Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Undersøg betingelserne før du låner uden sikkerhed


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Før i tiden var det udelukkende bankerne og realkreditinstitutterne, man skulle til for at kunne låne penge. Dog føler mange danskere, at banklån er en langsommelig proces, hvor man føler at man i sidste ende skal ligge sin ene nyre i pant for at få nogle penge ind på sine konti. Det er dog ikke organer som bankerne ønsker i sikkerhed for ens kommende lån, men materielle ting såsom bil, hus eller andet der har en betragtelig værdi. Når man stiller sikkerhed for et lån, betyder det, at dén ting man ”pantsætter” vil overgå til at være bankens ”ejendom”, hvis ikke lånebetingelserne bliver opfyldt i længere perioder. Der er mange ting, der taler både for og imod at låne penge uden sikkerhed, dog skal man grundigt sætte sig ind i låneudbydernes betingelser før man blot trykker ’godkend’ på låneansøgningen. Blandt andet skal man sikre sig, at ens økonomi kan bære at skulle betale de månedlige afdrag indtil lånebeløbet er tilbagebetalt. Man skal dog ikke frygte for at optage lån med eller uden sikkerhed , da især banker er forhandlingsvenlige hvad angår renteafdrag, rentefrie betalingsmåneder, henstand osv. Dog er de sikkerhedsfrie kviklån steget i popularitet hos de danske forbrugere.

Så nemt kan du låne penge uden sikkerhed

Alt du behøver for at kunne optage et lån uden sikkerhed er en internetforbindelse, en enhed det kan gå på internettet og eventuelt dit NemID. Derefter er det bare et spørgsmål om et lille antal klik eller tryk, også har du pengene på din konto i løbet af ganske få timer. Kviklån, forbrugslån, smslån og mange andre, er kommet for at blive. Det er disse som forbrugerne går til, da man uden at blinke, eller sætte huset over styr, kan låne helt op imod 50.000 kroner uden at skulle stille sikkerhed for om lånet kan tilbagebetales. Der er dog en række betingelser og faldgruber som man skal være opmærksom på inden man blot godkender den første og bedste låneansøgning. Den underliggende betingelse, eller begrundelse, for at kviklån er hurtigere end banklån – og at man ikke skal stille sikkerhed, er at rentesatsen er højere. Dette bør man være opmærksom på inden man trykker ’ansøg’. I nogle tilfælde, hvor man låner et højt beløb og derfor har lang afdragsperiode, kan man risikere at skulle betale lånebeløbet dobbelt, eller tredobbelt tilbage.

Fordele ved at låne penge uden sikkerhed

Der er både fordele og ulemper ved at optage lån uden sikkerhed. Fordelene er naturligvis, at man kan låne til det man mangler – når man mangler det, uden at skulle komme med lange forklaringer til ens bankrådgiver. Ofte bliver man i banken spurgt om grunden til, at man ønsker at låne penge, eller forhøje ens kassekredit. Dette slipper man for med et kviklån uden sikkerhed. Derudover kan man med langt de fleste kviklån modtage pengene samme dag som ansøgningen godkendes. Det vil sige, at man kan låne penge mens man f.eks. er ude og shoppe og efter små 10 minutter have penge nok på kontoen til dét man har forelsket sig i. Ved kviklån uden sikkerhed er der næsten ingen grænser for beløbets størrelse. Hos langt de fleste kviklånsudbydere kan man låne fra 100-50.000 kroner uden at skulle stille sikkerhed med sit hus, bil, båd eller andet. Dette betyder naturligvis også, at man kan låne det beløb man skal bruge her og nu – hvor bankerne derimod har regler om beløbsstørrelse. Det giver ikke administrativ mening for bankerne at forhøje en kassekredit eller udstede et banklån på f.eks. 300 kroner. Man vil som tommelfingerregel minimum skulle låne 1000 kroner.

Ulemper ved at optage lån uden sikkerhed

Der er naturligvis også en bagside af mønten, med kviklån eller andre lån uden sikkerhed skal man særligt være opmærksom på dét, der står med småt. Når man optager et lån uden sikkerhed, skal man især være opmærksom på ÅOP, renter, afdragsbeløbets størrelse og det samlede tilbagebetalingsbeløb. Disse faktorer bør spille ind, når man skal vælge hvilken udbyder man ønsker at låne penge hos. Optager man et større lån uden sikkerhed, vil dette oftest skulle tilbagebetales over mange måneder, eller år. Det er især hér at ÅOP er vigtig, da denne viser de årlige omkostninger i procent. Rentesatserne ved lån uden sikkerhed er meget højere end i bankerne. Nogle udbydere har en ÅOP helt op imod 80 %, hvor man i bankerne kan slippe nemmere udenom og kun betale renter hver tredje måned. Den sidste ulempe, der udover renterne, er den farligste ved at låne penge uden sikkerhed, er at man kan ende i en ond cirkel. Med små lånebeløb kan langt de fleste betale disse tilbage over en forholdsvis kort periode. Dog kan man ende med hver måned at tilbagebetale ét lånebeløb med sit månedlige rådighedsbeløb, for derefter at skulle låne på ny for at have råd til at leve.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)