Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Kreditkortlån eller forbrugslån?


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Vi vil gerne hjælpe dig til at finde det bedste og billigste lån, som passer bedst muligt til dine behov, og i dette indlæg skal det handle om kreditkortlån overfor forbrugslån. Før du kan vælge mellem disse to, så er det naturligvis nødvendigt at vide, hvad der definerer de to forskellige typer af lån.

Kreditkortlån:

Dette er en type af lån, som du kan tage på dit kreditkort. Det fungerer ofte således, at du har en kreditgrænse på et bestemt beløb, og herved kan du trække over gratis i en vis periode. Denne type af lån minder altså i høj grad om en kassekredit, forskellen er dog, at denne type ofte er gratis i en periode på for eksempel 30 eller 45 dage, og det er derved først herefter, at du skal betale renter for overtrækket.

Forbrugslån:

Denne type af lån findes i mange forskellige former og typer, men definitionen lyder på, at du låner et ’mindre’ beløb uden at stille sikkerhed for dette beløb. De fleste forbrugslån ligger på mellem 1.000 kroner og 25.000 kroner. Dette er altså et lån, som du tager til forbrug, og skal ikke forveksles med et billån eller andre typer, som har et henblik på at købe et specifikt produkt.

Hvad er fordelene ved et kreditkortlån?

For at finde ud af hvilket lån, der passer bedst til dig, så får du i dette og det næste afsnit et par fordele ved begge typer. Fordele ved lån på kreditkort:
 • Billige lån i kort tid
  - Da renten ofte er meget lav eller ikke eksisterende i en kort periode.
 • Fleksibelt lån
  - Da du selv bestemmer, hvor meget du vil trække over.

Hvad er fordelene ved et forbrugslån?

Her får du fordele ved denne type af lån:
 • Forholdsvis lav rente over hele perioden
 • Mulighed for at låne et større beløb
 • Mulighed for overblik
  - Da du kan få en specifik afbetalingsplan.

Konklusionen

Vi ser altså fordele ved begge typer, den største forskel er dog, at kreditkortudgaven ofte er et billigt lån i en kort periode, og et forbrugslån er et billigt lån i en længere periode. Derfor lyder konklusionen på, at hvis du ved, at du kun har brug for pengene i en kort periode på mellem 1 og 3 måneder, så bør du vælge at tage et lån på dit kreditkort. Dette er ligeledes en god løsning, hvis du ikke er sikker på, om du overhovedet får brug for pengene, derved har du nemlig en lille økonomisk buffer. Hvis du derimod ved, at det vil tage dig for eksempel 12 eller 24 måneder at afbetale din gæld, så bør du nok vælge et forbrugslån, som er billigere over en længere periode.
Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)