Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Økonomisk guide: Til studerende


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Er du studerende, eller skal du snart starte på en ny uddannelse? Så kan det være svært at overskue de økonomiske aspekter af sit liv. Det kan eksempelvis skyldes, at SU’en ikke rækker til at betale de månedlige udgifter som lejligheden forårsager, at du ikke har tid til at supplere din SU med et studiejob, eller at du måske ikke længere har SU til gode. Der er mange årsager til, at man kan få behov for et lån under sin uddannelse. Studiebøger er som bekendt ikke billige, men de er dog uundværlige. Af disse årsager kan det blive nødvendigt at tage lån til sin uddannelse. Men det er ikke ligegyldigt, hvilket lån til uddannelse, man tager.

Hvilke former for lån kan du tage?

Du har måske hørt om kviklånet. Kviklån går også under andre navne som forbrugslån, sms-lån, minilån og mange flere, men idéen er den samme. Et kviklån tilbyder et lån uden krav om, at du skal stille sikkerhed. Det vil sige, at du kan tage lånet fra en position, hvor du ikke eksempelvis ejer en bil eller egen bolig. Det gør den smart for studerende, da den er tilgængelig i første omgang. Et kviklån stiller heller ikke krav om sikkerhed, og lader dig anvende dine penge til lige det du har lyst til. Det vil sige, at du ikke behøver redegøre for, hvad pengene skal bruges til, inden du kan få lov til at tage lånet. Tager du et lån gennem din bank, vil det oftest være mere besværligt at få lov til at tage et lån i første omgang. Her er der nemlig oftest krav til din indkomst, en redegørelse for, hvad pengene skal anvendes til, og at du stiller sikkerhed.

Hvad bør du overveje, når du tager et lån til din uddannelse?

Det er vigtigt at tage det rette lån under sin uddannelse, du kan nemlig let komme til at ærgre dig over et lån som sætter dig i uoverskuelig gæld, allerede inden du er færdig på dit studie. Derfor er der nogle tommelfingerregler, du kan tænke over, inden du tager et lån. Det er vigtigt at få et overblik over sit eget budget. Det er nemlig svært at vide, hvilken månedlig ydelse, man kan betale, hvis man ikke kender sine øvrige månedlige omkostninger. Når det er sagt, behøver det ikke være besværligt at lave et groft overblik over sit budget.

Før du tager et kviklån

Når det kommer til kviklån specifikt, er det værd at vide, at navnet ikke kommer af, hvor hurtigt pengene bliver udbetalt, men snarere af det faktum, at lånet skal tilbagebetales hurtigt. Det er derfor ofte mindre summer som skal tilbagebetales men med en relativt høje rente. Så vær sikker på, at du har råd til den månedlige ydelse, inden du ansøger om et kviklån.

Før du tager et lån gennem din bank

Mens det kan være en mere sikker måde at låne på, er et lån gennem banken sværere at få accept på. De høje krav til indkomst, værdifulde ejendele og økonomisk redegørelse kan gøre denne lånetype mere utilgængelig. Men kan du tage et sådant lån, vil det næsten altid have lavere ydelser end kviklånet.
Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)