Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Billån gennem et finansieringsselskab


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Når man beslutter sig for at skulle købe en bil, er der meget at tage stilling til. Først og fremmest skal man finde ud af, hvilke behov bilen skal opfylde, og dermed også hvor stor den skal være, om den skal være ny eller brugt og så videre. Ydermere skal man overveje, hvordan man vil finansiere bilkøbet. Ofte købes biler på kredit og ved at forberede sig lidt inden købet, kan man formentlig sikre sig det billigste lån.

Forskellige typer af billån

Der er flere muligheder, når man skal optage et billån, og der kan være mange penge at spare, ved at sætte sig lidt ind i markedet for bilfinansiering. Et billån kan tages igennem forskellige finansieringsselskaber som banker, realkreditinstitutter og bilforhandlere. Hvilket man skal vælge afhænger af flere forskellige faktorer.

Billån ved realkreditinstitut

Den billigste måde at finansiere en bil på vil ofte være igennem et realkreditinstitut, hvis man vel at mærke har en ejerbolig med friværdi. I Danmark kan man få meget billig finansiering af ejerboliger, hvilket også kan bruges til bilfinansiering. Det samlede lån må blot ikke overstige 80 procent af boligens friværdi.

Billån i banken

Der kan være meget stor forskel på, hvad det koster at optage et billån i forskellige pengeinstitutter. Derudover kan priserne, særligt i de store banker, også variere afhængigt at ens kundeforhold i banken. Nogle banker tilbyder desuden billigere billån, hvis man er medlem af en bestemt fagforening eller organisation. Det kan derfor være en god idé at sammenligne priserne og, ud fra en samlet vurdering af egen økonomi, overveje, om det kunne være fordelagtigt at skifte bank i forbindelse med bilkøb.

Billån hos bilforhandleren

Der vil ofte ligge brochurer fra långivere, som reklamerer med billig finansiering, hos bilforhandlerne. Det kan synes lige så billigt som et billån hos en af de billigste banker, men man skal dog være opmærksom på, om stiftelsesomkostningerne er højere. Ofte vil renterne, særligt ved dyrere biler, være billigere ved bilforhandlerne. Man bør dog huske, at bilforhandlerne modtager provision for at tilbyde lånet, og desuden ofte lægger et gebyr på 2.-6.000 kr. oven i lånet. Stiftelsesomkostningerne er ikke fradragsberettigede, så selvom den månedlige bruttoydelse og den årlige omkostning i procent (ÅOP) er lave, kan det ende med at blive dyrere end et banklån. Det er vigtigt at være opmærksom på, at stiftelsesomkostningerne som regel kan forhandles. Derfor skal man som køber være forberedt på at forhandle om disse, da det kan ende med at gøre lånet noget billigere. Når man optager et billån hos forhandleren, har man desuden to ugers fortrydelsesret på finansieringen, så man kan nå at tjekke aftalen igennem igen efterfølgende.

Hvordan vælger man det rigtige billån?

Det bedste man kan gøre, er at have undersøgt markedet inden man træder ind hos bilforhandleren. Det kan være nemt at lade sig friste, når man står med en bilsælger, og der kommer mange informationer, som man skal forholde sig til. Det anbefales derfor at undersøge mulighederne for bilfinansiering på samme måde, som man undersøger priserne på bilen, inden man køber den. Den bedste måde at sammenligne de forskellige billån på, er ved at sammenligne den samlede ÅOP efter skat på de enkelte lån. Dermed kan man sikre sig, at man får det billigste lån – også på sigt.
Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)