Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Brugte biler – reklamationsret og garanti


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Når man køber en brugt bil, kan det det være svært at vide hvordan det skal håndteres. Der er mange ting, man skal overveje før man kan gøre sit køb, hvis man vil være sikker på, at man har taget det rigtige valg. Selvom det kan virke uoverskueligt, er det bestemt ikke en umulig proces, og der er mange penge at spare ved at købe en bil brugt. Alligevel er det en stor omkostning at købe en bil, og derfor kan det være nødvendigt for dig at optage et billån. Herunder kan du læse om, hvad reklamationsret og garanti betyder, og hvad du i den forbindelse skal huske, når du køber en bil og samtidig optager et billån. Du kan også få at vide, hvorfor det egentlig er en god idé at optage et billån, når du køber en bil.

Hvad betyder reklamationsret og garanti?

Hvis du har i sinde at købe en bil brugt, er der nogle ting, du skal være sikker på, før du anskaffer dig den. Først og fremmest skal du vide, hvad reklamationsret og garanti betyder, og så skal du kende dine rettigheder, afhængig af hvor du har købt din bil. Det er også vigtigt, hvis du i forbindelse med dit køb, skal optage et billån. Reklamationsret er en ret, som købeloven giver dig, så du kan klage over fejl ved en vare du har købt. Det giver dig altså retten til at hive fat i den, der har solgt dig din bil og fortælle dem, at der er noget galt med den, hvis der er det. Ifølge købeloven skal de inden for to år hjælpe dig med at få problemet løst, uden du har nogle omkostninger. Garanti er noget, du kan få af den, der sælger dig bilen. Det skal sikre dig, at du kan klage over noget, som ikke er en del af reklamationsretten. En garanti er altid en god idé at få på skrift.

Når du køber en brugt bil og optager et billån, skal du huske dette

Når du køber en bil brugt, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Hvis der er fejl på bilen, afhænger dine rettigheder i forhold til reklamationsret nemlig af, hvor du har købt bilen. Hvis du køber din brugte bil hos en forhandler, er du dækket af to års reklamationsret. Selvom det afhænger af bilens alder og pris, kan du altså hive fat i sælgeren og tage et alvorsord med ham eller hende i forhold til fejl og mangler på bilen. Garantien vil dog ikke erstatte reklamationsretten i dette tilfælde, men i stedet løbe samtidig med. Køber du din brugte bil hos en privat sælger, er det nogle andre ting, der gælder. Du er i dette tilfælde ikke dækket af købelovens reklamationsret, og sælgeren har nogle forbehold, som han eller hun kan sælge bilen med. Hvis du køber din brugte bil hos en forhandler på nettet, gælder reklamationsretten også, og du har samtidig lov til at fortryde inden 14 dage efter leveringen. Køber du din bil på en bilauktion, gælder der særlige regler. Det er et forbrugerkøb, og du er derfor beskyttet efter købelovens forbrugerregler.

Derfor skal du optage et billån

Når du skal købe en bil brugt, kan det være mange penge at skulle af med på en gang. Derfor kan det være en god idé at optage et billån. Et billån kan lyde voldsomt, men det kan faktisk være rigtig godt og billigt for dig, og du vil uden tvivl ikke fortryde, når du har fået råd til at købe din nye, brugte bil.
Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)