Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Er der gæld i bilen?


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Når du gerne vil anskaffe dig en ny bil, kan det være en fantastisk idé at købe en brugt bil. En brugt bil er i de fleste tilfælde mindst lige så god som en ny bil, og tit har brugte biler faktisk kørt utrolig lidt. Det er bedre for miljøet og det er mere økonomisk korrekt for dig selv, så derfor kan du uden tvivl sagtens købe din nye bil brugt. Dog er der nogle ting, du skal huske at gøre, når du køber en ny brugt bil. Dette kan du læse mere om herunder. Du kan også læse om, hvorfor det er en god idé at købe en brugt bil og om, hvordan du optager et billån. Om man køber en bil fra ny eller som brugt, er det under alle omstændigheder en dyr affære, og derfor kan et billån være nødvendigt.

Sådan tjekker du den brugte bil

Når du køber en ny bil brugt, kan det uden tvivl bedre betale sig. Dog er der nogle ting, du skal være opmærksom på, når bilen ikke er helt ny. Herunder kan du læse om, hvad du skal gøre, når du køber din brugte bil:
  • Få med det samme din bil tjekket igennem af et autoværksted, du har tillid til. På den måde kan hurtigt du klage over fejlen efter købet af bilen.
  • Tjek selv bilen igennem, inden du køber den! Har den, alt den skal bruge, og fungerer den, som den skal? Har den ridser, stenslag, fugt i lygterne? Fungerer vinduer og døre? Kan motorhjelm og bagklap åbnes, lukkes og låses uden besvær? Virker hornet?
  • Sørg for at prøvekøre bilen. På den måde kan du under køreturen lytte til, om der skulle være mislyde eller rystelser, og om håndbremsen virker.
  • Få en brugtbilsattest. Den kan vise, om der er noget vigtigt galt med bilen. Sørg desuden for også at få en registreringsattest.
  • Tjek hvad bilens brændstofforbrug er, og hvor mange kilometer den har kørt.
  • Find ud af, om der er gæld i bilen. Vigtigt!
  • Spørg om bilen er nysynet. Det vil være en god ting.
  • Tag et billån, hvis du er i tvivl, om du har råd til at købe bilen, så du er sikker på, at du har penge til at få gjort alle foranstaltninger i dit bilkøb.

Derfor skal du købe en brugt bil

At købe en brugt bil er altid en god idé. Der findes masser af velfungerende biler, der næsten ikke har kørt nogen kilometer, og som bare venter på at blive brugt. Hvorfor så købe en ny bil? Det er sikkert også det, du tænker. Der er utrolig mange fordele ved at købe din bil brugt. For det første er det bedre for miljøet. Der er ingen grund til at producere flere biler i verden. For det andet er det meget billigere for dig selv. Markedet har muligvis presset en af de lidt dyrere biler ned i pris. På den måde får du en god bil til mindre penge end normalt. Desuden får du bilen udleveret med det samme, og hvis du ønsker at sælge bilen hurtigt igen, vil det ikke være så dyrt. Hvis du skal tage eksempelvis et billån, vil et hellere ikke være så mange penge, du skal låne.

Sådan optager du et billån

Hvis du ønsker at købe en bil, men budgettet ikke helt er til det, så kan du optage et billån. Har du brugt for bilen, men har du ikke pengene lige nu og her, kan det være en rigtig god idé at gøre. Der findes forskellige måder, du kan låne penge til et billån. Du kan både gøre det i banken, og du kan også optage et realkreditlån. Hvis du ejer en bolig, kan dette tit være den billigste løsning. Du kan i mange tilfælde også låne penge hos selve forhandleren. Du skal blot undersøge dine muligheder, og vælge det billån, der passer bedst til dig!
Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)