Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Tilvalg af Tryghedsforsikring


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 09. februar, 2022

Når du har optaget lån, hvad sker der så, hvis du mister dit job eller bliver syg, så du ikke længere har muligheden for at afdrage med de aftalte beløb? I de fleste tilfælde får du muligheden for at tegne en tryghedsforsikring sammen med lånet, men rigtig mange vælger at lade være, fordi de 8% ekstra om måneden ikke lyder fordelagtigt for dem.

 

Når du låner

De fleste af os vil inden der underskrives en låneaftale have gjort os overvejelser i forhold til, hvad vi har råd til at afdrage.

Rigtig mange vælger derfor at lægge et omhyggeligt budget og bruge tid på at regne ud, hvor meget et eventuelt afdrag kommer til at betyde for hverdagsøkonomien i perioden, hvor der skal betales af.

Men, når budgettet lægges, tages der udgangspunkt i den økonomiske situation, vi sidder i, i det givne øjeblik.

Men det kan ændre sig med et snuptag, for hvem forventer at miste jobbet eller blive syg?

 

Hvad er en tryghedsforsikring?

En tryghedsforsikring er en tilvalgsmulighed, når du underskriver en låneaftale med en udbyder af lån online. Det betyder, at du sikrer dig og din familie, hvis heldet skulle være ude.

Med en tryghedsforsikring for du hjælp, hvis der sker noget, der gør dig ude af stand til at betale dine afdrag.

  • Hvis du dør, så lukkes din gæld med det samme.

  • Hvis du bliver fyret og skal gå arbejdsløs, så kan du få afdragene betalt i op til 12 måneder.

  • Hvis du bliver uarbejdsdygtig, så kan du få din gæld betalt ud.

Det er de grundlæggende principper i forsikringen, men det er altid en rigtig god ide at læse sådanne papirer rigtig godt igennem, så du er helt sikker på, hvad du får og hvad det indebærer.

 

Alle firmaer, der tilbyder lån eller køb på afbetaling, skal tilbyde deres kunder en tryghedsforsikring, når der optages lån. Køber du dyre vare og får kredit eller laver en afdragsordning, skal du ligeledes tilbydes en form for forsikring, der kan hjælpe dig, hvis du bliver ude af stand til at betale dine afdrag.

 

Hurtige og lette lån

Det er lettere end nogensinde før at låne på nettet. I løbet af få minutter kan du udfylde og indsende en ansøgning, der, hvis den bliver godkendt, kan give dig adgang til penge i løbet af få dage. Du skal ikke, hverken bruge pas, bilag eller andre papirer, for du ansøger og underskriver med dit NemID.

Der skal hverken redegøres for, hvad pengene skal bruges til, eller stilles sikkerhed.

Derfor virker det for rigtig mange også mindre som ’rigtige penge’, hvilket er det, der kan gøre kviklån og hurtige lån lidt farlige.

Hvis ikke du gør dig tanker og overvejelser omkring hvordan du ska få råd til at tilbagebetale de penge, der bliver lånt, så kan det ende galt.

Heldigvis er det sådan at langt de fleste af os blevet bevidste om, hvad det er vi går ind til, når vi låner på nettet og det er også langt, langt de fleste lån, der tilbagebetales uden problemer.

 

Bare husk, at tænke før du låner.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)