Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Afbetaling eller lån?


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Det kan for mange være lidt svært at overskue, hvornår man skal betale af på de lån man har, og hvornår det er fint at låne penge igen. Der kan være situationer hvor det kan være rigtigt godt at betale af på sine lån, så man ikke har nær så mange udgifter, i form af renter og gebyrer der er forbundet med at låne penge. Som udgangspunkt koster det altid penge at låne penge, hvorfor det også giver god mening at betale af på de lån man har i forvejen. Der kan dog være situationer, hvor det giver god mening at låne penge, til det man lige står og mangler.

Før du beslutter dig for at låne penge eller afbetale

En god ide er at lægge et budget, før du tager en beslutning om at låne penge. På den måde sikrer du dig at du kan betale lånet tilbage igen. Så får du altså et overblik over, om du kan tillade dig at optage et lån, eller om du burde betale mere af på de lån du i forvejen har. Du lægger et budget ved at sammenligne din indkomst og dine samlede udgifter. Det giver dig et bedre overblik over din økonomi, og dermed hjælpe dig med at træffe en beslutning, i forhold til at tage et lån eller afbetale. Hvis du kan se at du har luft i din økonomi til at gå ud og låne penge, til det du lige står og mangler, så findes der forskellige muligheder. En af disse muligheder er et SMS-lån

SMS-lån

Som nævnt, findes der flere forskellige muligheder at låne penge på. En af de låntyper der er blevet mere populære i nyere tid, specielt blandt unge mennesker, er SMS-lån. SMS-lån er en nem måde at låne penge på. Det kræver for eksempel ikke at du stiller sikkerhed. Når du går i banken og vil låne penge vil de ofte kræve at du stiller sikkerhed, for eksempel dit hus, eller din bil. Dette gør sig altså ikke gældende for SMS-lån. SMS-lån, selvom de har det navn de har, fungerer oftest bare online. Her kan man ansøge om et beløb til det man lige står og mangler. Det er en god ide at sammenligne forskellige lån, for at finde frem til det der passer bedst. En fordel ved denne type lån kan være, at der oftest ikke går langt tid fra, at du har anmodet om et lån, til at du står med pengene i hånden. Oftest vil der faktisk ikke gå mere end et par dage. En god ting at gøre før man beslutter sig for at låne penge, er at sammenligne dem. Dette kan gøres ved at se på AOP. Dette står for Årlige Omkostninger i Procent. På den måde kan du sammenligne flere forskellige lån, og se hvilken en af dem, der er den billigste løsning. Dette giver dig også et bedre overblik når du skal lægge et budget. På den måde er dette også et vigtigt element, i forhold til beslutningen om at optage et lån, eller afbetale på det/de eksisterende.
Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)