Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Lån til renovering af badeværelet


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 09. februar, 2022

Skal du bruge et lån til renovering af dit badeværelse, kan der være mange penge at spare ved at vælge det rette lån. Et badeværelse er ofte det dyreste rum i boligen, og det koster temmelig mange penge med en total renovering af badeværelset.

Kan du få et billigt lån til renovering af badeværelset, kan du altså spare mange tusinde kroner. Et badeværelse koster nemt over 150.000 kroner, og hvis renten bare er lidt lavere på dette lån, bliver det mange penge i det lange løb.

Generelt handler det om at have meget fokus på de store økonomiske beslutninger i livet, da det er her de store penge kan spares. Brug derfor noget tid på at læse med her i artiklen, hvor der gives gode råd til at opnå et billigt lån til renovering.

 

Realkreditlån kan bruges som lån til renovering

Bor du i ejerbolig, har du mulighed for et realkreditlån med boligen i pant. Langt de fleste med ejerbolig har allerede sådan et lån, da det er en super attraktiv måde til finansiering af en ejerbolig.

Mange tænker dog ikke over, at det er muligt at låne yderligere penge ved realkreditselskabet i forbindelse med lån til renovering og andre store udgifter.

Det kræver enten at du har betalt en del af din gæld tilbage, så du har friværdi i boligen. Eller det kræver at du får vurderet din bolig igen, og at denne er steget, hvilket de fleste boliger gør på den lange bane.

Man kan nemlig låne op til 80 % af boligens værdi, og har man betalt noget af lånet tilbage, er der penge at hente, ligesom en højere værdi af boligen betyder, at lånet udgør en lavere procent af værdien.

 

Størrelsen på lånet er afgørende

Realkreditlånet er altså super billigt i renter, og det er klart det billigste lån, når der er tale om store lån. Det koster dog en del af oprette og ændre realkreditlån, da der f.eks. er udgifter til tinglysning af lånet. Du kommer derfor hurtigt af med flere tusinde kroner i oprettelsesomkostninger.

Har du kun brug for ca. 50.000 kroner til renovering af dit badeværelse, er det formentlig billigere med et almindeligt banklån. Du skal derfor have styr på din økonomi og dit budget, før du kan træffe den rette beslutning om valg af lån.

Har du en opsparing stående, kan det være fordelagtigt at bruge denne opsparing sammen med et mindre banklån. Har du ingen opsparing og skal du derudover have renoret større dele af boligen, er det formentlig klart bedst at se på realkreditlånet.

 

Du kan forhandle om prisen på lån

Når du skal bruge et lån til renovering, skal du ikke bare tage i mod det første og bedste tilbud. Du kan nemlig forhandle om priserne på lån, og det gør langt de fleste faktisk. Dette gælder både ved realkreditlån og banklån, men det er mest udpræget med banklån.

Der kan dog gives rabat på begge dele, man skal bare have de gode argumenter klar. Helt generelt gælder det om at vise banken, at man er en fornuftig person med en stabil økonomi. Jo mere sikkerhed du kan vise dem, jo bedre er du altså stillet.

 

Herunder er der nogle gode argumenter til at forhandle dit lån til renovering billigere:

 

  • Vis banken et grundigt og realistisk budget over din økonomi. Det viser seriøsitet og ansvarlighed, samt det viser banken din økonomiske situation.

  • Har du et sikkert og fast job i en branche med lav arbejdsløshed, så fortæl din bankrådgiver om dette.

  • Har du aldrig tidligere misligholdt et lån, viser det økonomisk ansvarlig. Gør derfor opmærksom på dette.

  • Gør opmærksom på en eventuel opsparing. Er du selv med til at finansiere noget af projektet, vil banken have en mindre risiko.

  • Gør banken klart at lånet er til renovering og ikke forbrug. Det øger altså din boligs værdi og giver banken øget sikkerhed.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)