Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

Når sommerferien melder sin ankomst, kan det være tiltrængt at tage på ferie for at få hverdagen på afstand og slappe helt af.

Uanset om der er tale om et langt ophold ved en dyr destination eller en afbudsrejse, så kan det være en dyr fornøjelse at tage på ferie, og det er ikke altid, man har haft mulighed for at spare hele beløbet op forinden.

Det er tilfældet for mange mennesker, som enten har en lav løn, er på overførselsindkomster eller simpelthen har for mange udgifter til at kunne spare hurtigt op.

Heldigvis findes der mange billige lån, man kan tage på nettet, så sommerferien er reddet.

Og online lån er netop også blevet mere populære, da de oftest giver dig friheden til selv at bestemme dit månedlige afdrag.

Billige lån hos rejseselskabet

I mange tilfælde vil det være muligt for dig at tage et lån i forbindelse med bestillingen af ferien, da flere rejseselskaber tilbyder deres kunder billige lån.

 Nogle gange vil der være et minimumsbeløb, du skal betale for rejsen for at kunne tage et lån.

Dette beløb er dog som regel i den lave ende. Som med alle andre billige lån er der nogle specifikke ting, som er gode at holde øje med, inden du skriver under på aftalen. De punkter vil vi herunder guide dig igennem:

  • Renten: Undersøg altid, hvor høj renten på lånet er. Nogle rejseselskaber tilbyder billige lån helt uden renter — i disse tilfælde er det en god idé at undersøge, om deres gebyrer til gengæld er høje.
  • Indfrielse af lånet: Hvis du pludselig får råd til at indfri lånet før det udløber, vil det så være muligt for dig? Og vil det i så fald være omkostningsfrit? Som regel vil man slippe for de fremtidige renter ved en tidlig indfrielse, men etableringsomkostningerne skal stadig betales, da de ofte er indregnet i den månedlige ydelse. Det er derfor godt at have styr på reglerne for indfrielse, inden du tager lånet.
  • Gebyrer: Nogle udbydere tager gebyrer for aftaleændringer og for rykkerskrivelser. Læg mærke til det med småt, så du ikke får nogle ubehagelige overraskelser.
  • Løbetider: Nogle udbydere giver dig mulighed for at tilbagebetale dit lån over en længere periode en andre. Kig derfor altid på din økonomiske situation inden du tager et lån, så du har en klar idé om, hvor mange penge du er i stand til at betale af på lånet hver måned.

Det har du ret og pligt til, når du tager et lån

Låneudbydere kræver for deres egen sikkerhed som regel, at du har positiv kreditvurdering og ikke er registreret i RKI eller andre debitorregistre, når du skal tage et lån hos dem.

Du har altid ret til at fortryde en låneaftale indenfor 14 dage fra den dag, lånet udbetales. Du har også altid ret til at få oplyst lånets ÅOP som står for de Årlige Omkostninger i Procent.

Den medregner alle gebyrer og omkostninger, hvilket gør det meget nemmere for dig at danne dig et overblik over, hvilke lån der er bedst og billigst for dig.

Author