Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Tips til dig som vil optage et kviklån


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Der er en del ting man kan, og skal, overveje når man vil optage det som kaldes et kviklån. Et kviklån vil som ofte være et forbrugslån. Det betyder lånet skal benyttes til at dække et forbrug. Det kan være et nyt TV, en ferie eller des lige. Derfor adskiller det sig også fra et traditionelt banklån. En bank låner ofte kun penge ud til de store beslutninger såsom køb af hus eller bil, og medmindre man kan stille sikkerhed, så vil et forbrugslån blive afvist. Et kviklån kan altså være et godt alternativ, men omtanke er nødvendigt inden det optages. Der findes et par gode råd man kan følge for at stille sig i den bedst mulige situation. Et forbrugslån er gerne en smule dyre end et traditionelt lån, og det er derfor vigtigt at man danner sig et overblik inden man tager yderligere skridt. Man skal have sig et budget, og man skal kunne gennemskue omkostningerne. Læs mere om dette herunder.

Dan et overblik over din privatøkonomi

På trods af at der ved mange forbrugslån, i form af kviklån, ikke skal stilles sikkerhed, så bliver der stadig foretaget en kreditvurdering. Det vil sige at du skal have et overblik over dine store indkomster og udgifter. Hvis man gør dette som sit forarbejde, så er man bedre stillet når man søger. Desuden har man alle svar klar på mulige spørgsmål, når man går i gang med selve processen. De fleste har naturligvis en grundlæggende forståelse af deres privatøkonomi, men det er nødvendigt at have et detaljeret overblik når man skal optage et forbrugslån. Ved optagelse af et traditionelt banklån vil der altid være en bankrådgiver som gennemgår din økonomi og guider dig igennem processen. Ved et kviklån skal man foretage disse ting selv, og det er derfor nødvendigt at man tager sig god tid.

Lav et godt og solidt budget

Som led i sine forberedelser til at optage et forbrugslån, skal man lægge et godt og detaljeret budget. Det er også grunddelen i at danne sig et overblik over ens privatøkonomi. For mange er dette en selvfølge, men mange folk har ikke andet end et groft estimat af deres faste udgifter og indkomster. I dette tilfælde kan det være svært at se præcis hvor stort ens økonomiske råderum er. Sæt dig derfor ned og noter ALLE udgifter ned. Mange vil blive overrasket over hvor mange penge der forsvinder ud i ingenting. Man kan opstille alting i kategorier. Først finder man de store udgifter såsom bil og hus, og derefter kan man danne sig et blik over udgifter til mad. Derefter kommer ting som internet, TV og telefon, og til allersidst står man med en diverse kategori. Denne kategori kunne også omtales som ’fornøjelse’. Den indeholder ting som restaurant besøg, impulsindkøb og koncertbilletter. Når man sammenholder udgifter med indkomst, så skal den første helst ikke overstige den sidste. Man kan som et eksperimenter lægge en udgift til et forbrugslån ind og se om der er råd til det. Hvis de samlede udgifter overstiger indkomsten herefter, så er det på tide at skære i sine udgifter. Med et godt budget er det nemt at se hvor man kan spare og ligeledes kan man hermed sikre sig en sund plan for tilbagebetalingen.

Brug en låneberegner og vær opmærksom på ÅOP

Nu har du gjort dit forarbejde, og det er tid til at finde det rette lån. Markedet for kviklån er enormt, og uden nogle former for overblik eller hjælpemidler, kan det være umuligt at kende forskellen på dem. Det er dog påkrævet lovmæssigt, at en udbyder af kviklån giver detaljeret oplysninger om lånet, men medmindre man render rundt til hver eneste hjemmeside og noterer alt ned, så har man brug for et hjælpemiddel til at navigere med. Heldigvis findes der en såkaldt låneberegner. Med en sådan, så kan du hurtigt få et overblik over hvad specifikke lån vil koste dig hos forskellige lånudbydere og dermed finde det bedste lån for dig. På den måde behøver man ikke finde oplysninger om det enkelte forbrugslån, man kan blot benytte låneberegneren som viser de forskellige fordele og omkostninger. Hvilket er et af de vigtigste tips, da det kan spare dig mange penge. I forbindelse med låneberegning er ÅOP en af de vigtige ting man skal holde øje med. Det er den årlige omkostning for lånet i procent, og det er en af de bedste indikatorer for hvor dyrt lånet er – oftest noget vigtigere at kende end selve renten.

Overvej fordelene ved de forskellige lån

Mange kviklån ligner hinanden, men der kan være diskrete forskelle som kan være til stor nytte. Hvert lån kan have sit eget sæt af fordele, som kan være værd at tage med i sine overvejelser. Det kunne for eksempel være at der er en vis mængde af tid imellem lånet bliver optaget og første rate skal betales tilbage. Det kan være en fordel hvis man eksempelvis ved at ens indkomst kommer til at stige indenfor den nærmest fremtid. Nogle lån er også uden renter, hvis man betaler det tilbage indenfor den første måned. Med et godt overblik og lidt research kan man altså spare en del penge ved optagelse af et forbrugslån.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)