Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Er du sendt til inkasso?


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Dette indlæg vil hjælpe dig med at besvare de spørgsmål, der kan opstå, hvis du er sendt til inkasso. Herudover kan det også fungere som et nyttigt værktøj til personer, som i øjeblikket er i fare for at blive sendt til inkasso, men for hvem dette endnu ikke er sket.

Igennem indlægget vil du blive klogere på, hvad inkasso er, hvordan du kommer ud af situationen, hvor det normalvis går galt, og hvad dine rettigheder er.

Hvad er inkasso?

Langt de fleste er godt bekendt med, at hvis man misligholder sin gæld eller sine regninger i en længerevarende periode, så kan de blive sendt til inkasso. Men hvad er det egentligt? Og hvordan sker det?

Inkasso bliver ofte foretaget af et inkassobureau, og det betyder simpelthen blot ’at inddrive gæld’. Hvis du ikke er betalt flere af dine regninger, eller hvis du har misligholdt din gæld, så kan din sag blive sendt til inkasso. I et sådant tilfælde vil bureauet i sammenarbejde med dig forsøge at finde en løsning på situationen, så gælden kan blive betalt.

Disse bureauer er underlagt inkassoloven, hvilket vil sige, at der er visse ting, som de må og ikke må. Dette kan du læse mere om i det sidste afsnit, men før dette vil du blive præsenteret for en mulig løsning og en mulig forklaring på problemet.

Sådan kommer du ud af den økonomiske krise

Hvis skaden først er sket, så gælder det om at kigge fremad. Der findes ikke et økonomisk hul, der er så dybt, at man ikke kan grave sig op igen.

Det absolut vigtigste, som du bør huske, hvis du er sendt til inkasso, er at være samarbejdsvillig. Hav en åben dialog med de inddrivende om, hvordan din økonomiske situation ser ud.

Herefter kan I indgå en aftale, som begge parter kan stå inde for. Den aftale blive lavet med henblik på flere forskellige løsninger. Disse kan for eksempel være:

  • Udsættelse af betalinger til gæld (henstand)
  • Aftale om en lavere månedlig ydelse

For at inkassoselskabet skal gå med til at give dig bedre forhold, så du kan betale gælden, er det essentielt, at du viser velvilje.


Du skal kunne redegøre grundigt for, hvorfor du ikke har været i stand til at betale, og du kan blive bedt om at fremvise bekræftende dokumenter som for eksempel lønsedler, årsopgørelser osv.

 

Har man styr på sin økonomi og budget, så kan man i sjældent tilfælde overveje hurtige lån, som en løsning.

Her går det galt

Der er flere forskellige grunde til, at man kan havne i inkasso. De fleste af disse grunde bunder dog i det samme problem: Mangel på overblik.


Denne mangel på overblik kan opstå på forskellige måder. Nogle mister det økonomiske overblik, hvis de går igennem andre problemer i livet. Dette kan for eksempel være tilfældet, hvis man oplever sygdom eller dødsfald i familien, som leder til, at man ikke længere kan overskue sin økonomi, som måske allerede befandt sig på randen.

 

Et andet element, som kan føre til, at man mister overblikket, er, hvis man har for mange hurtige lån. Disse kviklån kan være meget effektive, hvis man står og mangler penge, men de kan også føre til store problemer.

Problemerne opstår, når man pludseligt har 11 forskellige hurtige lån fra 11 forskellige udbydere. Når man pludseligt skal til at betale høje ydelser med endnu højere renter, så bliver det stort set umuligt at nedsætte gælden, og så mister mange overblikket.

Kend dine rettigheder, hvis du er endt i inkasso

Hvis du er endt i inkasso, så handler det om at komme ud så hurtigt som muligt. Det gør du som sagt ved at vise velvilje og ved at samarbejde med inkassoselskabet, du skal dog ikke finde dig i alt.

 

Her er nogle af reglerne for selskabet:

  • Eventuelle besøg i hjemmet skal være varslet, og de er ikke obligatoriske.
  • Selskabet må ikke true med eventuelle sanktioner (dog må de informere).
  • Brevene fra selskabet skal være neutrale og respektfulde overfor dit privatliv.
  • Selskabet skal altid tiltale dig i en høflig tone, og de må ikke være ubehagelige eller urimelige overfor dig.
Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...



email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)