Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

H.C. Andersen sagde engang, ”at rejse er at leve”, hvilket mange danskere forsøger at efterleve hvert år. Danskerne er et af de folkefærd i verden, der rejser mest internationalt, da vi elsker at opleve nye steder, kulturer og udvide vores horisont. Selvom priserne på flyrejser aldrig har været lavere, så det kan dog være svært at efterleve det velkendte citat, hvis budgettet er stramt.

Løsningen for mange danskere, der ikke vil opgive deres årlige ferie grundet en hård økonomisk tid, er at optage et forbrugslån for at finansiere deres rejse.

Overvej dine muligheder

Før man vælger det første forbrugslån man falder over, er det vigtigt at overveje sine muligheder. Det første forbrugslån er ofte et forbrugslån der er annonceret som exceptionelt billigt, men ofte er det ikke sådan det forholder sig.

Hvis du er ved at booke en rejse gennem et af landets rejsebureauer, så vil du typisk blive mødt med tilbuddet om at få hele rejsen finansieret, når du skal til at betale. 

Det kan virke fristende, da man så er fri for at søge vidt og bredt efter et optimalt forbrugslån, men det er ofte ikke den bedste løsning. Rejsebureauer der tilbyder finansiering direkte på deres hjemmeside, har et samarbejde med finansieringsselskabet, der tilbyder finansieringen.

Det betyder typisk, at omkostningerne stiger, da rejsebureauet også skal have en andel for at tilbyde ydelsen igennem deres service.

Kig i stedet på ÅOP

Hver gang man har med finansieringsselskaber at gøre, og særligt forbrugslån, er det vigtigste aspekt at kigge på ÅOP – De Årlige Omkostninger i Procent.

ÅOP angiver hvor mange procent rente og gebyr der løber på dit lån, samlet set over et helt år. Det er derfor at foretrække, at finde det lån der har den laveste ÅOP, da det betyder at lånet er billigere at optage.

Det er dog værd at bemærke, at forbrugslån altid vil have en forholdsvis ÅOP uanset udbyderen af lånet, da det typisk er lån med kort løbetid, som skal godkendes i en fart. Et banklån vil næsten altid have lavere ÅOP, men har også flere og højere krav til låntageren, som kan være svære at opfylde.

Derudover skal man altid kontakte banken telefonisk, eller sågar møde op personligt for at udfylde de små detaljer, hvilket kan være rigtigt irriterende.

Men ÅOP er ikke alt

Overstående er en god tommelfingerregel, men det er ikke altid hele sandheden, når det kommer til lån af denne type. Der kan tit være skrevet specielle betingelser ind i låneaftalen, der gør at du ender med at skulle betale mere end hvad der var planen.

 

Læs derfor altid betingelserne grundigt igennem, selvom det ikke er det mest interessante læsning, da det kan spare dig for mange penge. 

Heldigvis er der i Danmark rigtig mange forskellige lånudbydere at vælge i mellem, så det er næsten altid muligt at finde et passende tilbud fra de mange virksomheder.

Hvis ikke du kan finde et tilbud du synes om på deres hjemmeside, kan det være en god idé at rette direkte kontakt til lånudbyderen og forhøre om andre muligheder.

Author