Trænger din bolig til at blive frisket op?
Derudover skal du finde de rette håndværkere til den rette pris, hvilket også kræver en indsats. Alt i alt er der derfor meget at holde styr på, når du skal have frisket din bolig op.
Her i artiklen kommer vi med en række gode råd om hele denne proces, så du forhåbentlig er lidt bedre klædt på til opgaven. Det kan dog stadig være en god idé med professionel hjælp fra f.eks. en rådgivende ingeniør, hvilket mange gør brug af i store komplekse byggesager.
Sådan finder du de rigtige håndværkere
Start med at undersøge din omgangskreds for kontakter til gode håndværkere, da du på denne måde får en ærlig anbefaling. Måske har du ligefrem håndværkere i din omgangskreds, ellers har du sikkert nogle, som har fået bygget noget.
Har de været meget glade for et bestemt firma, så er det nærliggende at have med i overvejelserne. Og hvis dette firma hører til andet geografisk område, kan de muligvis anbefale nogle samarbejdspartnere i dit område.
Har du ingen direkte anbefalinger af håndværkere til opgaven, må du selv lave noget research. Du kan starte på nettet, hvor der er flere tjenester, hvor man kan anmelde ens oplevelse med håndværkere. Den største er selvfølgelig Trustpilot, men der er også andre services forbeholdt håndværkere.
Derudover er det med at kontakte de forskellige og få et indtryk af dem, da man kan fornemme meget over telefonen. Virker de troværdige og kompetente, og får de samtidig gode anmeldelser på nettet, så er det en god kandidat til opgaven.
Indhent flere tilbud på håndværkere
Selvom du får anbefalet et godt firma til opgaven, bør du altid bruge lidt tid på at indhente flere tilbud. Der er mange gode portaler på nettet, hvor du uforpligtende og hurtigt kan bede om 3 uforpligtende tilbud på opgaven.
Få dage efter har du de forskellige tilbud, og på denne måde har du en god idé om prisniveauet, og du er som sagt ikke bundet af disse tilbud. Du kan så bruge tilbuddet til at forhandle med det firma, som du har fået anbefalet. Eller du kan vælge at sige god for tilbuddet, hvis du finder det billigt og godt.
Kan du bedre lide at ringe rundt og få et personligt indtryk af håndværkerne, kan du også ringe og bede om et uforpligtende tilbud.
Når du skal bruge så mange penge på en opgave, er der hurtigt mange tusinde kroner i forskel på de forskellige tilbud. Du får nok aldring en ligeså god timeløn, som du gør ved at bruge nogle timer på at indhente tilbud.
Vælg det rette lån til renovering
Når du skal have et lån til renovering, har du en lang række muligheder. Generelt er store projekter i ejerboliger bedst finansieret via realkreditlån, da renterne her er klart lavest.
Det gør derfor knap så meget, at et sådan lån er forholdsvist dyrt i oprettelse. Det bliver tjent ind mange gange via de lavere renter. Til et mindre lån, er det dog ofte bedre med et klassisk banklån, men her i artiklen tager vi udgangspunkt i en større renovering og derfor realkreditlån.
Byggekredit er godt til lange byggesager
Skal du i gang med et kæmpe projekt, som kommer til at tage lang tid, bør du kigge nærmere på en byggekredit. En byggekredit har en lidt højere rente end et forhåndslån, men til gengæld betaler du kun renter af den del af kreditten, som du har benyttet.
Den første store del af byggesagen er derfor meget billig, da regningerne fra håndværkerne kommer løbende og du derfor ikke har brugt så meget af kreditten i første fase.
Ejer og andelsforeninger med store byggesager vælger derfor næsten altid en byggekredit, men det kan også være en god løsning til et større privat projekt, som kommer til at tage lang tid.
Forhåndslån – kend alle omkostninger fra start
Med et forhåndslån kender du alle låneomkostninger fra start, hvilket giver en god sikkerhed over prisen på dit lån til renovering. Et forhåndslån er et realkreditlån, som tager udgangspunkt i den værdi, som din bolig forventes at opnå efter endt renovering.
Du får altså lov til at låne mere end hvad din bolig umiddelbart giver adgang til med grænsen på 80 %, da boligen skønnes at blive mere værd efter renovering. Du skal betale renter og afdrag fra starten, når du vælger et forhåndslån.
Derudover skal du betale en garantiprovision til realkreditselskabet, som er en betaling de tager for at stille garantien under byggeriet og indtil det er færdigt og vurderet af en vurderingsmand. Til kortere projekter er forhåndslånet derfor ofte det bedste.