Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Ting du skal vide inden du sammenligner forbrugslån


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

De fleste mennesker kan stå i en situation, hvor de akut har brug for penge af den ene eller den anden grund. Måske er bilen pludselig brudt sammen og skal enten fixes eller erstattes. Eller måske har det stået ned i stænger hele den danske sommer, hvorfor man bare bliver nødt til at komme afsted til syden. Skal man låne penge i banken, kan dette dog være en lang proces, og derfor vælger mange danskere at ty til forbrugslån. Der er nok låneudbydere at vælge imellem, som tilbyder billige lån, når du skal til at sammenligne de forskellige forbrugslån. Dog er der et par faktorer, du skal være opmærksom på, inden du begynder at sammenligne de mange forbrugslån.

Hav styr på, hvor mange penge du har brug for

Inden du begynder at undersøge de forskellige låneudbydere, er det vigtigt, du har styr på, hvor mange penge du skal låne. Skal du købe ny bil, skal du sandsynligvis låne flere penge, end hvis du skal en uge til Spanien. Renterne kan være vidt forskellige, alt efter hvor mange penge du kunne tænke dig at låne. Ved fra start af at vide, hvor mange penge du har brug for, kan du finde en låneudbyder, der udbyder billige lån som matcher dit beløbsbehov bedst muligt.

Krav til dig, inden du kan tage et forbrugslån

Hvis du skal låne penge, kan der være forskellige faktorer fra din side, du skal kunne stå inde for. Her kan der være tale om følgende
  • Minimum alder
  • Fast indkomst
  • Dansk statsborgerskab
  • Egen bankkonto
  • Må ikke være registreret som ”Dårlig betaler” i RKI eller Debitor Registret
Hvad angår alder, skal man for at tage forbrugslån være minimum 18 år og dermed myndig. Hos flere låneudbydere kan minimumalderen dog ligge på eksempelvis 20, 21 eller 23. Minimumsalderen gælder hos alle låneudbydere, hvor de andre krav kan variere fra udbyder til udbyder.

Hvad er vigtigst for dig når du skal tage et billigt forbrugslån?

Inden du skal tage et forbrugslån, bør du sætte dig ind i, hvad der er vigtigt for dig. Mange går efter et billigt lån. Skal lånet være så billigt som muligt, er der dog også chance for, at du kan låne en mindre sum penge, at der går længere tid, før du kan få pengene udbetalt, eller at løbetiden er kortere. Med løbetid menes der den tid, du har til at betale pengene tilbage. Det er derfor vigtig, du kigger efter en udbyder med en løbetid, der er realistisk for dig, selvom der findes andre udbydere, der er billigere. Det kan ikke betale sig for dig at låne et pengebeløb med en løbetid, hvor du ikke har mulighed for at betale pengene tilbage til rette frist.

Fordele ved forbrugslån

Samlet set er et forbrugslån noget, de fleste kan have gavn af, af den ene eller den anden grund, hvis der er brug for penge. Forbrugslånet kan, modsat et almindeligt banklån, være en fordel, da du ikke skal redegøre for din økonomiske situation, og ikke skal vente længe på pengene. Samtidig kan et forbrugslån alligevel gøres billigt, selvom om kravene er langt lavere end hos de fleste banker. Ønsker du dog at låne en mindre sum penge, kan det være værd for dig at undersøge mikrolån i stedet.
Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)