Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Står du overfor en dyr renovering?


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 09. februar, 2022

Det koster mange penge at renovere din bolig, hvorfor de fleste har brug for et lån til renoveringen. Står du over for en dyr renovering og skal bruge et lån, er det med at undersøge markedet godt.

Der er nemlig flere udbydere at lån til renovering end nogensinde før, hvilket er særdeles positivt for dig som forbruger. Det betyder nemlig, at de må sætte priserne meget skarpt, da du ellers kan gå til et af de andre firmaer og låne penge.

Ligesom det bestemt er muligt at forhandle om priserne på et lån til renovering, da selskaberne bliver nødt til at gøre noget for at nå kunderne. Og et lån til renovering er et fornuftigt lån med en lav risiko for långiveren, da boligens værdi stiger efter renoveringen. Derfor skal du også have et meget billigere lån, end hvis lånet var til forbrug.

 

Få styr på din økonomi inden du optager et lån

Inden du optager et lån til renovering, skal du have styr på din egen økonomi. Du har brug for et komplet overblik over din økonomi, så du kan beregne lånets størrelse. Det er nemlig både dyrt at låne for meget og for lidt.

Låner du for meget, kommer du til at betale en masse unødvendige renter. Og låner du for lidt, kommer du til at betale for oprettelse af et nyt lån, hvilket er langt dyrere end bare et enkelt lån. Kun med et overblik over din økonomi kan du beregne, hvor meget du har brug for at låne.

Derudover beder banken dig om et realistisk budget, når du skal låne penge. Lige meget hvad har du derfor brug for at kigge din økonomi igennem og lave et budget.

Laver du budgettet på forhånd og har med i banken, viser det også stor seriøsitet og økonomisk ansvarlighed. Og banken skal lave en kreditvurdering af dig, og der er økonomisk ansvarlighed virkelig positivt og kan sikre dig bedre lånevilkår.

 

Hvilket lån skal du vælge?

Det kommer helt an på dine personlige og økonomiske forhold, når du skal finde det rette lån for lige netop dig. Bor du i en ejerbolig, vil du have mulighed for et realkreditlån. Selvom du har et sådan lån i forvejen, kan der nemt være muligheder for at låne yderligere på denne måde.

Er din bolig steget i værdi, kan du få lov til at låne ekstra i friværdien. Skal du have foretaget en større renovering, er realkreditlånet formentlig den billigste løsning. Det koster en del penge i oprettelse og ændringer, men til gengæld er renten rigtig lav.

Er der tale om store beløb på flere hundrede tusinde kroner, vil den lave rente ofte gøre dette lån til den billigste løsning. Skal du derimod kun bruge et mindre lån, da du måske selv har en opsparing at supplere med, er et banklån nok billigere pga. de lavere stiftelsesomkostninger.

 

Indhent flere tilbud på lån til renovering

Når du har fundet den rette type lån, er det tid til at finde det billigste lån inden for denne kategori. Og de mange udbydere gør som sagt, at du har masser af firmaer at forhandle med.

Derfor skal du altid indhente flere tilbud, så du er sikker på at få det billigst mulige tilbud. Det er både nemt, hurtigt og uforpligtende at indhente flere tilbud. Derfor er din timeløn formentlig ganske glimrende, hvis du bruger lidt tid på dette.

Det er stort set de samme ting, som de forskellige långivere vil se. Når du først har et budget klar, tager det ikke lang tid at indhente tilbuddene. Måske vil de mødes personligt til et kort møde, og måske kan i klare det over telefonen og på mail.

 

Tag ikke bare imod bankens tilbud uden research

Når du fået nogle tilbud, skal du ikke bare tage i mod det billigste. Du kan bruge disse tilbud til forhandling med parterne, og der er bestemt noget at forhandle om.

De er udmærket klar over, at mange vælger at forhandle om priserne på de dyre lån til renovering. Det viser faktisk også økonomisk indsigt og ansvarlighed, når man forhandler om prisen på lån.

 

Så længe du forhandler i en positiv og realistisk tone med saglige argumenter, har du stor chance for at spare mange penge på dit lån.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)