Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Hvad er egentlig definitionen på et kviklån?


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Et kviklån bliver ofte også omtalt som et forbrugslån. Det er hovedsageligt på grund af lånenes størrelse. Størrelsen varierer, og nogle steder går de op i et femcifret beløb, men for det meste ligger beløbet på ca. 500-7.000 kroner. Det er også grunden til at de bliver betegnet som forbrugslån da de ikke kan bruges til større investeringer. Til det har man banken. Banklån og forbrugslån differerer på mange forskellige punkter hvor af det vigtigste er forholdene ved udbetaling. Ved et banklån bliver der stillet mange spørgsmål. Hvorfor skal man have lånet? Hvordan ser din økonomi ud? Banken rådgiver dig, men de har også strenge krav. Det betyder også at de ikke udbetaler lån til ting som bare ”er for sjov”. Der skal stilles med sikkerhed. Det er den største forskel: ved et kviklån behøver du ikke stille med sikkerhed, ikke på samme måde. Man skal dog have foretaget en kreditvurdering.

Lånebeløb 1.500 - 50.000 kr.
Tilbagebetaling 9 - 47 mdr.
Rente/år 22.51-22.51%
Oprettelsesgebyr 0 kr.
Alder 21 år
ÅOP 24.99 %
NY LAV RENTE Forhøjet lånebeløb - Lavere månedlige ydelser
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 10.000 kr.Løbetid: 12 måneder kr. Fast debitorrente: 22.51 % ÅOP: 24.99 % Max ÅOP: 24.99 % Månedlig ydelse: 934,96 kr. Samlede kredit omk.: 1.219,47 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 11.219,47 kr.

Se et overblik over alle låneudbydere her

Hvor nemt er det at optage et kviklån?

Har man brug for penge lige nu og her, så kan det være man er på udkig efter et kviklån. Et kviklån bliver hurtigt udbetalt, og det er nemt at optage. Problemet opstår ved alle de forskellige muligheder der er derude. Der er rigtig mange udbydere af forbrugslån, og det kan være svært at finde det rette. Heldigvis eksisterer der hjælpemidler hertil. Der findes hjemmesider som sammenligner de forskellige, og specifikt viser dem med de billigste omkostninger. Man skal ikke stille med nogen specifik sikkerhed når man optager et kviklån, men man skal bruge sit NemID. Udbyderen foretager nemlig en hurtig kreditvurdering af dig inden lånet bliver udbetalt. Medmindre du er registreret i RKI, så burde der dog ikke opstå nogle problemer i denne proces. Pengene vil derfor være på din konto inden for få minutter.

Hvad bruger folk et kviklån til?

Når et kviklån bliver omtalt som et forbrugslån, så er det, fordi de bruges til forbrugsvarer. Beløbet er eksempelvis ikke af en størrelse, så man eksempelvis kan købe en ny bil. Det kan dog være stort nok til at man kan tage sig en god ferie eller købe sig et nyt fjernsyn. Som regel er det noget man vil spare op til, men det kan tage lang tid – for lang tid, for nogen. Hvis fjernsynet eksempelvis er gået i stykker, så kan det være svært at vente. Forbrugslån kan også optages i form af kredit. Forskellige forretninger kan være med i en aftale hvor man så får et betalingskort som man kan bruge op til det lånte beløb. Det betyder at man altså ikke behøver at benytte alle de penge man har fået lov til at låne.

Hvad skal man være særlig opmærksom på ved et kviklån?

Selvom det er nemt at tage et forbrugslån, så skal man alligevel tænke sig om. Et lån af denne type er ofte en smule dyrere end sædvanlige lån. Derfor er det vigtigt at man overvejer sine muligheder og lægger et godt budget for tilbagebetalingen. Men har man styr på sin økonomi, kan et kviklån give lidt tiltrængt luft i i økonimien og dagligdagen.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)