Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Sådan gennemskuer du prisen på et privatlån


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 09. februar, 2022

Når du skal gennemskue prisen på et privatlån, så er det vigtigt at have alle omkostningerne med, da det er det samlede tilbagebetalte beløb, der afgør den samlede pris.

Du skal derfor ikke lade dig forblænde af billigere renter eller billige gebyrer på oprettelse af lånet, hvis de samlede omkostninger er dyrere. Du skal derfor altid læse det med småt, inden du kan vælge det billigste privatlån.

Og der er stor forskel på måderne disse privatlån er skruet sammen på, så det letteste er klart at kigge på de samlede omkostninger. Firmaerne skal nemlig altid angive dem via ÅOP, hvilket står for de samlede årlige omkostninger i procent.

Kig derfor efter et lån med billig ÅOP, når du skal bruge et privatlån. For dig er du jo lige meget, om du betaler mere eller mindre til renter eller gebyrer, det er de samlede omkostninger, som er vigtige. Og altså ikke hvordan de har sammensat omkostningerne, og måske prøver på at lokke med en billig rente.

ÅOP og lånets løbetid

ÅOP er altså det begreb, som du skal kigge på, og det er altid at finde på alle privatlån. Firmaerne skal nemlig oplyse dette siger loven, så forbrugerne nemmere kan gennemskue priserne på lånet.

Dog skal du være opmærksom på lånets løbetid, da du ikke fuldstændig kan sammenligne et lån med forskellige løbetid. Selvom de har den samme ÅOP, kan det ene lån godt være dyrere end det andet, når løbetiden er forskellig.

Løber et lån i længere tid med de samme årlige omkostninger, vil det altså blive dyrere jo længere tid ud har lånet. Og ved mange lån kan man ikke bare lige få lov til at indfri lånet før tid, hvorfor du kan være bundet til lånet i hele løbetiden og dermed kommer af med flere penge.

Derfor er der også regler om, at du skal kende hele det samlede tilbagebetalingsbeløb, inden du skriver under på et lån. På denne måde er det hele regnet ud for dig, og du kan se præcis hvor meget du kommer af med i alt.

ÅOP er dog stadig et glimrende værktøj, når du skal udvælge det billigste privatlån. Du har dog også krav på at se beløbet i kroner og ører, da det afhænger af løbetiden og så du ikke selv skal regne det ud via procentregning.

Sådan opnår du det billigste privatlån

Når du skal have det billigste privatlån, skal du altså først finde de lån, som har den laveste ÅOP. Du skal dog ikke bare stille dig tilfreds med dette, da der er kommet utroligt mange udbydere af privatlån gennem de seneste år.

Det er derfor et marked med stor konkurrence, hvilket du som forbruger skal drage nytte af. Det er helt normalt at handle om prisen på finansielle produkter, og dette er også muligt med privatlån.

Firmaerne ved nemlig godt, at hvis de ikke giver dig et godt tilbud på lånet, så kan du bare spørge en af de mange udbydere, som muligvis vil give et bedre tilbud. Du skal derfor ikke være bange for at spørge om et billigere lån, det gør man også i banken, når man skal forhandle om lån.

Indhent eventuelt flere tilbud på lån

Det er også altid godt at indhente flere tilbud på privatlån, det er både nemt, hurtigt og gratis. Du kan enten ringe og kontakte firmaerne, eller du kan gøre brug af de platforme på nettet, hvor du kan få 3 uforpligtende tilbud.

Når du har fået 3 tilbud, så kan du enten vælge det tilbud med den laveste samlede tilbagebetaling, eller du kan vælge at forhandle yderligere. Du kan både forhandle med det firma, som har givet dig tilbuddet, men du kan også bruge tilbuddet til at forhandle med andre udbydere.

 

Når du først har fået nogle uforpligtende tilbud, så kan du også bedre gennemskue markedet. Det gælder om at være realistisk, når man forhandler, men man må altså gerne forsøge at presse prisen ned via gode argumenter.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)