Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Få styr på dit billån, før du køber bil


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Mange mennesker får ikke undersøgt mulighederne for billån grundigt nok, inden de køber bil. Det kan desværre ende med at koste dem flere penge end det behøver, da de ender med at skulle tage et forhastet valg. Når du køber ny bil, vil forhandleren sandsynligvis forsikre dig om, at deres billån er den bedste løsning for dig, men det er ikke altid, at dette er tilfældet. Selvom de har en lav rente, er etableringsomkostningerne nemlig ofte høje hos forhandleren. Koster din bil under 250.000 kroner kan det derfor være fordelagtigt for dig at tage dit billån et andet sted. Er din bil derimod dyrere kan det være en fordel med et billån hos forhandleren. Dette skyldes, at man kun kan trække renterne fra i skat, og ikke etableringsomkostningerne. Det er altså en god idé at få undersøgt mulighederne for billån allerede inden du køber bil, så du kan være sikker på, at du har fundet frem til det bedste og billigste billån for dig.

Sammenlign billån på deres ÅOP

Inden du tager et lån har du altid ret til at få oplyst lånets ÅOP, som står for Årlige Omkostninger i Procent. ÅOP’en inkluderer alle gebyrerne, som er forbundet med det pågældende lån, og giver dig et klart overblik over de samlede omkostninger. Det vil gøre det nemmere for dig at danne dig et overblik over priserne på de forskellige billån, så du kan sammenligne dem med hinanden og vælge den løsning, der er billigst. Kig derfor altid efter ÅOP’en, når du skal sammenligne. Der kan være mange ting at tage stilling til, når man skal tage et billån — udover etableringsomkostninger og renten kan der også være løbende gebyrer. Nogle banker reklamerer med lave gebyrer, men så er deres renter til gengæld høje. De banker, der reklamerer med lave renter, har derimod ofte høje gebyrer.

Værd at overveje inden du beslutter dig

De følgende punkter er gode at tage stilling til, inden du beslutter dig for, hvilket billån du vil tage.
  • Fast eller variabel rente: Vælger du et lån med en fast rente, er du sikret gennem hele låneperioden. Med en variabel rente kan du udnytte det lave renteniveau, når du tager lånet — til gengæld kan du risikere, at renten vil stige med tiden.
  • Indfrielse af lån: Det kan ske, at du får lyst til eller bliver nødt til at opsige dit billån før tid. Det kan måske være fordi du vil investere i en ny bil. Her er det godt at undersøge på forhånd, hvad det i så fald vil koste dig, da der kan være omkostninger forbundet med at indfri sit billån. Oftest skal du stadig betale alle etableringsomkostninger, der hører under retsgælden. Til gengæld vil du spare fremtidige renter.
  • Længden på lånet: Jo kortere en løbetid på dit billån, jo lavere vil renten oftest være. Til gengæld vil den månedlige ydelse være højere. Det er derfor godt at danne sig et overblik over sin økonomiske situation inden man optager lånet, så man ved, hvor meget man har råd til at betale af hver måned.
Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)