Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Skal jeg tage et SMS lån?


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

SMS lån betegnede i gamle dage lån, man ansøgte om via SMS. I dag er låneprocessen ved et SMS lån langt mere simpel, da teknologien er blevet bedre og hurtigere. Et SMS lån er i dag det samme som et mikrolån, hurtiglån eller kviklån, og du optager det ved hjælp af din smartphone, tablet eller computer hos en af de mange udbydere, der findes online. Et SMS lån er en oplagt mulighed for dig, som har brug for at låne penge her og nu.

Et SMS lån er hurtigt og nemt at tage

Om du har brug for at låne penge til en uforudset tandlægeregning eller til en afbudsrejse, du ikke kunne sige nej til, betyder ikke så meget, når du tager et SMS lån. Du bliver nemlig ikke bedt om at gøre rede for, hvad formålet med lånet er. I modsætning til de gamle SMS lån behøver du i dag ikke at udfylde formularer og sende dem retur med posten. Med NemID kan lånet nemlig optages og godkendes med det samme. Det har førhen været muligt at få udbetalt et SMS lån efter blot 15-45 minutter, men lovændringer ændrede i 2017 på dette. På lån med en mindre løbetid end tre måneder er der således en 48 timers betænkningspause. Denne lovændring blev foretaget for at forhindre folk i at låne penge til impulskøb.

Mindre lån med kortere løbetid

Det, der karakteriserer SMS lån er, at løbetiden er kort og at det lånte beløb er relativt småt. Som regel ligger lånene på mellem 500 og 10.000 kroner, og de bliver betalt af på alt fra 14 til 60 dage. Det mest almindelige er 30 dage. Derfor er SMS lånet en god idé for dig, der ikke har brug for at låne et meget stort beløb. Fordelen ved at du betaler af på lånet i løbet af kort tid er, at du ikke ender med at betale meget i rente.

Få hurtigt overblik over omkostningerne med SMS lån

Når du tager et SMS lån skal du via en interaktiv funktion på udbyderens hjemmeside nemt kunne se, hvad lånet vil komme til at koste dig med dit lånebeløb kombineret med din ønskede løbetid. Det er et praktisk værktøj, da du både kan bruge det til at se om du har råd til dit ønskede lån og til at regne ud hvor stort et lån du vil kunne tage ud fra din maximale månedlige ydelse.

Lån gratis første gang

Mange udbydere tilbyder gratis lån til nye kunder, og det er værd at holde øje med, hvis du gerne vil spare renterne og gebyrerne væk. Grunden til at udbyderne vælger at tilbyde deres kunder dette er for at skabe god reklame for sig selv og for at lokke kunder til. Hvis deres nye kunder har en god oplevelse med at låne penge igennem dem første gang, så er der en stor chance for, at de vil vende tilbage, hvis de får brug for at tage endnu et lån. På denne måde kan det være en god forretning for både dig og udbyderen. Som regel er der en øvre grænse for, hvor store disse gratis lån må være — den ligger som regel på 4.000 kroner. Et SMS lån er altså en god låneform for dig, der gerne vil låne et mindre beløb her og nu, og som ønsker en kort løbetid. Det er både en let og ubesværet måde at låne penge på.
Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)