Hvor meget kan jeg låne?
Muligheden for at tage et lån er ikke noget, som du skal tage for givet. At låne er nemlig en proces, som bør involvere en masse overvejelser og en masse vejninger af fordele og ulemper.
For selvom et lån kan virke som en god lappeløsning på en stram økonomi i øjeblikket, så kan det koagulere gæld og i sidste ende udgøre et problem senere hen i livet.
Når det så er sagt, så kan lån være en rigtig god løsning, hvis du af en valid grund mangler et tilskud til økonomien nu og her.
Nogle gange står man nemlig i nogle situationer, hvor man simpelthen ikke kan få tingene til at hænge sammen. Og her er det tilrådeligt at tage et lån for at få fode på tingene igen.
Forskellige typer af lån
Fra du beslutter dig til at tage et lån, til lånet landet på din bankkonto, så er der nogle beslutningsprocesser, som du skal igennem.
De primære er hvilken type af lån, som du bør tage, og hvor mange penge, som du bør låne. Det sidste dilemma er i høj grad betinget af det første, for det er ikke alle typer af lån, som giver mulighed for samme mængde af udbetaling.
Der findes flere forskellige lån, og de differentieres af både låneudbydere samt de vilkår, som omfatter lånene: - Den ene type af lån er de klassiske banklån, hvor du er forpligtet til at stille en sikkerhed. -
Den anden type er forbrugslån. Disse er hurtigere og nemmere at tage, men typisk også lidt mindre end banklånene.
Fordele og ulemper ved forbrugslån
Til de lidt hurtigere og mindre udgifter er forbrugslån fordelagtige at tage. Der kan være mange grunde til, at du kan få brug for et forbrugslån.
Det kan være en udgift til udskiftning af hårde hvidevarer, bøger til studiet, en ny barnevogn eller måske en ferie med vennerne.
Hvad end din motivation er, så er det vigtigt, at du er klar over de gode og dårlige sider ved denne type af lån.
Ulemperne først
Forbrugslån udbydes af både banker og private låneudbydere, og de er dermed ikke altid omfattet samme regler og reguleringer som større lå.
Dette vil sige, at udbyderne er fritstillede til at tage højere renter og udfærdige mindre fordelagtige betalingsaftaler.
Udbyderne tager heller ikke altid hensyn til, om din økonomi rent faktisk kan holde til at betale renter på et lån.
På den positive side
Så er forbrugslån en måde at låne penge på uden om alt bureaukratiet i banken.
Du kan her låne det beløb du gerne vil, og du kan få pengene ind på din konto nærmest fra den ene dag til den anden.
Og du slipper for at stille en økonomisk sikkerhed for dit lån, som du typisk skal, når du låner dine penge i banken.
Pengebeløb ved forbrugslån
Som sagt er forbrugslån sjældent lige så store som rigtige banklån. Dog kan du godt finde forbrugslån, som er ganske store.
De maksbeløb, som man kan låne for, er typisk meget afhængige af det firma, som står for at låne én pengene. Er man utilfreds med udbuddet hos én låneudbyder, så kan man tjekke nogle af de andre ud.
Eksemplerne på nogle af de beløb, som du kan låne for, kan ses her: - 5.000 – 400.000 kroner (hos BankNorwegian) - 10.000 – 100.000 kroner (hos DER) - 10.000 – 50.000 kroner (hos Leasy) - 100 – 12.000 kroner hos (hos Vivus.dk)
Som du nok kan se, så er der stor spændvidde i beløbsmængden hos de forskellige udbydere.
Og det er til din fordel, for selvom du har lånt over 100.000 hos en låneudbyder den ene gang, så kan du låne et mindre beløb det næste.
På den måde kan du samle flere eventuelle lån det samme sted. Et godt råd er altid at tjekke låneudbydere på online anmeldelsesservices som for eksempel Trust Pilot.
På den måde er du sikker på, at alt er reelt, inden du indgår en aftale.