Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Få vurderet din bolig


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 09. februar, 2022

Der kan være mange penge tjent, hvis du får vurderet til bolig, inden du skal have et lån til renovering. Du har nemlig langt bedre vilkår til at forhandle om lånet, hvis din bolig er vurderet højere og du dermed har mere friværdi i boligen.

Banken og andre udbydere af lån er nemlig interesseret i sikkerhed for deres udlån, og med en stor friværdi er der en større sikkerhed for udlåneren. På denne måde kan du forhandle dig frem til et billigere lån, da risikoen for misligholdelse af lånet er mindre.

Dit lån til renovering bliver altså billigere, når du får vurderet din bolig først. Altså medmindre vurderingen er lavere end den nuværende vurdering, hvilket dog ikke sker så tit, da boligmarkedet på den lange bane er stigende.

 

Nemt at få et lån til renovering

At låne penge til renovering af boligen er meget fornuftigt, da boligen bliver mere værd af disse forbedringer. Derfor er mange firmaer også interesseret i at låne penge ud til dette formål, da det vidner om sund økonomisk indsigt fra låntageren.

Samtidig vil den ekstra værdi renoveringen tilfører boligen udmønte sig i øget sikkerhed for lånet, da pengene ikke bare bliver brugt til forbrug. De er nemlig stadig i murstenene på boligen, hvorfor det virker som sikkerhed for lånet.

Et lån til renovering af boligen er derfor det nemmeste lån, som man kan få. Derfor bør du også have nogle rigtigt gode vilkår og et billigt lån, og ellers kan du bare henvende dig til et af de andre firmaer, som tilbyder lån til formålet. Der er nemlig nok firmaer at vælge mellem, og til denne type lån skal du have nogle ganske lave omkostninger til lånet.

 

Flere typer lån til renovering

Der er mange forskellige typer lån, som egner sig godt til renovering. Jo større beløb du skal låne, jo mere taler for at kigge på et realkreditlån. Har du ikke allerede et, så kan du oprette et. Og har du et i forvejen, kan du formentlig låne yderligere, hvis din bolig bliver vurderet højere end da lånet blev optaget. Man kalder dette at låne op i realkreditlånet.

Herunder er der listet forskellige muligheder for lån til renovering:

  • Realkreditlån: Dyrt at oprette, men virkeligt billigt i renteudgifter. Egner sig bedst til store beløb, da oprettelsen ellers er for dyr.

  • Banklån: Godt til mellemstore lån eller hvis du ikke kan låne yderligere ved dit realkreditlån.

  • Lån online: Godt til mindre beløb, da oprettelsen ofte er ret billig. Der er mange udbydere, så det er muligt at forhandle ret lave omkostninger hjem. Vælg et lån, hvor du bliver kreditvurderet, da du kan få de laveste samlede omkostninger, når der er lavet en kreditvurdering først. (Firmaet vurderer din økonomi efter forskellige parametre – hvilket altid også altid sker ved banklån og realkreditlån)

 

Husk dine skattefradrag

Når du laver energibesparende renovering af din bolig, har du ret til et skattefradrag på ca. 15.000 kroner om året pr. voksne i husstanden. Du kan altså sparer mange penge i skat, og det er bestemt værd at tage med.

Langt de fleste renoveringer af boligen indeholder en form for energiforbedringer, så der er mange muligheder for at få del i dette skattefradrag. Tal gerne med håndværkerne om det, de er som regel helt inde i reglerne.

Planlægger du renoveringen af boligen lidt smart, så kan du udnytte skattefradrag for mere end et år. Du kan starte med at få lavet noget af renoveringen sidst på året, og derefter få lavet det sidste i starten af næste år. Dermed har du pludselig fradrag for 2 år, og ved 2 voksne u husstanden giver det et skattefradrag på ca. 60.000 kroner.

Når du skal have et lån til renovering, kan du med fordel tænke dette ind. Samtidig er håndværkerne ofte lidt billigere om vinteren, da de ofte har lidt mindre arbejde på denne tid af året. Meget taler derfor for, at du får lavet din renovering på denne tid af året.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)