Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Få et forbrugslån uden der stilles krav til sikkerhed


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Kviklån, hurtiglån, mikrolån, billån, forbrugslån. Der findes mange forskellige typer af lån, og det kan være svært at finde rundt i denne lånejungle, men i denne artikel vil du dog blive meget klogere på netop et af disse lån, nemlig forbrugslånet. Et forbrugslån er en ret bred betegnelse, og det kan både komme fra din bank, men det kan også sagtens blive udbudt af andre låneudbydere. Hvis man skal sætte en definition på en forbrugslån, så vil det være, at man ikke skal stille noget som sikkerhed for lånet. Herudover vil du aldrig blive bedt om at redegøre for, hvad du skal anvende pengene til, når du optager et forbrugslån.

Online forbrugslån vs. forbrugslån i banken

Nu vil vi kigge lidt nærmere på, hvad du kan forvente, hvis du vælger at optage et forbrugslån i banken, og hvad du kan forvente, hvis du vælger et såkaldt ’kviklån’ på nettet. Når du optager lånet i banken, kan situationen se således ud: - Du vil ofte kunne få en lavere rente - Du vil kunne få rådgivning fra din bankrådgiver - Processen kan tage tid Når du optager lånet i online, kan situationen se således ud: - Du vil modtage pengene ganske hurtigt - Du skal ikke stille sikkerhed for lånet - Du skal ikke redegøre for lånet, hvilket giver en stor frihed - Det er diskret Det er altså hurtigt at se, at der er fordele og ulemper ved begge. Når du vælger at låne pengene i banken, så vil lånet altså ofte være billigere, og hvis du kommer i en svær situation, så vil du kunne modtage rådgivning. Denne vejledning er svær at sætte en pris på, og det kan ofte komme til at redde dig ud af nogle svære økonomiske situationer. Hvis du derimod vælger at tage lånet online, så sikrer du dig selv den ultimative frihed samtidig med, at du ikke skal redegøre for lånet eller stille nogen form for sikkerhed. Herudover vil du stort set altid modtage pengene samme dag eller senest dagen efter.

Hvad skal du være opmærksom på ved forbrugslån?

De råd, som vil blive givet i dette afsnit, gælder i høj grad, hvis du vælger at optage et forbrugslån på nettet, men de kan også anvendes, hvis du låner i banken. Grunden til, at de er vigtigere, når du låner på nettet, er, at du i dette tilfælde ikke har en rådgiver lige ved hånden. - Den månedlige ydelse og et skudsikkert budget Det er essentielt, at du kan betale den månedlige ydelse på dit lån hver eneste måned. Men hvordan sikrer man sig det? Inden du optaget lånet er det en rigtig god ide at lægge et realistisk budget, hvor du også inddrager den månedlige ydelse til lånet. Derved kan du nemlig se, hvor mange penge du kan afdrage med hver måned. Problemerne opstår nemlig ofte, da man automatisk tænker, at man gerne vil betale en stor månedlig ydelse, fordi man derved hurtigere vil slippe af med gælden. Dette er naturligvis også rigtigt, men man kommer først rigtig i problemer, den dag man ikke har råd til at betale ydelsen. Derfor er det bedre at være realistisk og lægge et budget, før man låner. - Sammenlign flere lån Inden du låner, bliver du simpelthen nødt til at sammenligne flere lån og sammenholde informationer som: Løbetid, rente, månedlig ydelse, ÅOP og andre vilkår. Hvis du sammenholder flere forskellige lån, så sikrer du nemlig, at du ikke bliver viklet ind i et meget dyrt lån. Dette er de to vigtigste råd, hvis du overvejer at optage et forbrugslån, så hvis du blot følger disse og bruger din sunde fornuft, så kan det ikke gå helt galt

Gode råd til alle lån

Hvis du ringer til din bankrådgiver og beder om råd omkring lån, så vil du ofte få disse ting at vide: - Spar selv en smule op først - derved er der større chance for at du kan låne, og det vil være meget billigere. - Lån KUN, hvis det er yderst nødvendigt - Vælg en realistisk månedlig ydelse - Pas på med at optage flere forbrugslån på én gang Derved har du fået en del mere viden omkring forbrugslån og lån generelt, så hvis det virkeligt er nødvendigt, så burde du nu være klar til at låne.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)