Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

Står du i en situation, hvor du har flere udgifter til mange forskellige låneudbydere?

Så kender du måske til, at det kan være svært at overskue din daglige økonomi. Det kan for eksempel være, at du har et billån hos en udbyder, et forbrugslån hos en anden udbyder og et banklån hos en helt tredje udbyder.

At have mange forskellige lån kan i nogle tilfælde være smart. Det kan være, at man gerne vil afdrage på de forskellige lån på forskellige måder. Har man godt styr på sine forskellige lån, og ved man, hvorfor man lige netop har valgt lån hos flere udbydere, så kan det være fint at lade dem være, som de er.

Føler du dog, at din daglige økonomi er en smule uoverskuelig, fordi du har penge ude at stå hos mange forskellige udbydere, så er der dog en række omlægninger, du kan gøre dig.

Hvis du lige nu tænker, at det bare kunne være rart at skulle fokusere på ét enkelt lån, der dækker alle dine udgifter, så er du kommet til det rette sted. 

Herunder kan du nemlig læse meget mere om, hvad du kan gøre for at refinansiere og samle dine lån, så du i fremtiden får en mere overskuelig økonomi.

Regn dine samlede lån ud, og dan dig et overblik

Det første du kan gøre, hvis du vil samle dine lån, er at skabe dig et fuldt overblik over din nuværende økonomiske situation. Her er det en god idé at finde alle dine lån frem fra de forskellige udbydere.

Opdel dine lån efter, hvilke typer de er (for eksempel om det er et forbrugslån eller kontokort).

Herefter kan du regne sammen, hvor meget du mangler at tilbagebetale i alt, når du lægger alle lånene sammen.

Her kan du samtidig med fordel danne dig et overblik over forskellen på de forskellige gebyrer som eksempelvis ÅOP.

Vurdér, om det er nødvendigt at samle lånene

Har du mange store lån, kan det være en hjælp at lægge dem sammen hos en enkelt udbyder. Det gælder eksempelvis, hvis du har lån over 100.000 kroner.

Nogle ønsker dog også at samle mindre lån, men der er også grænser for, hvor små lån, man bør samle. At samle sine lån hos en enkelt udbyder har nemlig også nogle udgifter, der skal betales til denne låneudbyder.

Så hvis du kun har en række mindre lån på eksempelvis samlet 20.000 kroner, så kan det være, at man bare skal lade dem være, som de er.

 Mange låneudbydere tilbyder desuden også kun at samle større lånebeløb som for eksempel over 75.000 kroner. Man kan dog godt finde udbydere, der samler mindre lån, men i alle tilfælde bør man overveje, om det er nødvendigt.

Har du selv økonomi til at dække dine lån?

Inden du vælger at samle dine lån hos en enkelt udbyder, kan det være en god idé at stoppe op og overveje, om du selv har penge til rådighed, der kan gøre dig fri fra nogle af dine lån.

Har du eksempelvis et par mindre lån, der næsten er afbetalt, så er der ingen grund til at sammenlægge dem, da det som tidligere nævnt også koster penge at samle sine lån hos en udbyder. 

Har du selv penge til rådighed, der kan dække dine manglende afbetalinger, så kan det være en god idé at tage dem i brug, så du nøjes med at sammenlægge så få lån som muligt.

Beregn dine økonomiske fordele ved at samle dine lån

En af de gode grunde til at samle sine lån er, at man i mange tilfælde kan få flere penge til rådighed til sig selv. Grunden til dette er, at ved at man sammenlægger sine lån hos en enkelt udbyder, så slipper man for at betale gebyrer hos de andre låneudbydere.

Det er jo altid rart at have flere penge til rådighed, der kan gå til fornøjelser som nyt tøj eller en ferie. Det kan dog være smart at danne sig et overblik over, hvor mange penge man rent faktisk har at hente.

Hos de fleste udbydere, der tilbyder at samle lån, kan man lave sådan en beregning. Her kan du ofte finde en regnemaskine, der er designet til at beregne, hvor mange penge, du kommer til at spare ved at samle dine lån.

Finder du ikke en regnemaskine på siden, kan du altid ringe til udbyderen og blive klogere på dette.

Find den rette låneudbyder

Når du har besluttet dig for at samle dine lån, så bør du overveje, hvilken låneudbyder der skal gøre det for dig.

Her er det gode råd at vælge den låneudbyder, der tilbyder den bedste årlige omkostning (ÅOP).

Derudover er det egentligt bare at vælge den udbyder, du føler dig mest tryg ved, men husk, at dine økonomiske fordele kommer i første række.

Author