Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Førstegangs-kviklåner? Læs vores guide


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Al begyndelse kan være svært, og det er ofte de første par gange, man prøver noget nyt, at man laver fejl. Dette er også helt acceptabelt, men disse fejl kan samtidig koste dig dyrt. Hvis det er første gang, du låner, så kan du spare en masse penge og bekymringer ved først at læse denne guide til, hvordan du finder det bedste kviklån. Der er nemlig en masse forskellige ting, som man med stor fordel kan overveje, før man optager sit første kviklån. I denne artikel vil du derfor blive klogere på disse ting:

 • Fordele og ulemper ved kviklån
 • Hvordan man foretager en sammenligning af lån
 • Hvor mange der optager kviklån, og hvor meget de låner
 • Hvorfor er der så mange, der optager kviklån?

Når du er nået til bunden af dette indlæg, så burde du være langt bedre rustet og klar til at optage dit første kviklån uden at foretage dyre fejltrin.

Kan det betale sig at optage et kviklån?

Spørgsmålet: ”Kan det overhovedet betale sig at tage kviklån?” er et yderst relevant sted at starte. For hvad taler egentligt for og imod at tage disse lån? I dette afsnit vil du blive præsenteret for både fordele og ulemper ved disse hurtige lån.

Fordele:

 • Du modtager hurtigt dit lån
 • Langt de fleste kan låne
 • Du skal ofte ikke stille sikkerhed for lånet
 • Kviklån giver frihed

Ulemper:

 • Det kan være svært at modtage rådgivning
 • Renten kan være høj
 • Det kan blive dyrt, hvis du misligholder lånet

Dette er nogle enkle, men dog centrale fordele og ulemper. Fordelene er altså, at du hurtigt kan have pengene på din konto, så hvis du står og mangler penge med det samme, så kan dette sagtens lade sig gøre. Herudover bliver langt flere ansøgere godkendt til et kviklån end et banklån, og du vil ikke blive bedt om at stille sikkerhed for lånet. De hurtige lån giver også en masse frihed, da du ikke behøver at tale for din sag og redegøre for, hvordan du vil bruge pengene. Når man taler om ulemperne, så er dette blandt andet, at det hos mange udbydere kan være svært at modtage rådgivning. Hvis rådgivning er vigtigt for dig, så kan du med fordel kigge efter dette, når du sammenligner forskellige udbydere. Hvis du ikke finder det rigtige lån, kan det også være ret dyrt at optage et kviklån, men bare rolig, dette får du masser af hjælp til i næste afsnit.

Sammenlign lån og find det bedste

Det kan som sagt være dyrt at optage kviklån, og man kan hurtig komme til at lave fejl, som kan koste. Derfor får du her det mest essentielle råd: Sammenlign forskellige lån, før du låner. Det er utroligt vigtigt, at du indhenter flere forskellige tilbud og sammenligner de vilkår, som du finder. Derfor får du nu nogle gode råd til, hvordan du kan sammenligne lån og derved finde det bedste og billigste:

ÅOP:

ÅOP er en forkortelse, som står for ’årlige omkostninger i procent’. Når man kigger på et lån, så er der rigtig mange tal at forholde sig til, men ÅOP er den bedste indikator til at bestemme, hvor dyrt eller billigt et lån er.

Find en hjemmeside, som sammenligner lån:

Der findes mange danske hjemmesider, som sammenligner en lang række af lån. Her vil alle udbyderne være stillet op i en overskuelig liste, hvilket vil gøre det nemmere for dig at sammenligne dem. Du kan altså med stor fordel finde en lang række af forskellige lån og sammenligne dem med hinanden, således at du finder det lån, som matcher dig bedst.

Disse 2 ting skal du huske, hvis du vil låne

Når man taler om lån helt generelt, så er der mange ting, som man med fordel kan huske på. Her får du to af disse ting:

 1. Har du råd til at låne? Dette kan lyde som et underligt spørgsmål, men det er faktisk yderst vigtigt. Det kan som sagt blive meget dyrt, hvis du misligholder dit kviklån. Derfor er det essentielt, at du lægger et realistisk budget, som indeholder alle dine udgifter samt ydelsen på lånet. Herved kan du nemlig se, hvor meget du har råd til at afbetale med hver måned.
 2. Har du brug for at låne? Svar ganske ærligt på dette spørgsmål. Har du virkeligt brug for disse penge? Hvis svaret er ja, så skal du naturligvis bare følge disse råd og fortsætte med at lede efter det bedste lån.

Kviklån er utroligt populære blandt danskerne

Danskerne elsker de små hurtige lån, og dette gør kviklån til en yderst populær lånemetode, men hvor mange låner egentligt, og hvor meget låner de? Populariteten er intet mindre end eksploderet over de sidste 8-10 år. Tilbage i 2010 optog vi danskere kviklån for 37.000.000. Dette lyder måske som meget, men hvis man sammenligner det med, hvor meget vi lånte i 2014, så er det ingenting. I 2014 blev der nemlig optaget kviklån for mere end 400 millioner kroner bare i Danmark. Undersøgelser har også vidst af ud af de cirka 135 tusinde kviklån, der blev optaget i 2014, så lød næsten 2/3 af disse på under 3000 kroner. Dette viser altså, at mange danskere udnytter, at man kan låne ganske små beløb og modtage dem virkeligt hurtigt.

Hvorfor er kviklån så populære?

Da det nu er påvist, at rigtig mange af de kviklån, som bliver optaget, lyder på små beløb, så kan man lettere sige noget om, hvorfor de er så populære. Det virker nemlig ganske enkelt som om, at dette er det nemmeste. Hvis du skulle låne 2000 kroner, hvad ville så være det nemmeste for dig af disse to muligheder: A) Kontakte din bank, redegøre for lånet, tilbagebetaling og meget andet samtidig med, at du skal vente lang tid på pengene. B) Ansøge om et kviklån på cirka to minutter og modtage pengene ganske hurtigt. Når man stiller det sådan op, så virker det ganske naturligt, at kviklån er blevet så populære blandt os danskere.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)