Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Tips til billån


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Har du fået behov for at have en bil? Du har måske fået en stilling langt væk fra boligen, og vil ikke flytte ud af dit nuværende hjem? Så kan du måske gøre klogt i at tage et billån, så du kan finansiere bilen lige nu og her. Eller det vil sige, så du kan få bilen nu og her, og derefter betale for bilen løbende gennem dit lån, som det passer dig. På den måde kan du få udnyttelse af den mobilitet og fleksibilitet som en bil giver dig, uden først at skulle optjene en stor opsparing. Med et billån kan du i stedet optjene din opsparing, mens du har bilen som lader dig komme til og fra arbejdet. Det er en næsten uundværlig mulighed for personer som ønsker at blive boligejere, hvis kapitalen ikke er tilstrækkelig endnu. Og bare rolig, et billån behøver ikke sætte dig i gæld for livet. Vi vil her give lidt tips til, hvad du bør vide og tænke over, før du tager et lån for at få råd til din fremtidige bil.

Hvilke typer lån kan jeg tage?

Kviklån kan tages online, og kan give dig en stor sum penge nu og her. Det kan dog være risikabelt at finansiere sin bil med et kviklån, da tilbagebetalingsperioden på disse lån oftest er forholdsvis kort. Du kan altså gøre klogt i at undersøge, hvor lang en betalingsperiode du kan få på et eventuelt kviklån. Der findes dog forbrugslån som kan have en længere tilbagebetalingsperiode, og som derfor kan være mere fordelagtige i forhold til at betale for så stor en investering som netop en bil. Der findes imidlertid også specifikke billån. Disse vil typisk have en lang løbeperiode, i nogle tilfælde op til 10 år, og vil derfor give dig en del fleksibilitet i forhold til tilbagebetaling. På den måde undgår du måneder, hvor du virkelig skal spare på pengene.

Hvad koster et billån?

Hvad et billån koster afhænger naturligvis af, hvilket lån du tager. Du har mange muligheder, når det kommer til at tage et lån online, og der er mange af disse lån som kan anvendes til at finansiere en bil. Ved langt de fleste lån som kan tages via internettet, vil du selv kunne beregne den månedlige ydelse, for det lån du ønsker at tage. Du kan typisk vælge, det beløb du ønsker at låne mellem et givent minimum- og maksimumsbeløb. Du kan dertil vælge løbeperioden, og se hvad din månedlige omkostning vil blive. Du vil også kunne se din ÅOP, altså dine årlige omkostninger i procent. Det er lovpligtigt for låneudbydere at fremvise den information, så det vil du kunne se på enhver låneudbyders hjemmeside. Du har altså selv en stor rolle i udfærdigelsen af din månedlige ydelse, igennem de valg du træffer i forhold til dit lån.

Hvad er renten på billån?

Renten på dit billån vil også variere, alt efter hvilket lån du vælger at tage. Når det er sagt, kan du dog anvende ÅOP til at udregne, hvilket lån som er billigst at tage. Jo højere det pågældende låns ÅOP er, desto dyrere vil det nemlig være for dig i det lange løb. Men for at kunne sammenligne flere lånemuligheders ÅOP skal du sikre dig, at 3 kriterier er identiske imellem hvert lån. Det er vigtigt, at lånets købesum, udbetaling og tilbagebetalingsperiode er den samme på hvert lån. Men det kan du let sikre dig, da denne lånetype ofte lader dig vælge disse tal.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg tager et billån?

Hvis du har sammenlignet forskellige lån, og fundet den som har det bedste tilbud for dig, kan det være rart at vide, hvilke økonomiske overraskelser man kan få sig. Der er nemlig flere dele til et lån end bare den månedlige ydelse og løbeperioden. En del lån har et etableringsgebyr, og et sådant gebyr er ikke afdragsfrit. Dertil kan en låneudbyder have ekstra gebyrer i form af: månedligt konto- eller administrationsgebyr, gebyrer ved indfrielse af hele eller dele af din gæld, eller gebyrer ved aflysning af pant, når lånet afsluttes. Du kan dog læse dig til disse skjulte gebyrer, så længe du ved, at du skal lede efter dem. Gå derfor efter det billån med den laveste ÅOP, en løbeperiode som passer dig, og som har færrest skjulte gebyrer.
Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)