Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Mange studerende optager kviklån


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Der bliver taget virkeligt mange kviklån i Danmark, og disse lån bliver taget af et hav af forskellige mennesker. Dog viser undersøgelser, at det ofte er mennesker, som står uden for arbejdsmarkedet og studerende, som optager kviklån. Hvordan kan dette være, og hvorfor finder man ikke andre lånemuligheder?

Dette er blot et par af de ting, som du kan blive klogere på i dette indlæg.

Lånebeløb 10.000 - 500.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 12 år
Rente/år 2.95-22.52%
Oprettelsesgebyr 1.000 kr.
Alder 18 år
ÅOP 7,68 %
Én ansøgning - tilbud fra 17 banker Nemt og gratis
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 100.000 kr.Løbetid: 60 måneder Etabl.omk.1000 kr. Variabel debitorrente: 7,68 % ÅOP: 7,68 % Max ÅOP: 22,52 % Månedlig ydelse: 2.000 kr. Samlede kredit omk.: 20.000 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 120.000 kr.
Lånebeløb 10.000 - 500.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 12 år
Rente/år 3.6-20.95%
Oprettelsesgebyr 1.000 kr.
Alder 20 år
ÅOP 4,40 - 22,06 %
BEMÆRK: Høj udbetaling Ansøg på 2 min. Hurtigt svar og udbetaling
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 50.000 kr.Løbetid: 84 måneder Etabl.omk.1500 kr. Variabel debitorrente: 3,60 - 20,95 % ÅOP: 4,40 - 22,06 % Månedlig ydelse: 773 kr. Samlede kredit omk.: 9.178 - 50.000 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 59.178 - 100.000 kr.

Se et overblik over alle låneudbydere her

Hvad er kviklån/forbrugslån?

Først og fremmest vil der blive kigget på, hvad et kviklån egentligt er. Et kviklån er et forbrugslån, som er virkeligt hurtigt at optage. Det vil sige, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet, og du vil kunne modtage pengene inden for et par dage. Disse gode vilkår er dog også grunden til, at renten på disse lån ofte er en smule højere end på andre lån.

Men der findes efterhånden så mange små og hurtige forbrugslån derude, så hvis man bruger noget tid på at sammenligne nogle forskellige lån, så vil man faktisk kunne finde et lån med ret gode vilkår, selvom det går hurtigt, og selvom man ikke skal stille sikkerhed for lånet. Kviklån kan blive optaget af langt de fleste, der er dog nogle enkle krav, som man ofte skal opfylde:

  • De fleste steder må du ikke være registreret i RKI
  • Du skal være over 18
  • Du skal bo i Danmark
  • Du skal være dansk statsborger
  • Du skal have en NemKonto

Hvis du opfylder disse simple krav, så vil du med meget høj sandsynlighed kunne låne, og derved kan du også blive godkendt til flere lån, hvilket vil sige, at du kan finde det bedste for dig og din økonomi.

Hvorfor er kviklån så populære for studerende?

Der findes mange grunde til, at kviklån er meget populære hos studerende og andre mennesker, som ikke er i arbejde. De største grunde finder du herunder og i næste afsnit:

  • Det er nemt
  • Det går hurtigt

Hvis man tager udgangspunkt i de studerende, så er det en kæmpe fordel for dem, at det er nemt og hurtigt at låne. Som studerende har man ofte en ret lav indkomst og samtidig med det, så kommer der ofte uforudsete udgifter til for eksempel bøger og elektronik.

Herudover så låner mennesker, der står udenfor arbejdsmarkedet, ofte penge, fordi de gerne vil opretholde en vis levestandard, på trods af at de ikke tjener virkeligt mange penge lige nu og her.

Hvorfor ikke låne i banken?

En undersøgelse fra 2015 viser faktisk, at størstedelen af de mennesker, som optager kviklån, er mennesker med en mindre god privatøkonomi. Hvis man har haft problemer med økonomien før, så kan det være svært at finde et godt privatlån i banken, og det kan være svært at blive godkendt til at låne overhovedet.

Det er blandt andet derfor, at mange vælger at søge til kviklån, som ofte er langt mindre strenge med kravene. Herudover så er der noget anonymt og diskret ved at låne penge online. Du skal blot anvende din computer eller din mobil og dit NemID, hvilket vil sige, at du ikke behøver at ringe til nogen eller møde op noget sted.

Du skal heller ikke redegøre for, hvordan du vil bruge pengene, som du skal, hvis du kontakter din bank. Dette giver også en frihedsfølelse, og det er muligvis derfor, at langt de fleste kviklån bliver brugt på elektronik, tøj, møbler eller andre fornøjelser. Så hvis du er studerende, eller hvis du står udenfor arbejdsmarkedet, og gerne vil låne, så kan du med stor fordel optage et hurtigt kviklån, du skal blot finde det bedste tilbud først.

Er du en af dem i problemer?

Er man landet i gældsspiralen, så er der forsat håb forude. Det er kræver et nyt lån, men ikke endnu er kviklån - et samlelån!

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)