Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Guide: Lån via NemID


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 09. februar, 2022

Det vrimler med firmaer, der udbyder hurtige lån til dig, der har brug for penge her og nu. Der vil dog altid være lidt ventetid, hvis papirer skal sendes frem og tilbage før lånet går igennem – det kan du let undgå, ved at underskrive med NemID – og her er en guide til at finde det rigtige lån og underskrive det med NemID.

 

Inden du låner

Når du skal låne penge på nettet er det vigtigt, at du bruger lidt tid på at forberede dig. Der er nemlig nogle ting du skal have styr på inden:

 

  1. Budget – læg et grundigt budget, så du har helt styr på, hvor meget du har til rådighed hver måned, samt, hvad du har råd til at betale tilbage på et eventuelt lån.

  2. Hvor meget har du brug for at låne? Lån altid kun det, du skal bruge.

  3. Hvor længe skal lånet løbe over? Det er altid en fordel at vælge den kortest mulige løbetid, så du kan få betalt ud hurtigst muligt.

  4. Hent tilbud ind fra flere forskellige udbydere, så du kan sammenligne og finde det, der passer bedst til dine behov og din formåen.

 

Når du først har fundet det rigtige lån, så er processen rimelige hurtig, især, når du bruger NemID. Det betyder, at du kan ansøge om et lån, få svar og godkende på en dag – og have pengene samme dag eller dagen efter.

 

Kan du låne?

Det er stort set alle firmaer, der udbyder lån på nettet, der stiller de samme minimumskrav, for at du kan komme i betragtning til et lån hos dem.

  • Alder: som udgangspunkt kan du låne penge, når du fylder 18år, men hos mange online udbydere skal du være 20, 21 eller endog 23år for at komme i betragtning

  • Bolig: du skal være bosat i Danmark samt have en dansk konto, som pengene kan udbetales til.

  • Kreditværdighed: du må ikke være registreret i RKI eller Debitorregisteret. Er du det, anbefales det altid, at du betaler det du skylder inden du låner mere.

  • Dokumentation: du skal have NemID for at få et lån med nemID.

  • Job: stadig flere udbydere kræver dokumentation for at du har et fast job, men der findes dog stadig steder, der ikke beder om den slags.

 

Det er ikke alle firmaer, der stiller alle de ovenstående krav på en gang, men det er en liste over de krav du kan komme ud for at skulle opfylde.

Da disse firmaer ikke på samme måde som banken, beder om redegørelse for, hvad pengene skal bruges til eller beder dig stille sikkerhed for lånet, så er der naturligvis flere omkostninger.

 

Hvad koster det at låne?

Det kan være svært at gennemskue, hvilket lån, der reelt set er billigst, hvis du ikke ved, hvad du skal kigge efter.

Som udgangspunkt er det altid lettest at kigge på den månedlige ydelse, men det giver dog ikke nogen ide om, hvor meget du i sidste ende komme til at betale.

Ønsker du et fuldt overblik over, hvad lånet i alt kommer til at koste dig, så kan du finde den i din låneaftale. Ønsker du en oversigt over de udgifter, der er forbundet med lånet, skal du i stedet kigge på det, der hedder ÅOP.

 

ÅOP eller Årlige Omkostninger i Procent, vise dig præcis, hvor mange procent af lånebeløbet dine renter svarer til.

 

Lån hurtigt med NemID

Når du har indsendt din ansøgning kan du ikke gøre andet end at vente.

 

Bliver den godkendt vil du herefter modtage et link på enten mail eller SMS, når du klikker på linket, vil du blive ført videre til låneaftalen.

 

Her skal du logge ind med NemID, for at få adgang til at læse og underskrive aftalen.

 

Når du har logget ind, skal du klikke dig ind på dokumentet til underskrift. Det er altid vigtigt, at du læser den grundigt igennem og gemmer en kopi på din computer, så du altid kan vende tilbage til den og tjekke, hvis der er noget, du er i tvivl om.

 

Når du har læst aftalen grundigt igennem, kan du gøre klar til at skrive den under med dit NemID. Ved at klikke på fortsæt vil du blive ført videre til en side, hvor du vil blive bedt om at bekræfte, at du ønsker at godkende aftalen ved hjælp af dit NemID.

 

Når det er gjort vil du modtage pengene på din konto kort efter.

 

Held og lykke.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)