Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Stemplet som dårlig betaler?


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

At være stemplet som dårlig betaler, betyder ikke kun, at man bliver registreret i RKI. Stemplet betyder, at det kan blive svært at finde muligheder for at optage et lån.

Det kan i nogle tilfælde virke urimeligt at være stemplet som dårlig betaler, for der tages ikke højde for årsagen bag, at du ikke har betalt din gæld. Ligesom der heller ikke tages højde for det økonomiske omfang af gældens størrelse.
Med mere end 200.000 personer registreret i RKI, er du langt fra alene om at være stemplet som dårlig betaler.
Men der findes veje til at forbedre ens økonomi med blandt andet hurtige lån trods en registrering i RKI.

Tricks til at finde lån som kan hjælpe din økonomi
Dog er virkeligheden ikke lige så unuanceret, som manges opfattelse af, at så snart du er stemplet som dårlig betaler, så kan du ikke optage hurtige lån.
Et lån kan faktisk være medvirkende til netop at forbedre din økonomiske situation.

Hvilket register i RKI er du registreret i?
Hvad mange ikke ved, er, at der findes to registre hos RKI, som begge registrerer såkaldte dårlige betalere.

Det lukkede register
Det lukkede register hos RKI er, som navnet antyder, lukket for både virksomheder og offentlige myndigheder.

Det åbne register
Det åbne register er der hvor personer, som skylder mere end 1.000 DKK bliver registeret – forudsat at de ikke har betalt gæld tilbage trods 3 rykkere.
Med andre ord: er du stemplet som dårlig betaler i RKI’s lukkede register, har du fortsat mulighed for at låne penge. For firmaer (herunder lånudbydere) har ikke indsigt heri.

Og selvom du skulle være havnet i det lukkede register, findes der stadig lånudbydere, som vil låne dig penge.

Lån penge med et kautionistlån
Der findes lånudbydere, som tilbyder personer, der er stemplet som dårlige betalere, at optage lån ved brug af en kautionist.

I praksis foregår den online ansøgningsprocedure som enhver anden ansøgning om lån.

Forskellen er så, at ansøger skal finde en egnet kautionist, som er villig til at kautionerer for lånet. Denne person skal (foruden ansøgeren selv) godkendes af lånudbyderen.

Hvis kautionisten findes egnet og lånet godkendes, vil pengene bliver overført til kautionistens konto.

 

Tag hånd om din privatøkonomi
Selvom det kan virke uoverskueligt at skulle håndtere sin økonomiske situation, når du er stemplet som dårlig betaler, er der fortsat god grund til at forholde dig til den.

En rigtig god start er at lægge et budget. Dette er medvirkende til at skabe et konkret overblik over din økonomiske situation.

Derudover kan det svare sig at kontakte dine kreditorer og forsøge at indgå og finde mulige aftaler for at afvikle din gæld.

 

Fordelen ved mulighederne omkring hurtige lån
De mange, konstant opkommende lånudbydere af blandt andet hurtige lån, er medvirkende til at skabe konkurrence på markedet for privatlån.

Det er uforpligtende at ansøge om lån, og lånudbyderne har forskellige lånevilkår- og betingelser. Så fordi du får afslag ét sted, er der ingen grund til at give op.

Hurtige lån dækker over f.eks. Minilån, SMS-lån samt kviklån. Disse typer af hurtige lån kan alle optages uden at stille sikkerhed. Og ofte foregår godkendelse af lånet pr. automatik.

Det er altid en mulighed at kontakte lånudbydere for at finde ud af, om man som ansøger har mulighed for at optage et hurtigt lån.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)