanne dem ind eller lignende, hvilket gør låneprocessen væsentligt hurtigere og mere gnidningsfri. Du kan låne med få klik på din computer eller endda på din smartphone, og mange udbydere af disse typer af lån tilbyder efterhånden, at du kan have det lånte beløb tilgængeligt samme dag, som du ansøger om lånet. Ansøgningsprocessen bliver yderligere gnidningsfri med lån uden sikkerhed, fordi lånudbyderen ikke manuelt skal bruge tid på at godkende din låneansøgning. I forbindelse med mange af de nyere tilbud er der tale om en form for automatiseret godkendelsesproces, hvorfor mange udbydere kan tilbyde en behandlingstid på ganske få minutter. Står du akut og mangler et givent beløb, kan du altså med lånetilbud uden sikkerhed betydeligt hurtigere have det lånte beløb disponibelt på din bankkonto. En anden central fordel ved at låne penge uden sikkerhed er, at du ikke behøver at oplyse til udbyderen af lånet, hvad du agter at benytte det lånte beløb til. Når du optager et banklån, skal du ofte kunne retfærdiggøre, hvorfor det pågældende lån er en nødvendighed. Når du derimod optager et online lån uden sikkerhed, er den eneste, du skal retfærdiggøre dit lån over for dig selv. Der kan være mange grunde til, at den enkelte kan anse det som nødvendigt at optage et lån, og med et lån uden sikkerhed, er det ikke udbyderen af lånets opgave at fastlægge, hvorvidt der er behov for lånet. Du skal altså blot opfylde de ganske få, forholdsvis standardiserede krav for at kunne få din ansøgning om et lån godkendt og få glæde af de mange fordele ved lån uden sikkerhed.

Hvem kan låne uden sikkerhed?

I kraft af fordelene, som er forbundet ved lån uden sikkerhed, vil disse lån typisk også være tilgængelige for betydeligt flere mennesker, end hvad der er tilfældet med banklån, hvor man skal kunne stille sikkerhed for sit lån for at kunne få lov at låne penge. Som udgangspunkt kan langt de fleste optage et online lån uden sikkerhed, da der typisk er ganske få krav, som skal være opfyldt for at få godkendt sin låneansøgning. Det betyder, at du på denne måde vil kunne optage lån, som af den eller den anden grund ikke ville være mulige at optage i en bank. Der ville i alle tilfælde være en aldersgrænse, som kan variere fra det ene lånetilbud til det andet, men som typisk vil være omkring myndighedsalderen. Herudover er det ofte et krav, at du som kunde skal have et dansk CPR-nummer samt en dansk adresse for at kunne optage et lån. Dette er nødvendigt for at have et NemID, som er det eneste dokument, der er påkrævet, når du låner uden sikkerhed. Ydermere er det et krav, at du ikke er registreret i enten RKI eller Debitor registret. Med andre ord kan de fleste danskere benytte sig af muligheden for at optage et lån uden sikkerhed. Selvom du ikke selv skal stille sikkerhed for dit lån, er det sikkert at optage et sådant lån, så længe du vælger en pålidelig udbyder. Du får altså en exceptionel mulighed for at låne både hurtigt, nemt og sikkert, når du låner uden sikkerhed.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)