Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Ofte stillede spørgsmål omkring kviklån


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Når man skal ud og låne, er der et næsten uendeligt antal af lånetyper og låneudbydere at vælge imellem. Faktisk er mulighederne så mange, at det nogle gange kan virke helt umuligt at skulle træffe en fornuftig og velovervejet beslutning. Hvis man ikke ved særligt meget om økonomiske processer og økonomiske fagudtryk, så kan det hele virke endnu mere uoverskueligt. Og man kommer nemt til at vælge den forkerte løsning, fordi man ikke orker at undersøge mere. For at hjælpe er der derfor her samlet en række informationer, råd og tips omkring én bestemt type af lån – nemlig kviklån.

Hvad er et kviklån?

Kviklån er i princippet den mindste og samtidig den mest uforpligtende type af lån, som findes på markedet. Fordi denne type lån drejer sig om mindre beløb, er det sjældent de etablerede banker, som forestår dem. Til gengæld er det online funderede banker eller private låneudbydere, som typisk driver virksomhed via internettet. Rigtig mange kviklån er gjort nemme for den private låner at tage. Det vil sige, at man ikke skal ringe ind til en bank og snakke med en medarbejder. Derimod kan man tage lånet på internettet via en hjemmeside eller via sin telefon.

Hvor meget kan man låne ved et kviklån?

Lånebeløbet varierer meget fra udbyder til udbyder, når det kommer til kviklån. Alligevel siger man som en regel, at et de typisk beløber sig på mellem 100 og 10.000 kroner. Det er altså på ingen måde svimlende beløb, som man her låner sig til. En af grundene til at Kviklån er mindre beløb er, at de normalt er utrolig simple at tage. Der kræves ikke nogen økonomisk sikkerhed, som man ellers ofte ser ved de større lån. Samtidig går pengene lynhurtigt ind, og det er ikke nødvendigt med nogen større økonomisk godkendelsesproces.

Fordelene ved kviklån

De åbenlyse fordele ved at tage et kviklån er selvfølgelig, at de er effektive og simple. Det er helt vildt nemt at låne på denne måde. Man skriver en sms, foretager et opkald eller trykker nogle informationer ind på en hjemmeside og voila – pengene ryger ind på ens konto. Det gode ved kviklån er desuden den store frihed. Typisk får man nemlig selv mulighed for at justere i beløbet og i tilbagebetalingstiden – det, som man normalt kalder for løbetiden. På den måde kan man for eksempel låne meget og betale tilbage hurtigt, eller måske låne et mindre beløb og betale tilbage over længere tid.

Ulemperne ved kviklån

De åbenlyse ulemper ved at tage kviklån er naturligt nok fordelenes diametrale modsætninger. Først og fremmest kan det naturligvis være uhensigtsmæssigt, at beløbene er så små, som de er. Skal man bruge penge til større udgifter, kan det derfor være en god idé i stedet at undersøge mulighederne for klassiske banklån eller måske forbrugslån. Derudover kan kviklån og andre lån udbudt via private firmaer have en tendens til at koste lidt mere. Dette betyder, at ting som rente og ÅOP kan være en smule højere end ved normale banklån.

Kviklån trin for trin

Låneprocessen for kviklån varierer naturligt meget alt efter, hvilken type inden for denne kategori, som man vælger. Låner man via en hjemmeside skal man ofte udfylde en lånansøgning. Ens baggrund bliver tjekket, og anmodningen bliver enten godkendt eller afvist. Herefter kan man godkende lånet og modtage pengene. Låner du via sms er det egentlig meget same proces, men i forsimplet udgave. Du låner nemlig ved at sende din ansøgning som sms, og du godkender ligeledes lånet på denne måde. Dette er altså den absolut mest hurtige og tilgængelige lånemetode, idet man jo altid har mobiltelefonen i nærheden.

Hvad kan man låne til?

Der er ingen kontrol med, hvad man bruger pengene til, når man taget et kviklån. Dette betyder, at man kan bruge pengene lige, som man har lyst til. Fordi lånene er i den mindre skala, er det dog typisk ikke de store investeringer, som der er tale om. Mange bruger kviklån til at dække de små og uforudsete udgifter i hverdagen. Det kunne for eksempel være vaskemaskinen, som skal repareres, hunden som skal opereres, en spontan ferie eller måske bare et generelt boost til økonomien. Lige meget hvad, så kan bare et par tusind kroner gøre en stor forskel her.

Ting, der er gode at tænke over

Lige meget hvor stort eller hvor småt lånebeløbet er, så bør man aldrig tage et lån uden at have tænkt grundigt over tingene først. At låne er nemlig altid en økonomisk forpligtelse, og selvom det virker som en god idé i øjeblikket, så kan det have længerevarende konsekvenser. Der er intet galt i at tage et lån, tværtimod er det noget, som næsten alle mennesker gør på et tidspunkt i løbet af livet. Men det er forkert at bruge låneudbydere som en privat bankkonto. Så vil ens gæld nemlig bare stige og stige.

Tag et kviklån og nyd livet

Mangler man stadig informationer efter at have læst denne tekst, så kan man finde rigtig mange fakta omkviklån på nettet . Både hos de konkrete udbydere, men også på finanssider og hos bankerne. Det er vigtigt at være informeret, så man kan træffe en fornuftig beslutning. Når det så er sagt, så er det vigtigt at nyde livet uden hele tiden at skulle bekymre sig om økonomi. Og netop dette kan kviklån hjælpe med. Kviklån kan nemlig give større råderum og dermed mere plads til de sjove ting.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)