Genfind overblikket over din økonomi
Mange forbrugere føler, at deres økonomi løber løbsk grundet mange lån, kassekreditter og afdragsordninger, der var smarte i låneøjeblikket.
Dette kan med tiden gøre, at man fuldstændig mister overblikket over ens generelle økonomi og må leve fra uge til uge, da man ikke kan finde rundt i, hvornår regninger og afdrag trækkes fra ens konti.
Der findes dog råd mod galskaben, med et samlelån kan man få styr på afdragene og samle sin gæld, således at man kun har ét lån, der skal betales på hver måned.
Der findes mange forskellige måder at få et samlelån på, derfor skal man gøre sig nogle overvejelser og udregninger før man bare springer ud i det med begge ben og griber efter redningskransen.
Før man ansøger om et samlelån skal man regne på, om det overhovedet kan betale sig. Dette gælder især det månedlige afdrag og det endelige tilbagebetalingsbeløb.
Sådan udregner du om et samlelån er vejen frem for dig
Det store regnestykke man skal i gang med, inden man søger om et samlelån til ens gæld, begynder med at man finder alle papirer på ens nuværende gæld frem.
Derefter skal man skrive renterne, kreditomkostningerne, månedlige afdragsbeløb samt det endelige tilbagebetalingsbeløb ned. Alt dette skal regnes sammen, således at man får et overblik over ens samlede gæld til de forskellige låneudbydere samt dét beløb man hver måned afdrager med samlet.
Derefter skal man ind og undersøge mulighederne for et samelån, svarende til størrelsen på ens samlede gæld. Skylder man eksempelvis 57.000 kroner i alt, kan man med fordel ansøge om et samlelån på 60.000, hvis ikke man kan låne det eksakte beløb. Det handler om kun at låne til dét man skal bruge – nemlig at få afbetalt alle ens små investorer, således at man kun skylder penge ét sted.
Når man derefter skal vælge udbyder af et samlelån, skal tallene naturligvis passe sammen. Man skal sørge for at det månedlige afdrag på det nye lån ikke overskrider det samlede afdragsbeløb man betaler normalt.
Derudover skal man passe på, at de samlede omkostninger og samlede tilbagebetalingsbeløb ikke overskrider det nuværende med mere end få procent.
Der er andre strategier for tilbagebetaling end et samlelån
Hvis man finder sig selv midt i et økonomisk rod af låneudbydere, der vil have deres penge når ens konto bløder, er der andre muligheder for tilbagebetaling end et samlelån . Der findes mange forskellige strategier til at kunne sikre, at alle udbydere får deres penge rettidigt.
Man kan som tommelfingerregel starte med at ringe til samtlige investorer og forklare sin situation.
Derefter forhøre sig om muligheden for rentestop, afdragspause eller at få nedsat sin gæld med den sikkerhed for låneudbyderen, at de så får deres penge.
Er man så heldig at få sat afdragene hos en udbyder på pause i 3-6 måneder, kan man i stedet bruge dette hul i budgettet til at afdrage mere på et andet lån, således at de små lån med høje renter tilbagebetales først.
Langt de fleste låneudbydere er til at snakke med, såfremt kan man fremsende dokumentation i form af ens budget, eller udskrift fra bankkontoen.
Her vil de nemlig kunne se, at der ikke er penge til at betale renter i en given periode eller at en midlertidig pause vil være favorabel for begge parter.
Tænk dig grundigt om, før du ansøger om et samlelån
Man bør tænke over, hvordan man endte i en situation, hvor det er en nødvendighed. Det nytter ikke at optage et større lån for at sikre tilbagebetalingen af flere små.
Derfor skal man tænke over ens forbrugsmønster og huske sig selv på, hvorfor man lånte penge til at starte med.
Er der tale om en kreditkortsgæld, der løb løbsk grundet forbrug, bør man overveje at tale med sin bank om muligheden for at få nedsat sin kredit eller helt fjerne denne, således at man igen ikke ender i en lignende situation.