Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Studierabatter ikke altid nok


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

At starte på et studie kan være en svær tid for alle. Man møder nye mennesker, er måske nervøs for hvordan det kommer til at gå, og man kommer måske fra et fuldtidsarbejde og skal tilbage på skolebænken med SU i stedet. SU’en kontra løn fra et fuldtidsarbejde er til at tage at føle på, på det månedlige budget. De cirka 5.500 kr. som mange studerende har til rådighed hver måned rækker ikke langt, særligt hvis man bor i en af de større danske byer, hvor huslejen for et værelse nemt kan snige sig op på 4.000 - 5.000 kroner i måneden. Heldigvis er der mange virksomheder der tilgodeser de studerende og er bekendt med, at de ikke har så mange penge at gøre godt med. Derfor er studierabatter blevet populært, hvor man får en rabat, hvis man kan fremvise bevis på, at man går på en uddannelse. Det er selvfølgelig rart at spare penge hvor man kan, men ofte er studierabatter ikke nok til, at man kan have en sund økonomi alene på SU.

Drop de daglige café- og kantinebesøg

Hvis budget er stramt, kan det være en god idé at forsøge at holde sig uden for de mange café- og kantinebesøg, så vidt muligt. Alle de studerende elsker at have et lille frirum, hvor man kan snakke om alt andet end studiet, hvilket ofte foregår på en af de mange caféer. Det er dog tit en dyr oplevelse, hvilket kan, og i visse tilfælde bør, skræmme den studerende. Man kan hurtigt slippe mange penge for et måltid mad, som kunne svare til flere hele dages kost, hvilket er en stor udgift at pålægge sig selv. Derfor er det en god idé at handle stort ind, planlægge sine måltider, forsøge at holde sig fra impulskøb og andet som gør, at man hurtigt kan bruge penge uden at tænke over det. Selvfølgelig skal man ikke blive for nærig til at være social med sine venner, men man kan vælge at prioritere aktiviteter der ikke nødvendigvis kræver, at man lægger 200 kr. for en times underholdning. Husk, at hvad der er sparet, er ikke tjent, hvis det ikke var noget du manglede, eller havde brug for.

Lån penge til uddannelse

Mange studerende vælger at låne penge med det formål at finansiere oplevelser som rejser eller elektronik, hvis det er en post man ikke har budgetteret med. Dette kan være en fornuftig løsning, hvis man synes det er vigtigt for en at komme lidt væk, eller holde kontakten med en ny telefon. Særligt mange vælger at tage lån til uddannelse i form af et semester udenlands, hvilket er en rigtig fornuftig idé. En rejse til udlandet i et halvt år kan være med til at ændre hele dit syn på verden, og giver dig en masse minder og venskaber på tværs af kloden, som du kan tage med dig hjem. Visse oplevelser er uvurderlige målt i immaterielle goder, som man ikke kan sætte en pris på. Derfor kan det være en god idé at låne de nødvendige penge til uddannelse.
Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)