Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Gode råd inden du låner penge online


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Står du og mangler penge til en helt specifik ting, men har ikke pengene lige nu og her? Så kan det være fristende at tage et SMS lån, også kendt som kviklån. Og der er mange fordele ved at tage et sådant lån. Det er for eksempel et lån, du kan få udbetalt hurtigt, med en kort tilbagebetalingsperiode og stor frihed til at anvende pengene som du vil. Men der er dog også et par spørgsmål, du bør stille dig selv, inden du foretager et SMS lån. Vi vil her give en liste over gode råd, du kan anvende, inden du tager et lån online.

Kort periode for tilbagebetaling betyder højere renter i kortere tid

Fældes for SMS lån er, at den periode kreditten skal tilbagebetales over, er kortere end ved de fleste andre låntyper. Det har imidlertid både sine fordele og ulemper. Den korte tilbagebetalingsperiode sikrer, at du ikke skal betale renter i lang tid. I stedet betaler du højere renter i en kortere periode. Det kan være lettere at budgettere, hvis du har en fast indkomst. Vær dog opmærksom på, at du kan være nødt til at spare på luksusvarerne i de måneder som følger et SMS lån. På den måde er du mere sikker i forhold til at kunne tilbagebetale lånet rettidigt og undgå unødige problemer.

SMS lån giver hurtig udbetaling, men mindre tid til at genoverveje

SMS lån er meget fleksible lån, i den forstand at du kan ansøge om et sådant lån online og få svar indenfor nogle få minutter. Kort tid derefter, ofte indenfor 24 timer, vil du så have kreditten på din konto. Det er smart, fordi det lader dig betale, for de ting du behøver næsten lige nu og her. Men der er to sider til den sag. Risikoen ved at kunne tage lån så hurtigt er, at du ikke på samme måde blive tvunget til at genoverveje dit valg. Du kan beslutte dig for at tage et lån, og dagen efter har du fået pengene udbetalt. Så har du som person tendens til impulsbeslutninger, bør du overveje at tale med nogle af dine nærmeste, før du foretager en bindende beslutning som denne.

Online lån kan tages uden ansigt til ansigt kontakt med andre mennesker

Med henblik på netop beslutningen om at tage lånet, er der flere aspekter ved et SMS lån som kan gøre disse lidt for hurtigt trufne. Det er en stor fordel som er med til at sikre, at du kan tage lånet i en fart. Det faktum at ansøgningerne, på mange af de sider som udbyder kviklån besluttes automatisk, sikrer at du kan tage dit lån hurtigt. Det sørger dog også for, at du ikke bliver stoppet midt i et lån som måske ikke er fordelagtigt for dig. Du vil i hvert fald ikke blive mødt med rådgivning i form af menneskelig kontakt, når du foretager en ansøgning om SMS lån online. For nogle personer kan det være en fordel ikke at være tvunget til at konfrontere mennesker direkte, men det lægger også et større pres på den ansøgende omkring at være ansvarsfuld, og at man kender sine egne behov.

SMS lån – Anvend pengene som det passer dig

Et af de aspekter som gør kviklån så attraktive er, at du kan tage dem uden at redegøre for, hvad du vil anvende pengene til. Det giver dig mere frihed til at anvende pengene, men det kræver også mere ansvar fra din side som ansøger. Der er nemlig ikke noget i et SMS lån som tvinger dig til at anvende pengene ansvarligt. Du får altså frihed, men husk på at det er under eget ansvar.
Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)