Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Quicklån, kviklån, hurtig lån - kald det hvad du vil


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Kært barn har mange navne. Det er en gammel kliche, men som vi ved, kaldes nogle ting oftest en kliche med god grund. De såkaldte kviklån har igennem årene været omtalt på forskellige måder, men fælles for dem alle er, at de ikke er en del af de ”fysiske” banker. Det er svært at tage et såkaldt hurtigt lån i banken, og det er blandt andet en af grundene til, at kviklån er blevet så populære. Ved et traditionelt lån skal du stille sikkerhed, og en bankrådgiver hjælper dig igennem processen. Det betyder også, at der er en bankrådgiver som gennemgår din økonomi, hvilket kan føles grænseoverskridende. Desuden vil denne person også spørge hvad lånet skal bruges til og stille flere krav. Det kan derfor føles både indtrængende og umyndiggørende at tale med banken. Alt dette undgår man ved et kviklån – som ofte vil være et forbrugslån. Det eneste som betyder noget for udbydere af disse, er om du betaler tilbage. Resten er op til dig selv.

Et forbrugslån kan optages for at forsøde livet

Der kan være mange grunde til at ville tage et kviklån, men for det meste drejer det sig om udgifter, som oftest ikke er strengt nødvendige. Med denne type udgifter menes der, at man godt kan overleve på normal vis uden. Men livskvalitet er også meget vigtigt for ethvert menneske, og her kan et forbrugslån komme ind i billedet. Derfor kan det være en ide at gøre det i den omvendte rækkefølge: køb det du vil have, og spar op til det bagefter. Det kan være at det er netop nu man har brug for en god ferie, og derfor kan man ikke vente et år med at spare op. Et hurtigt forbrugslån kan sende familien afsted mod drømmedestinationen med det samme. Det kan dog også være ifm. akutte behov – fx hvis køleskabet går i stykker eller smartphonen er helt død. Så der kan også være tilfælde, hvor det er nødvendigt med lidt ekstra kapital for at kunne opretholde den normale hverdag.

Med god omtanke behøver et forbrugslån ikke at være dumt

Mange folk anser det som uansvarligt at tage et lån, som skal bruges til forbrug, men det behøves det ikke være – det kan gøres meget ansvarligt. Hvad er livet værd, hvis ikke man får lov til at leve det, som man selv vil? Det betyder ikke at man skal låne penge til højre og venstre, men med omtanke kan det gøres ganske ansvarligt og sikkert. Tager man sine forholdsregler, så kan man købe det man gerne vil have uden at man ender på gaden. Hvis man vil optage et kviklån, så er det en god ide først at tage et kig på sin økonomi. Man bør lave et godt budget over sine indkomster og udgifter. På den måde kan man nemt finde frem til, hvor man kan spare. Derefter kan man bedre finde råd til sin afbetaling og lægge en plan for det. Så lån ikke uden du har en solid plan for tilbagebetaling – lån med fornuft!

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)