Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Er du på jagt efter et billigt forbrugslån?


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Hvis svaret er ja, så er du i hvert fald kommet til det rigtige sted. I denne artikel finder du nemlig en guide til, hvordan du skelner mellem forskellige former for forbrugslån, og ikke mindst hvordan du finder det billigste. Forbrugslån kan være en skræmmende ting at hoppe ud i. Det skyldes især, at der ikke er nogen eksperter til at tage dig i hånden og vejlede dig her. Modsat banken, hvor en bankrådgiver hjælper dig, men også sætter rammerne for, hvad du må og ikke må låne penge til, er du her helt på egen hånd.

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er et lån, som du tager til forbrug. Det er altså ikke et lån, som skal investeres – som man for eksempel gør, når man låner til et hus. Det er derimod et mere direkte lån, hvor pengene går til et køb af noget, som man mangler eller finder relevant. Et forbrugslån tages derfor heller ikke altid via ens egen bank, men også via en af de mange private låneudbydere, som man kan finde på internettet. Her er der tale om firmaer, som lever helt eller delvist af at låne til folk som dig.

Værd at vide, når du tager et forbrugslån

Der er fordele og ulemper ved at tage et forbrugslån holdt op imod for eksempel et banklån. Lad os kigge på ulemperne først: - Ingen finansiel rådgivning op til lånet - Ingen krav til stilling af sikkerhed - Ofte en lidt højere rente Meget ofte synes de fleste, at ulemperne bliver opvejet af fordelene. Nogle af disse kommer her: - Hurtigt lån – tager mellem få minutter og et par dage - Ens personlige økonomi er ingen begrænsning for at låne - Man kan selv vælge beløb og tilbagebetalingsaftale Tænk lidt over disse, før du går videre i processen med et forbrugslån.

Forskellen på billige og dyre forbrugslån

Hænger du stadig på? Godt, for det er nu, det begynder at blive rigtig interessant. Inden for forbrugslån er der nemlig smarte valg at tage – og disse er ofte det, som vi kalder for de ”billige forbrugslån”. Det kan måske lyde en smule mærkeligt at påstå, at lån kan være dyre og billige. For man låner jo det beløb, som man nu engang låner. Men hvorvidt et forbrugslån er det ene eller det andet afhænger i høj grad af renten, som kan varier fra udbyder til udbyder.

Tjek for flere faktorer, når du leder efter billige forbrugslån

Det kan være svært at se skoven for bare træer, og sådan er det i høj grad, når det kommer til jagten på det rigtige forbrugslån. Heldigvis findes der mange hjemmesider, som samler og sammenholder de forskellige udbydere for at vise, hvilke der er mest populære og billigst. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at ikke alle lån er lige gode for alle. Der er nemlig forskellige ting som bestemmer, hvor økonomisk rentabelt et forbrugslån er. For eksempel månedlig ydelse, rentesats og ÅOP (årlige omkostninger i procent).

Det rigtige forbrugslån kan gøre din hverdag nemmere

Alle bekymringer og alle forbehold lagt til side, så kan et forbrugslån være en rigtig god idé for rigtig mange mennesker. i stedet for konstant at gå og bekymre sig om sin økonomi kan man nemlig i stedet slappe af og købe de ting, man har brug for. Det er dog en god idé altid at have styr på, hvilke lån man har taget, og hvor langt man er med afbetalingen. På den måde bliver man ikke lige pludselig chokeret eller overrasket over en uventet gældspost, som får økonomien til at sejle på ny.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)