Lån penge

Mange studerende optager kviklån

Der bliver taget virkeligt mange kviklån i Danmark, og disse lån bliver taget af et hav af forskellige mennesker. Dog viser undersøgelser, at det ofte er mennesker, som står uden for arbejdsmarkedet og studerende, som optager kviklån. Hvordan kan dette være, og hvorfor finder man ikke andre lånemuligheder? Dette er blot et par af de ting, som du kan blive klogere på i dette indlæg.


Hvad er kviklån/forbrugslån?


Først og fremmest vil der blive kigget på, hvad et kviklån egentligt er. Et kviklån er et forbrugslån, som er virkeligt hurtigt at optage. Det vil sige, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet, og du vil kunne modtage pengene inden for et par dage. Disse gode vilkår er dog også grunden til, at renten på disse lån ofte er en smule højere end på andre lån. Men der findes efterhånden så mange små og hurtige forbrugslån derude, så hvis man bruger noget tid på at sammenligne nogle forskellige lån, så vil man faktisk kunne finde et lån med ret gode vilkår, selvom det går hurtigt, og selvom man ikke skal stille sikkerhed for lånet. Kviklån kan blive optaget af langt de fleste, der er dog nogle enkle krav, som man ofte skal opfylde:  • De fleste steder må du ikke være registreret i RKI

  • Du skal være over 18

  • Du skal bo i Danmark

  • Du skal være dansk statsborger

  • Du skal have en NemKonto


Hvis du opfylder disse simple krav, så vil du med meget høj sandsynlighed kunne låne, og derved kan du også blive godkendt til flere lån, hvilket vil sige, at du kan finde det bedste for dig og din økonomi.


Hvorfor er kviklån så populære for studerende?


Der findes mange grunde til, at kviklån er meget populære hos studerende og andre mennesker, som ikke er i arbejde. De største grunde finder du herunder og i næste afsnit:  • Det er nemt

  • Det går hurtigt


Hvis man tager udgangspunkt i de studerende, så er det en kæmpe fordel for dem, at det er nemt og hurtigt at låne. Som studerende har man ofte en ret lav indkomst og samtidig med det, så kommer der ofte uforudsete udgifter til for eksempel bøger og elektronik. Herudover så låner mennesker, der står udenfor arbejdsmarkedet, ofte penge, fordi de gerne vil opretholde en vis levestandard, på trods af at de ikke tjener virkeligt mange penge lige nu og her.


Hvorfor ikke låne i banken?


En undersøgelse fra 2015 viser faktisk, at størstedelen af de mennesker, som optager kviklån, er mennesker med en mindre god privatøkonomi. Hvis man har haft problemer med økonomien før, så kan det være svært at finde et godt lån i banken, og det kan være svært at blive godkendt til at låne overhovedet. Det er blandt andet derfor, at mange vælger at søge til kviklån, som ofte er langt mindre strenge med kravene. Herudover så er der noget anonymt og diskret ved at låne penge online. Du skal blot anvende din computer eller din mobil og dit NemID, hvilket vil sige, at du ikke behøver at ringe til nogen eller møde op noget sted. Du skal heller ikke redegøre for, hvordan du vil bruge pengene, som du skal, hvis du kontakter din bank. Dette giver også en frihedsfølelse, og det er muligvis derfor, at langt de fleste kviklån bliver brugt på elektronik, tøj, møbler eller andre fornøjelser. Så hvis du er studerende, eller hvis du står udenfor arbejdsmarkedet, og gerne vil låne, så kan du med stor fordel optage et hurtigt kviklån, du skal blot finde det bedste tilbud først.