Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Spar penge med deleøkonomi


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 09. februar, 2022

Deleøkonomien har for alvor vundet indtog i vores samfund, og dette er kun lige begyndt. Mange eksperter peger på, at deleøkonomien kommer til at være en helt central del af fremtidens samfund.

Mangler du en bil og overvejer et privatlån til at købe denne, så kan det være du i stedet skal tilmelde dig en delebilsordning. I de store byer er der efterhånden mange af disse ordninger, og det er generelt langt billigere end at skulle tage et privatlån og købe egen bil.

Og der er ligeledes muligheder for at dele ens bolig, når man ikke er hjemme. Her kan man så tjene lidt ekstra lommepenge, som man eventuelt kan bruge til at låne en anden bolig på ferien. Der er mange muligheder, og det er kun fantasien, som sætter grænser for deleøkonomien.

 

Mest i de store byer

Deleøkonomien er for alle, men den giver ofte bedste mening i de lidt større byer. Her er der naturligvis flere mennesker at dele tingene med, hvilket rent logistisk giver bedre mening.

Det er derfor også i de større byer, at borgerne for den største økonomiske gulerod af deleøkonomien, og på denne måde måske kan undgå et privatlån eller få lidt ekstra penge til ferien.

Samtidig er det med til at løse problemerne med overbefolkning i de helt store byer, hvor det næsten er umuligt at finde parkeringspladser eller boliger. Her er det altså smart, at deleøkonomien kan være med til at aflaste disse problemer.

Færre biler på vejene, flere personer i hver bolig, deling af værktøj, plæneklippere mv er alt sammen med til at give mere plads i byerne og lette borgernes hverdag. Derfor spås deleøkonomien også en væsentlig plads i fremtiden samfund, hvor endnu flere forventes at flytte til de større byer.

 

Politikerne har gjort deleøkonomi attraktivt

Politikerne kan godt se de udfordringer de store byer står over for, samt at kloden har godt af at deles om tingene og ikke bare producere og udlede CO2 i store mængder.

Derfor har de også gjort deleøkonomien temmelig attraktiv, og på denne måde kan det sagtens være det, som bevirker at du undgår et nyt privatlån. Der er nemlig lavet nogle ret høje bundfradrag, når det kommer til at leje boligen eller bilen ud privat.

De første mange penge tjent er derfor skattefrie, hvilket i den grad styrker incitamentet til at deles om tingene. På denne måde opfordrer politikerne faktisk til deleøkonomi, og de har endda medtaget dette på finansloven.

 

Mange penge at spare

Jo bedre man er til at udnytte mulighederne i deleøkonomien, jo flere penge er der naturligvis at spare. Og sammenholdt med de mange nye platforme og apps til deleøkonomi, så kan der altså være rigtigt mange penge at spare.

Man kan næsten have bilen gratis, hvis man lejer den ude regelmæssigt via Gomore, når man ikke selv bruger den. Og man kan få råd til ferien, hvis man selv lejer ens bolig ud på Airbnb, når man ikke er hjemme.

Det kan selvfølgelig stadig være, at du har brug for et privatlån til betaling af bilen, men hvis du lejer den ud via Gomore efterfølgende, så kan det være en økonomisk forsvarlig løsning. Det er i hvert fald med at tænke deleøkonomien ind i ens hverdag, så man får glæde af alle fordele.

 

For nogle giver det ikke mening at leje bilen ud, da de tager den til arbejde hver dag. For andre giver det dog god mening, hvis den ellers bare står og samler støv flere dage om ugen. Har du lyst til at lære at sejle og have en båd, så kan du også leje denne ud alle de dage, hvor du ikke selv bruger den. Det giver pludselig nogle nye muligheder i hverdagen, hvilket er fantastisk og noget vi bør benytte os af.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)