Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Fordele ved at have en medansøger


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Der findes rigtig mange fordele ved at have en medansøger, når man gerne vil ansøge om et forbrugslån eller et samlelån. Der er flere grunde til, hvorfor dette er en god ide, og de mest essentielle fordele er disse:

  • Du har bedre chancer for at blive godkendt
  • Banken har en lavere risiko
  • Du kan opnå en lavere rente og derved spare penge

I de næste par afsnit kan du læse meget mere om, hvorfor man lettere bliver godkendt, hvorfor man ofte får en lavere rente og hvem, der kan ansøge.

Hvorfor bliver samlelån eller forbrugslån oftere godkendt, hvis man har en medansøger?

En af de største grunde til, at forbrugslån oftere bliver godkendt, hvis man har en medansøger, er, at banken har en lavere risiko. Når man optager et forbrugslån, skal man nemlig ikke stille nogen sikkerhed for lånet, hvilket vil sige, at banken løber en risiko ved at låne dig penge. Det er blandt andet også derfor, at man kan blive afvist af banken. Hvis ens bank vurderer at chancen, for at man kan betale lånet tilbage, er lav, så vil de altså ikke løbe risikoen. Men denne risiko kan blive mindsket, hvis man har en medansøger. Det handler nemlig i høj grad om lånerens indtægt i forhold til udgifter, og hvis man er to personer, så vil det ofte se langt mere overskueligt ud fra bankens synspunkt.

Hvorfor kan man få en lavere rente med en medansøger?

Vil du gerne have et godt tilbud på et samlelån eller et forbrugslån? Så skal du finde et lån med en lav rente, og dette kan blive meget lettere, hvis du har en medansøger. Har du nogensinde undret dig over, at personer med gode og sikre jobs og en god løn ofte kan låne penge på bedre vilkår? Det er faktisk ikke så mærkeligt, og det hænger godt sammen med det ovenstående afsnit. Når banken har mindre risiko, så vil de nemlig også kunne give bedre vilkår. Her bliver det nemlig dig, som er præmien. Hvis du har en god og sund økonomi, så er det nemlig en god forretning for bankerne og de andre udbydere at låne dig penge, hvilket vil sige, at de gerne vil give dig det bedste tilbud. Hvis du derimod har en økonomi, som ser lidt mørk ud, så vil de forskellige udbydere ikke være særligt interesseret, og derved kan de tillade sig at tilbyde dig et samlelån eller et andet lån med ringere vilkår. Så hvis du gerne vil have et billigt lån, så kan det altså spare dig en hel del penge, hvis blot du ansøger med en medansøger.

Hvem kan søge og hvem kan medansøgeren være?

Kort sagt, så kan langt de fleste ansøge om et forbrugslån med en medansøger. Det er faktisk ganske simpelt, og det minder rigtig meget om at ansøge om et lån uden medansøger. Langt de fleste vælger at låne sammen med deres kæreste, kone eller mand. Der er dog ikke nogen regler om, hvem der kan låne sammen. Så hvis du bor sammen med din søster, eller hvis du bor sammen med en ven, så kan I to sagtens ansøge om et lån sammen . Det vigtigste, når man ansøger om et lån sammen, er, at man kan stole på hinanden. Hvis du har optaget lånet sammen med en bekendt, så kan du komme til at hænge på lånet, hvis personen pludseligt vælger at stoppe med at betale. Dette kan skabe stor splid, ligesom pengesager altid kan, og derfor er det essentielt for dine penge og dine relationer, at du udelukkende låner med mennesker, som du kan stole på.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)