Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Lån til nyt køkken


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 09. februar, 2022

Skal du have et lån til renovering af dit køkken eller måske et helt nyt et af slagsen, er der flere ting, som du skal være opmærksom på. Generelt er det nemt og billigt at låne penge til forbedringer på ens bolig, da långiverne opfatter denne type lån som rimelig sikre og velovervejede.

Du har derfor mange typer lån at vælge i mellem, og det kan være svært helt at overskue dette store lånemarked og finde det billigste lån til din renovering. Her i artiklen ser vi på forskellige slags lån med fordele og ulemper, så du kan vælge det bedste lån for lige netop dig.

 

Realkreditlån til dig med ejerbolig

Bor du i en ejerbolig, så har du mulighed for at tegne et realkreditlån. Du har dog formentlig allerede et realkreditlån, hvis du bor i ejerbolig, da denne type lån er meget billigt og attraktivt til finansiering af en ejerbolig.

Selvom du har et realkreditlån i forvejen, er der dog gode chancer for, at du kan låne yderligere penge til dit nye køkken. Måske har du allerede betalt noget af lånet af, hvorfor der vil være en hvis friværdi i din bolig.

Og måske er boligen steget i værdi siden du købte den, de er de fleste boliger, da boligmarkedet på den lange bane er i en stigende trend. Begge dele er med til at øge friværdien af din bolig, så du kan låne ekstra penge via dit realkreditlån.

 

Få en vurdering af din bolig

Inden du kan låne ekstra penge i din bolig, er det formentlig nødvendigt at få vurderet din bolig igen. Dette er dog ikke dyrt, og det kan spare dig for mange penge.

Jo højere din bolig bliver vurderet, jo mere friværdi har du altså i boligen. Der kan som hovedregel lånes på til 80 % af boligens værdi i et realkreditlån, og med en større friværdi kan der lånes flere penge.

Samtidig er den del af realkreditlånet fra 60-80 % typisk dyrere end den del af lånet under 60 % af boligens værdi, da den sidste del giver en øget risiko for realkreditselskabet. Din nye vurdering kan derfor også være med til at gøre dit lån endnu billigere.

 

Realkreditlån er kun til de store lån

Det koster dog altid en del at oprette og ændre i realkreditlån, hvorfor det er mest til de større beløb. Skal du have et billigt Ikea køkken til 20.000 kroner, kan det derfor bedre betale sig at låne via et banklån eller et online lån. Her er renter noget højere, men stiftelsesomkostninger er typisk langt lavere.

Skal du have lavet andre ting på boligen, kan det dog stadig betale sig med et realkreditlån, som lån til din renovering og betaling af køkkenet. Det handler altså om beløbet på dit lån, når du skal vælge det rette lån. Jo større beløb du skal låne, jo mere taler for at kigge på et realkreditlån.

 

Andre typer lån til renovering eller nyt køkken

Skal du som sagt kun bruge et mindre lån, skal du i stedet kigge på et almindeligt banklån. Det kan både være via en fysisk bank, men der kan også være via en internetbank.

Ved et sådan lån skal du kigge på begrebet ÅOP, som står for årlige omkostninger i procent. Det er nemlig den samlede pris på lånet, og den bedste måde at sammenligne prisen på lån.

Du skal derfor ikke lade dig forblænde af en billig rente eller gratis stiftelsesomkostninger, hvis ÅOP er høj. Det betyder nemlig, at selskabet i stedet tager sig rigtigt godt betalt på andre områder af lånet.

 

Kig derfor altid på ÅOP, når du skal finde det billigste lån. ÅOP er desuden lovpligtigt at oplyse om, så det er nemt at finde disse oplysninger.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)