Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Hvorfor er økonomi ofte et tabu?


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 09. februar, 2022

Økonomi er et rigtigt stort tabu i Danmark, hvor mange har svært ved at tale om deres økonomiske situation. Og det gælder både for folk med økonomiske problemer, og får dem med en god økonomi. Står du og har brug for et privatlån, så har mange altså svært ved at spørge om rådgivning hos venner og bekendte.

Der er lavet flere undersøgelser på dette område, og de viser alle, at der er store tabuer omkring økonomi. Få medarbejdere taler med hinanden om deres løn, og mange familier og venner taler ikke med hinanden om privatøkonomien.

Tabuer er aldrig en god ting, da man kan risikere at stå helt alene med sine bekymringer, som man ellers burde tale med andre om. Når man er bekymret om noget, så er det nemlig med at få talt om dette og få den rette hjælp, men det kan være svært med økonomien.

Man risikerer dermed både at stå alene med ens følelser, men man risikerer også at træffe forkerte økonomiske beslutninger om f.eks. optagelse af privat lån.

 

Find en du stoler på

Langt de fleste af os har manglet penge før eller siden, og det er der intet galt ved. Vi kan have mistet jobbet eller truffet økonomiske beslutninger, som viste sig ikke at være så gode.

Står du i en svær økonomisk situation, bliver du nødt til at tale om det. Det kan tage rigtigt hårdt på psyken, og man kan ligge vågen af bekymringer hele natten. Når man først får startet snakken med en person, som man stoler på, begynder det hele at blive nemmere.

Folk har nemlig generelt en stor forståelse for, at det kan være svært at få økonomien til at hænge sammen. Sammen kan i så finde den rigtige løsning, om det så er et privatlån, et nyt budget eller noget helt tredje.

Personen siger måske, at han eller hun ikke har så meget forstand på netop disse økonomiske problemer, men så kan de måske henvise til en anden. Og når du først er startet med at tale om økonomien, så bliver det nemmere at gøre det igen. Tabuer bliver nemlig mindre af at blive brudt, da man opdager det sagtens kan lade sig gøre og det føles rart bagefter.

 

Økonomien er skyld i mange forliste forhold

Desværre er økonomien skyld i mange forliste forhold, men sådan burde det ikke være i et rigt land, som Danmark. De økonomiske problemer er nemlig ikke så slemme, at vi risikerer at sulte eller må bo på gaden. Her vil vi kunne få hjælp fra det offentlige, så vi kan opretholde et rimeligt liv.

Grunden til økonomi alligevel ødelægger mange forhold er tabuet og den manglende evne til at tale om tingene, som herefter fører til irritation og konflikter i forholdet.

Inderst inde vil vi nemlig gerne tale med partneren om, at vi står og mangler penge og gerne vil tage et privatlån til at færdiggøre uddannelsen eller andet, men vi kan ikke få os selv til at tage denne snak om økonomi.

Når vi ikke får talt sammen, så begynder dette at fylde mere og mere, og til sidst risikerer man at forholdet går i stykker. Dette er bare ærgerligt, når det kunne være reddet med en samtale om økonomien.

 

Bedre humør og færre bekymringer

Er du i stand til at tale om din økonomi med venner og familie, så vil der derfor føre til bedre humør og færre bekymringer. Jo mere vi kan tale om tingene og dele de svære tanker, jo mindre vil de fylde i vores hoved.

 

Dette er et meget velkendt psykologisk fænomen, og det er ligeledes grunden til man altid skal tale om voldsomme oplevelser. Prøv derfor at bryde tabuet om økonomi, hvis du f.eks. mangler penge og vil optage et privatlån, eller hvis du har andre økonomiske udfordringer. Det er altid godt at tale sammen om de svære ting.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)